Re: Agilitypaneeli


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Ajatuksia herättävä. , Maaliskuun 10, 2016 kello: 12:53:29
----------------------------------------------------------------------

Re: Agilitypaneeli

Vastineena juttuun: Re: Agilitypaneeli, jonka kirjoitti: kiva katsoa jälkikäteen , Maaliskuun 9, 2016 kello: 09:52:12:

Kiitos Helsingin seudun kennelpiirille paneelin järjestämisestä. Ja kiitos koirakuville taltioinnista. Toivottavasti vastaavanlaisia järjestetään myös tulevaisuudessa.

On hienoa, että löytyy ihmisiä, jotka ovat valmiina kertomaan avoimesti omasta tekemisestään. Oli kiva, että panelisteilla oli myös eriäviä mielipiteitä, ettei koko ajan vain peesattu toisia. Kaikki panelistit ovat kukin tavallansa päässeet maajoukkueeseen/ pärjänneet arvokisoissa ja sen he ovat eittämättä ansainneet.

Panelia katsoessa syntyi itselläni monia ajatuksia. Varsinkin muutamaan asiaan jäin "kiinni".

En tiedä kuinka toimivaa/kehittävää on, että ihmiset, jotka itse kilvoittelevat maajoukkuepaikasta, alkavat piirtämään raameja sille, ketä (muita heidän lisäkseen) karsintoihin saisi osallistua. Millä perusteella maajoukkuekarsintoihin ei saisi mennä ajatuksella "menen harjoittelemaan", kun kuitenkin ollaan sitä mieltä, että maajoukkueessa pitäisi olla jokin jatkumo ja itse mm-kisoissa pitäisi päästä käymään useampaan kertaan ennen kuin voidaan odottaa menestystä? Ne "harjoittelumatkat" (eli ne ensimmäiset mm-kisat) maksaa kuitenkin liitto, karsintoihin osallistumiskulut kilpailija itse.
Sitä ihmettelen, että ihmiset jotka ovat nykyisellä systeemillä maajoukkueeseen päässeet, kritisoivat karsintasysteemiä. Eikö heidän itsensä sitten olisi kuulunut olla joukkueessa? Samoin on hassua, että kritisoidaan maajoukkueen henkeä ja seuraavassa hetkessä sanotaan reilun pelin(kö?) mukaisesti, että nauttikaa vielä tänä vuonna kun pääsette karsintoihin, toivottavasti ensi vuonna ette pääse. Tämä jos mikä nostaa hyvää henkeä harrastuksen parissa. Eikö maajoukkueen henkeen pysty vaikuttamaan jokainen sen jäsen? Jos joku toinen murjottaa eikä tsemppaa, niin täytyykö juuri hänestä ottaa mallia myös omaan käytökseen?

Panelissa puhuttiin urheilusta ja huippu-urheilusta.
Missä muussa urheilulajissa tehdään jopa 100 kilpailusuoritusta kauden aikana? Missä muussa urheilulajissa riittää yksi 15 min lajitreeni viikossa maajoukkuepaikkaan? Toki monessa muussakin lajissa tehdään paljon lajia tukevia harjoitteita, mutta kyllä tehdään määrällisesti myös lajinomaista treeniä.
Kovasti puhuttiin myös koirien hyvinvoinnista, lämmittelystä, lisäravinteista ja huollosta. Ohjaajasta ei puhuttua mitään. Välillä tuntuu, että agilityharrastajasta tulee urheilija siinä vaiheessa, kun hän vetää trikoot (nykyään kompressiotrikoot) jalkaan...

Mielestäni paneeli edusti todella hyvin agilityharrastuksen yleistä kuvaa. Jokainen tekee omasta mielestään oikein, toisten tekemisiä arvostellaan kärkkäästi ja jos ei muuta niin vedotaan ammattilaisen (tällä kertaa eläinlääkärin) sanomisiin, jotta siitä omasta tekemisestä tulee SE ainoa oikea.

Mutta kuten sanottua, hienoa, että panelistit olivat noin avoimia ja laittoivat itsensä likoon.
Niin kauan kuin on mahdollista itse yritän omalla tavallani maajoukkueeseen, vaikka taloudellinen tilanne onkin minulla heikko ja agility on minulle loppujen lopuksi vain agilitya. Haluan uskoa, että myös minunlaiseni pystyy pärjäämään nykypäivän agilityssa :-D.


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]