Re: Sm mittaukset


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun l√§hetti Eulaalia , Kesäkuun 22, 2017 kello: 09:19:52
----------------------------------------------------------------------

Re: Sm mittaukset

Vastineena juttuun: Re: Sm mittaukset, jonka kirjoitti: ūüí© , Kes√§kuun 20, 2017 kello: 17:24:58:

ūüí© kirjoitti:
¬Ľ Eulaalia kirjoitti:
¬Ľ ¬Ľ Ja, k√§sitt√§√§kseni suomalaisen oikeusk√§yt√§nn√∂n mukaan my√∂nnetty√§ etuutta tai oikeutta ei voi ottaa pois ilman asianosaisen suostumusta siit√§k√§√§n huolimatta, ett√§ lopputulos ei ole kaikkien mieleen ja korpeaa jonkun syd√§nt√§ kisasta toiseen.

¬Ľ Mist√§h√§n tuollaisen pieraisit? Ehk√§ jossain kristillisiss√§ hyv√§veliunelmissa on noin, mutta oikeusvaltion periaatteisiin kuuluu, ett√§ v√§√§rin perustein saadut etuudet korjataan. Muutenhan kaikki mahdolliset etuudet itsellesi suhmuroimalla olisit el√§kevalmis parikymppisen√§.

Valitettavasti virkamiehenä olen tätä sääntöä joutunut toteuttamaan. Hallintolainkäyttölain 10 luvun Päätöksen korjaaminen 56 § voisi pitää viitteenä:

"Kirjoitusvirheen korjaaminen

Valitusviranomaisen on korjattava päätöksessään oleva kirjoitus- tai laskuvirhe tai muu niihin verrattava selvä virhe. Virhettä ei kuitenkaan saa korjata, jos korjaaminen johtaa asianosaiselle kohtuuttomaan tulokseen."

Voiko mittausvirhettä verrata kirjoitusvirheeseen, en tiedä.

Haloo, tilanne on eri, jos asianosainen on saanut etuutta "suhmuroimalla". Silloin etuus on saatu vilpillisellä tavalla ja se on lain vastaista. Siihen etuteen viranomainen voi ja on puuttunut. Mutta edelleen, kuka säkäkorkeuden mittaamisessa "suhmuroi"? Koira, omistaja/ohjaaja vai tuomari??

Se, että on kaksi samankorkuista koiraa eri säkäluokissa, ei ole asian ydin, vaan se, kenen vastuulla virhe on ja millä perusteella virheellinen päätös voidaan muuttaa ja etuus ottaa pois, jos omistaja ei anna suostumustaan. Muutosperusteeksi minun mielestäni ei käy se, että toinen samankorkuinen kisaa eri luokassa.----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]