Re: Agilitypaneeli


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Minna, Suvianne, Håp ja Vanttu , Maaliskuun 10, 2016 kello: 13:11:36
----------------------------------------------------------------------

Re: Agilitypaneeli

Vastineena juttuun: Re: Agilitypaneeli, jonka kirjoitti: SM-taso , Maaliskuun 10, 2016 kello: 12:02:53:

Keroo ehkä lajin nuoruudesta, että sinne SM tasolle pääsee kerta viikkoon treenillä. Niin sinne aikoinaan pääsivät mun suursnautseri ja kääpiösnautserikin. Treeneissä käytiin kerran viikossa, pitkät kesä ja joululomatauot päälle. Ryhmässä oli useampi koira ja oiskohan se per koira aika ollut noin 15-20 minuuttia. Ohjaus oli kyllä pätevää silloin(kin). Kiitos vaan Ritva ja Vili!!!
Ja pääsen sinne SM-kisoihin ja karsintoihin nykyäänkin jopa alle sen kerta viikkoon lajitreenillä tuon mun vanhimman bc:ni kanssa. 9,5 vuotias Suvianne on jo teknisesti niin taitava, että ei se enää varmaan tarvitsisi sitä kerta/viikkoakaan. Mutta kun tuo tykkää mennä vähintään yhtä paljon kuin minä. Ja on täysin terve. Mutta kyllä siihen on ihan käsittämätön määrä niitä treenitunteja laitettu nuorempana. Paljon enemmän kuin lapseensa Håpiin, joka on kuitenkin (helpompi koira ja jo jotain oppinut kouluttajakin) aikalailla yhtä taitava teknisesti ja helpompi ohjauksissa noin muuten. Mutta kyllä se Hooppakin on treenannut agilityä enemmän kuin vartin viikossa. Mä treenaan kerralla per koira sellaiset 5-15 minuuttia maks. Mutta niitä treenikertoja on 2-3 viikossa. Välillä rataa, välillä jotain tekniikkaa, kontakteja, keppejä tai tiettyä kisoista mieleen jäänyttä hankalaa kohtaa. Kisaviikoilla joskus vähemmän kertoja, joskus ihan sama määrä silloinkin. Nuorin ilopilleri on kyllä mun mielestä hurjan lupaava, mutta jos mä sillä treenaisin kerran viikossa vartin, me räjäyttäisimme ihan joka kisaradan. Se on haastellisempi kouluttaa kuin mun muut, mutta toisaalta siinä on (minusta...) enemmän potentiaalia kuin monessa.
Mulla on toistaiseksi ollut hyvin terveitä koiria. Voi olla sattumaa ja hyvä tuuria, mutta luulen niiden hyvän fyysisen kunnon auttavan tosi paljon. Noille ne agilityradalla vietetyt minuutit eivät usein edes aiheuta läähätystä. Ne juoksevat ihan joka päivä tuntitolkulla irti vaihtelevissa maastoissa. Ja itse pidän tätä koiran fysiikan kehittämistä muuallakin kuin siellä agiradalla hurjan tärkeänä. Sääliksi mun käy koiraa, joka treenaa vartin viikossa ja kulkee lopun ajan remmilenkeillä kävelyvauhtia. Hyvin todennäköisesti se vartti juoksua tukkatuubilla kerta viikkoon, aiheuttaa jossain välissä loukkaantumisen. Tämä on tosin vain mun mielipide, ei ole faktaa takana. Itse kuitenkin uskon siellä metsässä mäkisen maastojuoksun välillä nuuskien, välillä ravaten, välillä tuhattajasataa mennen, auttavan normaalirakenteista koiraa kestämään. Ei niitä pelkästään siellä agikentällä saa minusta juoksuttaa. Toki jokainen tekee tyylillään tässäki ja jatkossa meille ehkä tulee ihan tutkimustietoa, ei tarvi luottaa mutuun.
Ja vielä tuli mieleen toinen koiraurheilulaji, jossa meillä on huikeita menestyjiä ollut vuositolkulla MM-tsaolla. Nimittäin toko. Se ei ehkä ole niin fyysinen laji, mutta taitavat nuo maajoukkuekoirakot todellakin treenata useammin kuin kerta viikkoon...Toki sielläkin tehdään vähän ja usein, ei tunti kerrallaan.


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:





[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]