Jutun lähetti Tiiviimmät kisat, enemmän laatua ja laatuaikaa , Kesäkuun 23, 2016 kello: 09:38:08
Re: Karsintaa arvokisoihinVastineena juttuun: Re: Karsintaa arvokisoihin, jonka kirjoitti: 💩 , Kesäkuun 23, 2016 kello: 00:47:58:
Jos katsotaan SM-kisoja vaikkapa 5-7 vuoden taakse, niin osallistujamäärät ovat olleet huomattavasti pienemmät, eikä kisastarttimaksujen vähyys ole aiheuttanut purnausta. On jotenkin kummallista, että jatkuvasti keskustelussa vedetään esiin eurokortti: jos starttit vähennevät, niin ei tule tarpeeksi rahaa = mikään seura ei halua järjetää kisoja.
Fakta on kuitenkin se, että näillä kisamäärillä kisapäivien pituus karsinnoissa ja SM-kisoissa liikkuu karkeasti arvioituna klo 06.00 -01.00. Tällä aikataululla pienillä ja keskikokoisilla seuroilla ei ole mahdollisuutta järjestää kisoja, sillä jäsenmäärä ei yksinkertaisesti riitä kisojen järjestämiseen. Pitäisi valjastaa mukaan naapuriseurat ja kummin kaimat - ja hei keskellä kesäkautta. Jos kisamäärät olisivat kohtuullisemmat, niin laadukkaita kisajärjestäjiä voisi löytyä pienemmistäkin seuroista. Ja hei, osallistumismaksuja säätämällä voi aina tasapainottaa tulopuolta vaikka osallistujamäärä vähenisi.
Jos kisapäivien pituus olisi kohtuullinen, niin aikataulut voisivat olla hieman väljemmät. Tunnelma kisapaikalla voisi olla leppoinen, kun kisajärjestäjän ei tarvitse jännittää, venyykö aikataulut jo ennestään kireästä aikataulutuksesta. Kaatosateen, ukkosen taikka sähkökatkon aikana kisoja olisi mahdollista tauottaa ilman että päivä venyy vuorokauden toiselle puolelle. Starttien väliin voisi lisätä vaikkapa MM-kisoista tuttua bilettämistä. Koko tapahtuma voisi aikataulultaan ja fiilikseltään olla katsojaystävällisempi. Koira koiran jälkeen laatuagilitya; intensiivistä kisasuoritusten seuraamista. Vaikka jokainen ei pääsisi starttilinjalle, niin harrastajat haluaisivat tulla katsomaan laatuagilitya. Jos kisapäivät päättyisivät ajoissa, niin kisaajat saisivat hoidettua ja palauteltua koiransa ajoissa seuraavaa päivää varten. Ihmiset ehtisivät yhdessä syömään illallista vaikkapa yhdessä oman seuran jäsenten kanssa. Kisajärjestäjä saattaisi jopa järjestää yhteisen illanvieton. Ymmärrän, että joku varmasti haluaa yksin valmistautua seuraavaan kisapäivään, mutta jotenkin tuntuisi siltä että suomalainen agility tässä tilanteessa hyötyisi leppoisasta tunnelmasta, yhteisestä hauskanpidosta ja rehdistä kisahengestä.
Tietenkin on mahdollista kasvattaa kisaajamääriä entisestään. Kisapäivien aikataulu voidaan varmistaa suunnittelemalla lyhyet ja jouhevasti etenevät rataprofiilit, lisäämällä kinkkiset paikat radan alkuun ja lopettamalla kisasuoritukset hylkykohtaan. Se on tulos tai ulos.