Re: Miten EO-karsintojen mittauksissa kävi?


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti 💩 , Helmikuun 4, 2017 kello: 00:41:40
----------------------------------------------------------------------

Re: Miten EO-karsintojen mittauksissa kävi?

Vastineena juttuun: Re: Miten EO-karsintojen mittauksissa kävi?, jonka kirjoitti: kisaaja , Helmikuun 2, 2017 kello: 13:58:27:

kisaaja kirjoitti:
» Kyllä munkin mielestä on oikein, ettei mitan alle mahtuva koira lähde edustamaan kv-kisoihin. Ja on oikein, että arvokisoihin lähtevät koirat mitataan huolella. Niin kauan, kun on nykyiset mittausmenetelmät, näitä tapauksia on aina jonkin verran. Mutta vaikka koira olisi medi, kun se on 18 kk, mutta kun sille tulee lisää massaa vuosien varrella, se voi olla, että ne muutamat kriittiset millit ylittyy. Mä koen kohtuuttomaksi sen, että 5-6-vuotiaana mahdollisesti koira joutuu sitten makseihin.

» Mittaustapaa pitäisi kehittää. Lasermittaus / mittauskollegiot tms., jossa jokaikinen koira mitataan usean tuomarin toimesta. Tämä jo lähtökohtaisesti sulkee pois niitä rajatapauksia. Koirien mittaus 18 kk iässä ja tarkistus myöhemmin. Näin on joko Ruotissa tai Englannissa muistaakseni. Mutta oon myös siitä samaa mieltä, että ihan hyvin voisi olla, että meillä ei olisi enää 1-3 lk, vaan esim. starttiluokka, kisaluokka ja mestaruusluokka, josta viimeisestä valitaan arvokisajoukkueet, ja joka käytännössä vastaisi muiden maiden ylintä luokkaa. Kisaluokassa voisi antaa mahdollisuuden rajatapauksille kisata alemmissa säkäluokissa, ilman, että he vievät luokkanousumahdollisuuksia normikokoisilta.


Eiköhän se ole ihan ohjaajan oma vika, jos kisaa 5 vuotta rajatapauskoiralla tietäen että se on mitattu iässä jossa se voi vielä kasvaa, eikä kertaakaan kisauran aikana pane tikkua ristiin sen eteen että koiran mittaustulos varmennettaisiin. Ei varmasti yksikään tuomari vastusta koiran uudelleenmittausta pyynnöstä.

Se, että jatkuvasti sääntöjä venytetään ja vanutetaan syöden täysin pohjan luokkajaon edustuksellisuudelta on täysin päätöntä. Säännöissä on jo nyt ihan tarpeeksi poikkeuksen poikkeuksia, ja oikeellisten ja virallisten tulosten saamisessa kestää jo ihan riittämiin. Ei tarvita enää yhtään lisää erikoistapauksia hidastamaan tuota käsittelyä. Jos haluat kisata koiralla virallisesti, sen pitää kisata siinä luokassa johon se ajantasaisimman mittauksen perusteella kuuluu.

Yhtä hyvin sen 5 vuotta kisanneen maksiksi mitatun medin jälkeen voi sitten jatkaa vaikka epävirallisissa kisaamista, jos ei koira enää siinä vaiheessa opi hyppäämään. Ja samalla kun kahlaa läpi sitä epävirallisten kisojen listaa, voi ohjaaja sitten miettiä, että olisiko kannattanut miettiä toistamiseen uran alussa, kun se mittaus rajalle jäi.


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]