Re: Onko talkoovelvoite oltava säännöissä


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti ITe , Joulukuun 28, 2017 kello: 13:05:36
----------------------------------------------------------------------

Re: Onko talkoovelvoite oltava säännöissä

Vastineena juttuun: Re: Onko talkoovelvoite oltava säännöissä, jonka kirjoitti: Demokratiaa , Joulukuun 28, 2017 kello: 11:35:52:

Demokratiaa kirjoitti:

» Tämä on tuttu ongelma koirapuolella SAGIa myöten. Koirapuolen järjestäytyminen ja harrastajakunnan yleinen tietämys yhdistystoiminnasta on sillä tasolla, että käytännössä valtaa voivat käyttää yksittäiset vahvat henkilöt tietoisesti tai tietämätään käytäntöjä ja sääntöjä venyttäen.

» Sain osalllistua itsenäisyyspäiväjuhliin, jossa oli läsnä muutaman lajin lajiliittokoneistossa olevia entisiä ja nykyisiä henkilöitä. Keskustelumme lopputulema oli, että meillä on tulevaisuudessa SAGIn kanssa kilpaileva lajiliitto, mikäli radikaaleja mutoksia ei lajiliitto-organisaatiossa ja päätäntäkoneistossa tehdä.

» Suurimpia epäkohtia olivat:
» - Yleiskokouksessa on liian vähän osallistujia jäsenmäärään nähden --> päätökset voidaan ratkaista lajiliittomme pienen, mutta organisoituneen ryhmän(jopa alle 10 % äänioikeutetun)ajamana.
» - Puuttuu kokonaan "piiritason organisaatio" --> maantieteellinen tasa-arvo ei toteudu.
» - Vaikuttaa, että yleinen urheilu-, yhdistys- ja lajiliitto-osaaminen on todella alhaisella tasolla.

ITe: Mielenkiintoista, että tuon kaltaista keskustelua on edes käyty. Aina välillä olen itsekin kuullut tuon kaltaisia HEITTOJA, mutta itse miellän ne enemmän turhautumiseksi, kuin vakavaksi yritykseksi uuden lajiliiton synnyttämistä kohtaan.

Koko lajiliiton synnyttämisprosessin läpikäyneenä ja niin läheltä kuin mahdollista sen myös nähneenä, pidän mahdollisen uuden lajiliiton synnyttämistä typeryytenä. Uskallan myös väittää, että uuden luominen on paljon vaikeampaa kuin vanhan kehittäminen. Tiedän, että kun SAGIa perustettiin, oli tahoja, jotka halusivat lähteä toiseen suuntaan. He edustivat kuitenkin selvää vähemmistöä ja uskallan väittää, että edustavat vieläkin. En tiedä, ketkä henkilöt ovat olleet itsenäisyyspäiväjuhlissa mukana ja kuinka keskeisiä päättäjiä he ovat, mutta väitän, että he ovat väärällä polulla.

Suosittelen heitä tekemään taloudellisia laskelmia. Halvalla se ei synny, mutta ainahan maailmalla on raharikkaita, jotka voivat pelata omaa peliään. Demokratian kanssa noissa ratkaisuissa ei ole mitään tekoa. Euroakaan SAGIn rahaa ei voida eikä tule mahdolliselle liitolle siirtää jo SAGIn sääntöjen takia. Toiseksi, jos uusi liitto syntyy, sen lisenssin hankkijoilta automaattisesti evätään kilpailevana järjestön jäsenenä osallistumisoikeus SAGIn lisenssioimiin kilpailuihin ja FCIn arvokisoihin. Missään nimessä mitään kaksoisedustusta ei silloin hyväksyttäisi. Ne henkilöt, jotka olisivat kilpailevassa liitossa olisi välittömästi erotettava SAGIn luottamustoimista (tähän löytyy yhdistyslaista perusteet) jne.. Muitakin vielä laajakantoisempia seuraamuksia on mahdollista toteuttaa ja on urheilupiireissä myös toteutettu. Tämä nyt on täysin ja ainoastaan henkilökohtaisen näkemyksen esittelyä, mutta uskon, että se olisi myös realismia. Tässä maalaan aikamoista pirua seinälle, mutta maalattakoon. Eipähän jää epäselväksi, että kyseinen toiminta olisi jotenkin helppoa. Itse olisin ainakin tekemässä kaikkeni SAGIn puolesta ja kilpailevaa liittoa vastaan.

Toivottavasti kyseessä on siis ollut vain turhauman aiheuttamia heittoja vailla mitään todellisia tarkoitusperiä. Silloin tuollaiset puheet on syytä haudata ja syvälle.


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]