Re: Miten EO-karsintojen mittauksissa kävi?


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti 💩 , Helmikuun 5, 2017 kello: 21:25:06
----------------------------------------------------------------------

Re: Miten EO-karsintojen mittauksissa kävi?

Vastineena juttuun: Re: Miten EO-karsintojen mittauksissa kävi?, jonka kirjoitti: tuomari vastuullinen , Helmikuun 5, 2017 kello: 09:29:44:

tuomari vastuullinen kirjoitti:
» Säännöissähän lukee, että tuomari määrittelee koiran koon. Ymmärtääkseni tarkoittaa kyllä, että koiran ohjaajalla ei oo eikä saa olla mittään tekemistä sen kanssa, mikä on tuomarin päätös. Ihmetyttää koko keskustelu ohjaajan vastuusta ja ohjaajien syyllistämisestä. Mitä ihmettä niitä koiria sitten ees tuomarit mittailee jos ei niillä tuomareilla oo mittään vastuuta siitä mitä kisa kirjaan kirjottelee. älytöntä. Ei tällä oo mittään tekemistä dopingin kanssa tai jonkun muun laittomuuden kanssa ohjaajan taholta. Kuka ees omistaa ite mittään kunnon mittaa ja miksi omistais ku ei sitä koiran kokoo ite saa määritellä. Tai mieti ny vaikka jotain junnuukin. Senkö vastuulla koiran koon määritys sellasessakin tapauksessa missä aikuisetkaan ei oo varmoja kummalle puolelle rajaa pitäs määritellä... Ei hyvää päivää välillä tää agitouhu ihmetyttää.

» Musta aina kun joku koira todetaan olleen vääräs kokoluokassa ois hyvä jos mitanneen tuomarin nimi mainittaisiin, niin menis syytökset oikeeseen osotteeseen. Vinttikoira puolella ymmärretään sentäs kuka mittauksesta vastaa.

Mikä helvetti siinä on niin vaikeaa ymmärtää mitä tekstissä lukee? Tuomari vastaa siitä, että koira on mitattu oikein sellaisena kun koira mittaustilanteessa on, kyllä. Ei tuomari voi millään hiton maagisilla tulevaisuudennäkövoimillaan päättää, että tämä koira kasvaa seuraavan kahden vuoden aikana puoli senttiä vielä.

Koiransa voi käydä mittauttamassa esimerkiksi monissa epävirallisissa kisoissa ennen ensimmäistä virallista kisaa, jos ei omalta seuralta löydy mittauskykyä. Itseltäni ainakin löytyy mitta, tai vähintäänkin tieto missä voin käydä koirani mittauttamassa, kuten kenellä tahansa vastuullisella kouluttajalla pitäisi. On ohjaajan vastuulla tietää milloin koira on kasvunsa päättänyt ja on ohjaajan vastuulla milloin niihin ensimmäisiin kisoihin edes kannattaa ilmoittautua.

Ihan naurettavaa yrittää syytää omasta mokasta vastuu jollekulle muulle. Jos olet itse niin kiero ihminen, että yrität mahdollisimman aikaisin koiran mittauttamalla saada sen alempaan kokoluokkaan, niin ansaitsetkin rangaistuksen ja on kyseenalaista, oletko vastuullinen koiranomistaja ylipäätään, kun aloitat kisaamisen keskenkasvuisella koiralla.


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]