Re: Agilitypaneeli


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Cat , Maaliskuun 10, 2016 kello: 13:54:30
----------------------------------------------------------------------

Re: Agilitypaneeli

Vastineena juttuun: Re: Agilitypaneeli, jonka kirjoitti: Minna, Suvianne, Håp ja Vanttu , Maaliskuun 10, 2016 kello: 13:11:36:

Kyllä mä uskon että kun on kokenut ohjaaja ja kokenut koira, niin ei siinä tarvitse varsinkaan kisakaudella kuin kerta viikkoon treenit ja sit viikonloppuisin ne 3-6 starttia. Tuleehan siinä ne ratatreenit. Ja ei sitä fyysistä kuntoa saavuteta agilitykentillä, vaan ihan arjessa. Lisäksi paljon pystyy treenaamaan ilman agilityesteitä, mitä ei taidettu ottaa huomioon tuohon kerta viikkoon.

Toinen juttu onkin se, että paljon kisavalmiiksi treenattavat koirat treenaa viikossa näillä maajoukkuekisaajillakin? Ennen kuin siis tarvittava osaaminen esteillä on saavutettu? Paljon viikossa treenataan esim. keppejä kun ne opetetaan kaikkine ohjauksineen ja kulmineen? Paljon treenataan viikossa keinua, kontakteja, juoksareita, hyppytekniikkaa? Uskoisin tosiaan että lyhyitä treenejä useamman kerran viikossa. Varmaan useimmilla näillä maajoukkuekisaajillakin on omat kepit yms kotona, että ei tarvi treenikentälle lähteä. Mutta kai niidenkin treenaaminen kotona lasketaan treeniksi.

Minua itseäni jäi häiritsemään se, että saako muun värisillä roduilla kisata kuin mustavalkoisilla? Jos tyrmätään niin vahvasti Ruotsin uudet kokoluokat, kun kaikkien ei tarvi kisata, niin on se aika tylyä. Paljon POTENTIAALISIA NOPEITA normaalirakenteisia koiria jää pois kisaamisesta, koska ovat luokkaansa nähden liian pieniä ja itseään 20 cm korkeammat hypyt on vaan liian raskaita. Ei nyt puhuta mistään raskaista roduista, vaan ihan peruskeskikokoisista koirista, jotka sattuvat olemaan vain liian pieniä kokoluokkaansa.

Ei niitä kokoluokkia tarvitse Suomessa lisätä, mutta mielestäni rimakorkeuksiin pitäisi kiinnittää huomiota, jotta myös ne pääsee kisaamaan, joilla ei ole MM-kisat kiikarissa, vaan esim. "pelkästään" valion arvo tai SM-kisat ja kisaaminen ei olisi mahdotonta vain rimakorkeuksien vuoksi.

Vähän petyin että rimakorkeuksista ei puhuttu ollenkaan paneelissa, kun se on ollut muutenkin hyvin paljon tapetilla. Mitä mieltä panelistit olisivat olleet siihen, että rimakorkeuksia laskettaisiin, esim. maksit hyppäisivät 45-55 tai 50-60 cm rimoja? Se jo toisi monille minimakseille mahdollisuuden kisata normikisoissa ja saavuttaa omat tavoitteensa. Ei nopeuden kasvuun nopeammilla koirilla voi oikeasti vedota, jos tälläkin hetkellä medeissä kisaa 42 cm korkeita kelpieitä, jotka hyppää pahimmillaan 3 cm yli säkäkorkeutensa esteitä. Ei se näilläkään tunnu olevan kovin suuri turvallisuusriski. Sitten voi olla se 4. luokka näille 3. luokkalaisille jotka haluaa kisata KV-säännöillä, niin olisi reilua kaikille.


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]