Re: EO rankingin päivitys


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti ITe , Marraskuun 17, 2015 kello: 09:34:56
----------------------------------------------------------------------

Re: EO rankingin päivitys

Vastineena juttuun: Re: EO rankingin päivitys, jonka kirjoitti: Ville L , Marraskuun 16, 2015 kello: 22:02:20:

SAGIn on toiminnassaan huomioitava yhdistyslain ja sen sääntöjen edellyttämä jäsenten yhdenvertaisuusperiaate. Tästä johtuu, että SAGI ei voi vain pyytää tiettyjä seuroja järjestämään kilpailusarjaa. Kaikilla seuroilla tulee olla mahdollisuus kisoja anoa, jos ne vain täyttävät kilpailuolosuhteille ja järjestämiselle asetetut ehdot. On jäsenseuran oma asia onko sillä nuo olosuhteet omasta takaa vai vuokraako se ne tilapäisesti käyttöönsä. SAGIlle periaatteessa riittää, kun asianmukaisesta tilasta on olemassa velvoittava sopimus tai sen syntymistä voidaan pitää vahvistamisen perusteena. Ainoa tapa, jolla anomismenettely voitaisiin mielestäni välttää olisi, että olisi olemassa joku kierätyssysteemi. Tosiasiassa kierätyskilpailuja tulisi joka tapauksessa tarjota kaikille seuroille vuoronperää. Tuohon hommaan sitoutuisi niin paljon enemmän työtä, että anomininen olisi kuitenkin yksinkertaisempaa.

Jos SAGI järjestää kilpailusarjan, jossa voidaan olettaa kohtuudella olevan normaalia suurempia osallistujamääriä ja se on polku EO:n kilpailuun, on tuollainen kilpailusarja vääjäämättä arvoltaan erilainen kuin normaalikilpailut. SAGIn kilpailusäännöissä on kyllä mainittu kilpailusarjat yhdessä lauseessa. SAGIn kanssa kilpailevaa sarjaa ei saa järjestää. Jossain mielessä tuollainen kilpailusarja olisi vääjäämättä jonkin asteinen "arvokilpailu", joten sillä tulisi olla yleiskokouksen hyväksymät periaatesäännöt vaikka käytännön järjestelyohjeet jäisivätkin hallituksen ratkaistaviksi.

Jos jäsenseuroja ei kohdella tasapuolisesti, niin siinä voi olla peruste moneen soppaan. Itse en ainakaan jälkikäteen haluaisi olla tuollaista soppaa käsittelemässä. Parempi on siis miettiä asiat etukäteen ja hyväksyttää enemmistön hyväksymä toimintamalli yleiskokouksissa onpa se sitten jatkossa ranking tai kilpailusarja. Oleellista on ymmärtää, että tasapuolisuus ei tarkoita vain kilpailijoiden tasapuolista kohtelua vaan myös jäsenseurojen tasapuolista kohtelua.


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]