Re: Agilityn tulevaisuus


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti harmissaan , Marraskuun 7, 2016 kello: 00:33:52
----------------------------------------------------------------------

Re: Agilityn tulevaisuus

Vastineena juttuun: Agilityn tulevaisuus, jonka kirjoitti: Ihmettelijä , Marraskuun 6, 2016 kello: 23:59:34:

Ihmettelijä kirjoitti:
» Nyt täytyy kyllä ihmetellä, että mihin suuntaan agilitykilpailujen tulevaisuus menee. Kenen ehdoilla agilitykilpailuja järjestetään?

» Minusta agilityssä on ollut hienointa se, että kaikki kilpailijat kilpailevat samassa sarjassa ja samoilla säännöillä. Nyt parakilpailijat ovat saaneet omia ihanneaikoja. Milloin tasoituksen saavat nuoret, vanhukset, lihavat jne. jne.

» Onko tämä kaikista muista ok? Esimerkkitulokset löytyvät linkistä:


Minusta taas se on hienoa, että myös liikkumisrajoitteiset voivat kilpailla ja saada tasoitusta aikoihin. Niin kuin näköaistiltaan heikommat ohjaajat sekä hyvin nuoret ovat saaneet tutustua ratoihin avustajan kanssa, jolloin avustaja voi olla huomattavan kokenut ohjaaja joka on saattanut voida antaa paremmat ohjaussuunnitelmat, mihin ko. ohjaaja olisi omatoimisesti pystynyt. Mitä sitten? Ei tässä maassa järjestetä niin paljoa paragilitykilpailuja, että voitaisi ajatella että heille ja meille muille olisi omat kisat. Olen varmaan mielestäsi naiivi, mutta minä olen todella iloinen, että meillä on laji jotaa voi harrastaa kilpailuissa saakka, vaikka olisikin joitain liikkumis- tai näkörajoitteita.

Lihavuutta ja liikuntarajoitteita ei varmaan kannata rinnastaa, toiselle näistä kun ihan oikeasti ei voi mitään...

Toivon, että kirjoituksesi on provo ja haluat vain ärsyttää. Jos näin on niin kannattaa muistaa, että samalla saatat loukata jotain ei yhtä onnekasta agilityn harrastajaa mitä ilmeisesti itse olet. Oletko nähnyt, kuinka linkkaamasi tuloslistan kilpailun voittanut ohjaaja liikkuu? Tiedätkö, kuinka paljon vaikeampi hänen on saavuttaa tuollaisia tuloksia, kuin monen muun ohjaajan? Kyseessä on todella upea agilityharrastaja, joka tekee äärettömän paljon töitä kehittyäkseen ja joka on kouluttanut koiraansa todella taitavaksi, jotta se suorittaa rataa ajoittain hyvinkin itsenäisesti. Siitä huolimatta tälle ohjaajalle ei ole fyysisesti mahdollista sijoittua radalla aina optimaalisella tavalla, jolloin koira jää odottamaan ja aikatasoitus on minusta ihan perusteltu. Ei varmasti ole keneltäkään pois, jos ko. koirakko tekee noin hienon tuloksen, olkoonkin että aikatasoituksen kanssa.

Kyllä niitä kilpailuita tulee ja menee ja sinunkin tai kaverisikin on mahdollista yltää voittonollaan ja sertiin. Tehkää yhtä paljon töitä kuin ko. ohjaaja tekee niin mikä vain on mahdollista.

Itse ajattelisin, että mieluummin pidetään agility lajina, jota voi harrastaa liikuntarajoitteista huolimatta, ihan kilpaillakin. Jos on tuon luokan liikkumisrrajoite, niin vaikka sitten aikatasoituksen kanssa. Mielellään myös näkisin, että tämä katkera ilmapiiri puhdistuisi jossain vaiheessa, ja voitaisi olla enemmän iloisia muidenkin onnistumisista.


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]