Re: Karsintaa arvokisoihin


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti đź’© , Kesäkuun 23, 2016 kello: 00:47:58
----------------------------------------------------------------------

Re: Karsintaa arvokisoihin

Vastineena juttuun: Re: Karsintaa arvokisoihin, jonka kirjoitti: Marko Kaminen , Kesäkuun 22, 2016 kello: 21:07:48:

Marko Kaminen kirjoitti:
» Miettikääpä tilannetta jos SM-kisoissa olisi vain n 50 koirakkoa/säkäryhmä.
» Toki kisapäivä olisi lyhyempi, mutta miten paljon olisi katsojia kentän reunalla? Kuinka paljon ihmisiä lähtisi katsomaan kisoja? epäilen ettei kovinkaan moni lähde ainakaan pidemmästä matkasta.

» Nyt SM-kisojen finaalia jää katsomaan paljon sellaisia, jotka eivät pääse finaaliin ja tämän takia yleisöä on erittäin paljon.
» Yleisö ja suuri kisaaja määrä tekee kisoista suuren tapahtuman ja minusta oli upeaa olla katsomassa maxien finaali rataa ja kuinka kaikki eläytyi kisaajan onnistumiseen tai epäonnistumiseen ja kannusti kaikkia kisaajia.

» Nykyinen formaatti SM-kisa on ehdottomasti paras. Toivon, ettei tätä muutettaisi vähentämällä ainakaan kisaajia.

» Terv. Marko


Vai johtaisiko pienempi määrä keskinkertaisia koirakoita suurempaan katsojamäärään kun radan reunalla ei ehdi kuolla tylsyyteen sadannen koirakon startatessa samalle radalle ja luokan kestäessä useamman tunnin? Itse en ainakaan jaksa lähteä useamman päivän kestävään tapahtumaan, jossa huiput näkyvät ja erotellaan lähinnä finaaliradalla. Jos koko tapahtuman saisi puristettua yhteen päivään, voisi olla paljon paremmat mahdollisuudet a) saada satunnaisia ohikulkevia katsojia ja b) tehdä tapahtumasta TV-ystävällisempi jolloin katsojia saataisiin kertaluokkia suurempi määrä ja c) päästä osallistumaan tapahtumaan muutoinkin kuin järjestämällä ylimääräisiä lomapäiviä matkustusta varten.

Suuri kisaajamäärä ei tee kilpailusta mielekästä seurata yksin. Etenkin jos tuo suuri kisaajamäärä koostuu enimmäkseen keskinkertaisista koirakoista joilla ei ole juurikaan mahdollisuuksia päätyä finaalissa paremman puolikkaan puolelle muuten kuin käsittämättömällä tuurilla. Kuinka paljon katsojia on seuraamassa jääkiekkoakaan niissä sarjan puulaakivaiheen otteluissa? Ei taida kovin moni halli olla loppuunmyyty tai edes puoliksi täynnä. Toisin on finaalikierroksilla.


Toteamalla että nykyinen formaatti on paras, sidotaan kädet ja peitetään silmät todellisuudelta joka saattaisi paljastaa että paljon on vielä opittavaa ja parannettavaa agilityn huippu-urheiluformaateissa. Mutta olihan neuvostoliittokin paras järjestelmä ja kommunismi, varsinkin jos kysyt heiltä jotka siitä hyötyivät.

Yksien överikisojen järjestämisen sijaan tulisi pyrkiä järjestämään useita arvokisoja joissa huiput pääsevät kohtaamaan. Kisoja joita on mielekästä seurata, koska jännitys on päällä kokoajan ja kuka tahansa voi luoda kaulaa kilpakumppaneihinsa pienen virheen välttämällä.


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]