Re: Agilitypaneeli


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti ....... , Maaliskuun 11, 2016 kello: 22:03:36
----------------------------------------------------------------------

Re: Agilitypaneeli

Vastineena juttuun: Re: Agilitypaneeli, jonka kirjoitti: Emilia K. , Maaliskuun 11, 2016 kello: 19:42:01:

Minusta lähtökohtaisesti karsintoja pitäisi saada pienemmäksi. Lauantai venyy tällä hetkellä aivan äärirajoilleen ja koska harrastajamäärät kasvavat koko ajan, tullaan pian tilanteeseen, ettei lauantain järjestäminen lauantaina ole yksinkertaisesti mahdollista. En näe mitään pointtia siinä, että karsintapäivä alkaa klo 6.00 ja päättyy joskus sunnuntain puolella vain sen takia, että nykyisillä kriteereillä tulee niin paljon koirakoita, että tuo on todellisuus.

Jotenkinhan kriteerejä täytyy tiukentaa (=osallistujamäärää pienentää) tai tosiaan tulee ihan vuorokauden rajat vastaan lähivuosina. Minä henk. koht. en näe yhtäkään hyvää syytä sille, miksi karsinnoissa täytyisi saada kisata niiden, jotka ovat onnistuneet repimään voittonsa jostain peräkylän kesän iltakisoista, missä osallistujia oli seitsemän ja muut hyllytti. Tällä hetkellä karsintakriteereissä ei määritellä vauhtia oikeastaan mitenkään muuten kuin siten, että ihanneaikaan on ehdittävä. Sen voiton kun tosiaan saa nipin napin aikaan ehtivällä koirallakin, jos vaan jaksaa riittävästi kisata.

Minä en kertakaikkiaan näe siinä mitään pointtia, että vauhti ei ole karsintoihin osallistumiskriteereissä isommassa merkityksessä. MIKSI karsintoihin pitäisi päästä niiden koirien, jotka nipin napin ehtivät ihanneaikaan? Näiden koirien todennäköisyys päästä joukkueeseen on aivan minimaalisen pieni (pitäisi sattua joku todella erikoinen poikkeustilanne) ja mikäli tuollainen koira jollain ihmeellä joukkueeseen pääsisi, niin todennäköisyys pärjätä maailmalla olisi edelleen häviävän pieni.

Jos selaa Suomen maajoukkueita ja MM-mitalisteja, niin yhtäkään hidasta koiraa ei löydy ainakaan viimeiseltä viideltä vuodelta (en näe tarpeelliseksi selata kauemmaksi). Tokikaan joukkuelaiset/mitalistit eivät joka ikinen ole aivan superhypernopeita, mutta kuitenkin sieltä ehdottomasti nopeimmasta päästä. Joten koska vielä koskaan (tai viim. 5 vuoden aikana) ei ole sattunut kohdalle se todennäköisyys, että joukkueeseen pääsisi hidas koira/mitalin voittaisi hidas koira, niin miksi ihmeessä karsintoihin täytyy silti ne ottaa? En vaan voi käsittää.

Lauantai venyy niin älyttömän pitkäksi, että minusta ehdottomasti järkevin tapa vähentää osallistujamäärää olisi laittaa joku vauhtikriteeri osallistujille vaikka nykyisten nollakriteerien lisäksi. Vaikka viimeisten 15 startin etenemille joku keskiarvoraja tai jotain.

Ja jos osallistujamäärää saataisiin tiputettua selvästi, niin karsinnat voitaisiin pitää niin, että kaikki saavat mennä kaikki radat, niinkuin esim. Ruotsissa. Eli ei mitään "lauantailta parhaat jatkoon"- meininkiä, vaan saisi kisata molemmat päivät meni miten meni.


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]