Re: Agilityn tulevaisuus


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Hyi hitsi , Marraskuun 8, 2016 kello: 19:48:46
----------------------------------------------------------------------

Re: Agilityn tulevaisuus

Vastineena juttuun: Re: Agilityn tulevaisuus, jonka kirjoitti: Lainaus säännöistä , Marraskuun 7, 2016 kello: 15:22:13:

Niin, mikä se agilityn tulevaisuus sitten on ? Ei kovin hyvä. Se on surullisen täynnä kateutta, katkeruutta ja vihaa.

Minä olisin huolissani enemmänkin kisaajien käytöksestä, asennoitumisesta niin seurakavereihin kuin muihinkin lajin harrastajiin. Ilkeys on näiden tiettyjen tyyppien elossa pitävä voima. Siitä he saavat potkua pettymyksiinsä.

Olisin huolissani niistä, jotka kuvittelevat AVA:n vaikuttavan koiran jalostusarvoon ( agility ei ole geeneissä eikä periydy huom) . Kyllä ne koiran jalostusarvot lähtee aivan muusta kuin temppujen opettelusta. Suurin osa kun katsoo agikoirista on silmäsairaita, luustovikaisia, lonkkavikaisia jne jne ihan sieltä kennelliitton jalostustietojärjestelmästä näkee. Kovin on sairaita koiria radoilla, eikä omistajia haittaa ollenkaan. Nivelrikkoisia koiria treenataan sumeilematta, ja liikaa koiran normaaliin tarpeeseen nähden. Kisainto ja kisakiima vie ohjaajaa.

Olisin huolissani niistä, jotka "luulevat omistavansa" ava-koiran. Moni x-rotuisen omistaja, ei näyttelytuloksen omaavan omistava käyttää sumeilematta valio-arvoa, vaikka koiralla ei ikinä tule mahdollisuutta edes olla valio. Mistä tämä kumpuaa ? Valio ei ole, vaikka voissa paistaisi. Mutta ohjaaja kuvittelee koiran arvokkaaksi valioksi, ihan kiva sohvakoira.

Olisin huolissani harrastajista, jotka kadehtivat toisten sairauksia. Sinne vaan hakemuksia vetämään, kyllä sieltä luokka löytyy. Tuntuu todella tautiselta, että joku tosiaankin voi kadehtia vammaisurheilijaa. Kokeiles hetki olla vaikkapa yhdellä jalalla, juosta rata kädettömänä, silmät peitettynä tai surrata tuolilla rata läpi. Kokeile kerrankin.

Ja tiedoksi, kun hakee paragi-päätöstä niin liitteeksi tulee olla lääkärintodistus, selostusta ja selitystä. ja käsittääkseni vielä liitossa lääkärin toimesta ne arvioidaan. Eli toki mukaan pääsee "sairaita ja vammaisia", jopa vanhuuden ja ylipainon kangistamia, mutta suurin osa paragilityn harrastajista ja kisaajista on oikeasti oikeus parastatukseen. Nykyisin todistuksen tulee olla vielä tuore, joten vanhoilla vaivoilla ei enää mennä.

Mutta minä olen mieluummin paragilitaaja, kuin tuollainen kateutta täynnä oleva.

Minua oksettaa, tämä laji on oikeasti sairas. Herätkää jo, ja miettikää millaisen kuvan annatte itsestänne ja lajista.


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]