Re: Agilityn tulevaisuus


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti 💩 , Marraskuun 7, 2016 kello: 09:39:04
----------------------------------------------------------------------

Re: Agilityn tulevaisuus

Vastineena juttuun: Re: Agilityn tulevaisuus, jonka kirjoitti: harmissaan , Marraskuun 7, 2016 kello: 00:33:52:

harmissaan kirjoitti:
» Oletko nähnyt, kuinka linkkaamasi tuloslistan kilpailun voittanut ohjaaja liikkuu? Tiedätkö, kuinka paljon vaikeampi hänen on saavuttaa tuollaisia tuloksia, kuin monen muun ohjaajan? Kyseessä on todella upea agilityharrastaja, joka tekee äärettömän paljon töitä kehittyäkseen ja joka on kouluttanut koiraansa todella taitavaksi, jotta se suorittaa rataa ajoittain hyvinkin itsenäisesti. Siitä huolimatta tälle ohjaajalle ei ole fyysisesti mahdollista sijoittua radalla aina optimaalisella tavalla, jolloin koira jää odottamaan ja aikatasoitus on minusta ihan perusteltu. Ei varmasti ole keneltäkään pois, jos ko. koirakko tekee noin hienon tuloksen, olkoonkin että aikatasoituksen kanssa.

» Kyllä niitä kilpailuita tulee ja menee ja sinunkin tai kaverisikin on mahdollista yltää voittonollaan ja sertiin. Tehkää yhtä paljon töitä kuin ko. ohjaaja tekee niin mikä vain on mahdollista.

» Itse ajattelisin, että mieluummin pidetään agility lajina, jota voi harrastaa liikuntarajoitteista huolimatta, ihan kilpaillakin. Jos on tuon luokan liikkumisrrajoite, niin vaikka sitten aikatasoituksen kanssa. Mielellään myös näkisin, että tämä katkera ilmapiiri puhdistuisi jossain vaiheessa, ja voitaisi olla enemmän iloisia muidenkin onnistumisista.

Voin ihan rehellisesti sanoa henkilökohtaisesti, että en tiedä kuinka henkilö liikkuu tai kuinka paljon vaikeampaa kisaaminen on heille. Voin myös 100% varmuudella sanoa että sitä et tiedä sinäkään. Niinikään ei sitä pysty kvantitatiivisesti sanomaan tuomarikaan tai lääkäri sen paremmin. On mahdotonta sanoa objektiivisesti sekunteina, kuinka paljon vaikeampi joku tietty rata on parakisaajalle. Tästä syystä on mahdotonta tehdä tasapuolinen kilpailu jossa on parakisaajia ja normikisaajia sekaisin.

Väitteesi myös siitä, että se ei ole keneltäkään pois on nyös perusteeton. Sehän nimenomaan on kaikilta muilta kisaan osallistuvilta pois, sillä tulos vaikuttaa esim. SAGIn rankingin pisteisiin suoraa. Se, että sanot että kyllä niitä kisoja tulee ja menee tarkoittaa vaan, että et pysty samaistumaan toisen kisaajan asemaan. Entä jos tämä olikin jollekin kauden ainoa kisa? Opiskelijalla ei esimerkiksi ole ylimääräistä rahaa heitellä startteihin, jiten pienestä määrästä pitäisi saada mahdollisumman paljon irti. Osallistuja ei ole myös etukäteen tiennyt, että kilpailu tulee olemaan epätasa-arvoinen.

Epätasa-arvoinen on juuri se mitä tämä tilanne on. En itsekään puolla minkäänlaista vihamielisyyttä paraharrastahäjia kohtaan, mutta etuoikeudet ja helpotukset, joita kaikki eivät saa, eivät ole oikea tapa lähestyä ongelmaa. Kilpailussa pitää olla kaikille samat, objektiiviset säännöt. Muussa tapauksessa parakisaajan osallistuminen luokkaan pitää lisätä hyväksyttäväksi perusteeksi saada rahat takaisin, koska kilpailu ei ole tasapuolinen vaan erityisen puolueellinen.


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]