Re: EO rankingin päivitys


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Pohjoinen , Marraskuun 12, 2015 kello: 18:30:36
----------------------------------------------------------------------

Re: EO rankingin päivitys

Vastineena juttuun: Re: EO rankingin päivitys, jonka kirjoitti: Ville L , Marraskuun 12, 2015 kello: 13:53:23:

Karsintojen aikaistaminen toukokuulle asettaa Pohjois-Suomen kisaajat aika tiukkaa asemaan. Vaikka halleja, jopa täysimittaisia, on nykyään tarjolla, toukokuussa on pohjoisessa juuri ja juuri päästy ulkokenttäkauden puolelle. Jos heti edessä olisi yhdet kauden tärkeimmistä kisoista niin vaikea olisi nähdä, että pohjoisen harrastajat olisivat tasaveroisessa asemassa etelän kisaajien kanssa, jotka ovat voineet viimeiset 2-3 kuukautta treenata ulkokentillä täysimittaisilla radoilla.

Ville L kirjoitti:
» Hyvä huomio tuo x-rotuisten tasapuolinen kohtelu. Minusta edellisen vuoden karsinnat tai sm-kisat eivät voi olla kriteerinä ja saman vuoden kisat ovat ainakin nykyään liian lähellä itse EO:ta.

» Mikäli karsinnat olisivat jo toukokuussa, niin sehän olisi hieno ajatus, että maajoukkue (4 koiraa) olisi myös EO-joukkueessa. Toisi hyvää harjoitusta koko maajoukkueelle. Maajoukkue voisi muodostaa EO:ssa myös 3 Suomen joukkuetta. Tässä tyylissä mineihin sekä medeihin jäisi 6 paikkaa ja makseihin 8 paikkaa joko rankingin tai karsintakilpailuiden perusteella jaettavaksi.

»
» tasapuolisuus kirjoitti:
» » EO-kisoihin saavat osallistua myös x-rotuiset, joten EO-joukkuevalintaperusteiden pitää olla tasapuoliset niin rotukoirille kuin x-rotuisillekin. Ja Suomessahan x-rotuisia ei päästetä arvokisoihin, joten lisäpisteet arvokisoista olisivat epäreiluja äksiä kohtaan.

» »
» » oma ehdotus kirjoitti:
» » » Itseäni hämmästyttää suuresti se, että eo-rankingissä ei mitenkään huomioida kotimaisia arvokisoja. Siis niitä ainokaisia startteja, missä aidon oikeasti maamme kaikki huiput kohtaavat toisensa. Outoa, että koirakko voi olla maajoukkueessa, mutta ei eo-joukkueessa. Minusta tämä on ristiriitaista. Ja kyllä sm-kisoistakin voisi antaa vapaalipun eo:hon esim. Suomenmestarille ja lisäksk antaa niitä eo-pisteitä starteista. Eli nykyisen käytännön rinnalle ehdotan monimuotoisempaa valintatapaa, jossa Eo:hon pääsisi:
» » » - maajoukkue (3 koirakkoa)
» » » - suomenmestari
» » » - loput nykyisen ranking-formaatin mukaan siten, että myös kotimaisista arvokisastarteista saisi pisteitä.
» » » Näin tehden tasoittaisi alueellista eroa eikä kannusta kisaamisen määrään lisäämiseen.----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]