Re: EO rankingin päivitys


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Kisaaja , Marraskuun 14, 2015 kello: 10:23:15
----------------------------------------------------------------------

Re: EO rankingin päivitys

Vastineena juttuun: Re: EO rankingin päivitys, jonka kirjoitti: Ville L , Marraskuun 13, 2015 kello: 02:29:28:

Ville L kirjoitti:
» Jos ja kun maajoukkuekarsintojen aikaistaminen tulee ajankohtaiseksi, niin toivottavasti perusteluissa mietitään vain ja ainoastaan huippuagilitylle tulevia hyötyjä/haittoja. Kun puhutaan huippuagilitystä tai mistä tahansa huippu-urheilusta, niin maantieteellisen tasa-arvon ei pitäisi kovinkaan korkealla vaikuttavissa kriteereissä.

» Mietitäänpä mitä tahansa huippu-urheilua, niin ei siellä ole maantieteellistä tasa-arvoa. Hiihtolajit eivät tietenkään ole maantieteellisesti tasa-arvoisia. Eikä autourheilu.

» Pohditaan palloilusarjoja:
» Jääkiekossa pohjoisimmat joukkueet ovat Oulu, Vaasa ja Kuopio.
» Salibandyssä pohjoisimmat joukkueet ovat Oulu, Seinäjoki ja Joensuu.
» Jalkapallossa pohjoisimmat joukkueet ovat Rovaniemi ja Pietarsaari.
» Lentopallossa pohjoisimmat joukkueet ovat Rovaniemi ja Oulu. Lentopallo on selkeästi pohjoisin palloilulaji.
» Koripallossa pohjoisimmat joukkueet ovat Seinäjoki, Joensuu ja Kauhajoki.

» Lentopallon valmennuskeskus on Kuortaneella
» Koripallon valmennuskeskus on Kisakalliossa Lohjalla
» Jääkiekon valmennskeskus on Vierumäellä
» Jalkapallon ja salibandyn valmennuskeskukset ovat Eerikkälässä Tammelassa.

» Eli ei se maantieteellinen tasa-arvo ole niin tasa-arvoista muissakaan urheilulajeissa.

» Minusta karsintojen aikaistaminen pitäisi tehdä mahdollisimman pian, sillä aikaistamisella olisi huomattavia etuja nykyiseen ajankohtaan nähden.

Tuossa on perää että huippu urheilu ei ole kaikissa lajeissa maantieteellisesti tasa-arvoista.
Nuo edellä mainitut lajit ovat yhteiskunnallisesti tuettuja lajeja. Kaikkien noiden lajien harjoituspaikat ovat lähes kokonaan rakennettu ja ylläpidetty yhteiskunnan varoilla ja noihin lajeihin tulee paljon enemmän rahaa lajin ulkopuolelta kuin agilityyn. Palloilulajit ovat joukkueurheilua joka rahoitetaan matkojen/leirien osalta yhteisesti joka vähentää kuluja. Seurat saavat mainostuloja sekä avustuksia yhteiskunnalta ja lajiliitoilta.

Hiihto on noista ainoa yksilölaji ja jonka harjoittelu painottuu Pohjois-Suomeen.
Kuitenkin hiihtoa tuetaan yhteiskunnallisesti merkittävästi ja lähellä huippua olevat saavat jo sponsoritukea eivätkä maksa kaikkea omasta pussista. Ja jos sattuu että pääsee huipulle niin sillä jo jo elää ja jotkut jopa rikastua.

Voisin minäkin panostaa agilityyn paljonkin enemmän jos sitä ei tarvitsisi tehdä omilla palkkatyöstä ansaituilla rahoilla. Ja niin kuin noissa kaikissa edellä mainituissa lajeissa palkat silloin kun olet Suomen huipulla ovat sellaisia että niillä voi elää ja jopa rikastua. Agilityssä ei monikaan elä tällä lajilla eikä varsinkaan pohjoisessa Suomessa.
Agilityssä kilpaillaan vain maineesta ja kunniasta eikä rahasta. Tähän lajiin panostetut rahat eivät koskaan tule takaisin vaikka olisi kuinka hyvä tahansa.
Ainoastaan niillä kehitetään agilityn harjoittelu olosuhteita.
Onko järkevää että ajataan kilpailemaan esim 500km päähän eli ajetaan yht. 1000km ja maksetaan majoitus. Matkat n 120€ ja majoitus n 80€/yö.
On mennyt liki 300€ eikä agilitylle ole tullut vielä eurokaan.
Osallistuminen 15€/startti*esim viikonloppuna 4 kpl =60€ euroa Agilitylle.
Eli on mennyt liki 400€ ja agility on hyötynyt vain 60€ tai jos kisaa kahdella koiralla 120€
Se että kuinka monta tuollaista viikonloppua kenenkin lompakko kestää vuodessa.
Jos on SM/MM karsinnat sekä ne karsinta kisat 2-3 kpl:ta vuodessa niin niille tulee aika paljon hintaa ja jos pääsisi eo niin sehän sitten jo maksaakin vielä paljon lisää. Taas jos kilpailee vain lähi kisoja niin tuolla rahalla tekee jo aika paljon. esim 100km päässä kisoissa käy tulla rahalla kolme kertaa.


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]