Re: Onko talkoovelvoite oltava säännöissä


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Demokratiaa , Joulukuun 28, 2017 kello: 11:35:52
----------------------------------------------------------------------

Re: Onko talkoovelvoite oltava säännöissä

Vastineena juttuun: Re: Onko talkoovelvoite oltava säännöissä, jonka kirjoitti: mites tämä , Joulukuun 28, 2017 kello: 07:59:53:

»
» Mites sitten tällainen tapaus? jäsen x istuu hallituksessa ja on päättämässä itselleen kouluttautumisesta valmentajaksi, ja saa hallitukselta siunauksen että tämä koulutus maksetaan seuran kassasta. jäsen x valmistuu ja alkaa sitten pitämään koulutuksia ja kuinka ollakaan laskuttaa tästä ajasta vielä omaa seuraansa. eli seura on maksanut kouluttautumisen ja maksaa sitten vielä siitä kouluttamisestakin hänelle. tämä jos mikä kuulostaa korvaani väärinkäytökseltä. ei en ole kyseisen seuran jäsen, niin en katso voivani puuttua asiaan.

Tämä on tuttu ongelma koirapuolella SAGIa myöten. Koirapuolen järjestäytyminen ja harrastajakunnan yleinen tietämys yhdistystoiminnasta on sillä tasolla, että käytännössä valtaa voivat käyttää yksittäiset vahvat henkilöt tietoisesti tai tietämätään käytäntöjä ja sääntöjä venyttäen.

Sain osalllistua itsenäisyyspäiväjuhliin, jossa oli läsnä muutaman lajin lajiliittokoneistossa olevia entisiä ja nykyisiä henkilöitä. Keskustelumme lopputulema oli, että meillä on tulevaisuudessa SAGIn kanssa kilpaileva lajiliitto, mikäli radikaaleja mutoksia ei lajiliitto-organisaatiossa ja päätäntäkoneistossa tehdä.

Suurimpia epäkohtia olivat:
- Yleiskokouksessa on liian vähän osallistujia jäsenmäärään nähden --> päätökset voidaan ratkaista lajiliittomme pienen, mutta organisoituneen ryhmän(jopa alle 10 % äänioikeutetun)ajamana.
- Puuttuu kokonaan "piiritason organisaatio" --> maantieteellinen tasa-arvo ei toteudu.
- Vaikuttaa, että yleinen urheilu-, yhdistys- ja lajiliitto-osaaminen on todella alhaisella tasolla.----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]