Re: Miten EO-karsintojen mittauksissa kävi?


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti ITe , Helmikuun 2, 2017 kello: 13:38:22
----------------------------------------------------------------------

Re: Miten EO-karsintojen mittauksissa kävi?

Vastineena juttuun: Re: Miten EO-karsintojen mittauksissa kävi?, jonka kirjoitti: kisaaja , Helmikuun 2, 2017 kello: 12:35:14:

kisaaja kirjoitti:

» mä taas näen rakentavampana sen, että ei rangaista. Kehitellään joku mahdollisuus, jossa myös 43-45 cm koirilla agilityn harrastaminen on paremmin mahdollista. Esimerkkejä nyt on vuosien saatossa heitelty niin paljon, että porukka on jo väsynyt tähän keskusteluun. Kuitenkin esim. jotain sellaista, että nämä halutessaan voisivat kisata medeissä, mutta eivät voisi kisata esim. sm:ssä ja serti siirtyisi aina seuraavalle. Kaikista rankingeista pois sijoituksen merkitsevyys, nopein nolla ratkaisee.

Itse en oikein osaa nähdä tässä mitään rangaistuselementtiä. Koirakko on pyrkinyt kansainväliseen arvokilpailuun ja tästä seuraa, että koiran kokoluokka tarkistetaan. Menettelyä on tähän mennessä noudatettu MM- ja PM-joukkueiden osalta tähänkin mennessä. Nyt sama menettely otettiin käyttöön EO-kilpailun osalta. Kysymyksessä on enemminkin sekä kilpailijan että kanssakilpailijoiden oikeusturvan vaaliminen.

Koska mittauksen tuloksella on merkitystä melko nopealla aikavälillä, se oli syytä tehdä nimenomaan kyseisessä kilpailussa. Minusta se oli hyvä ratkaisu. Muutenhan kollegio oltaisiin voitu järjestää sääntöjen puitteissa hieman pidemmällä aikavälillä.

Se, että arvokisakarsinnoissa toteutetaan tällaisia tarkistusmittauksia vastaa mielestäni hyvin sekä kansallisia että kansainvälisiä tarpeita. Silloin mittaukset kohdistuvat mielestäni ennen kaikkea juuri siihen joukkoon, joiden koirien tulisi olla sekä mahdollisimman hyvässä fyysisessä kunnossa, mutta myös kokokriteereiltään olla mahdollisimman vertailukelpoisia.

Minusta on toinen keskustelu pohtia muita kilpailukriteereitä niiden osalta, jotka eivät tavoittele kansainvälistä edustusta ja suomenmestaruuksia. Mestaruuden ja maajoukkuepaikan tavoittelijoiden osalta seulan tule olla tarkka ja tasapuolinen.

»
» Hyvä hyvä kirjoitti:
» » Oli jo aikakin, ja lisää mittauksia ihan tavan kisoihinkin.
» » Noita iiisoja medejä kyllä riittää, mitta käteen ja siirto oikeaan säkään..----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]