Pääsivu Uutta Etsi Kilpailut Juorut IRC Artikkelit Seurat
Agilityjutut Koirajutut Vieraskirja Säännöt Agi-valiot Kuvagalleria Radat Linkit

FAQ

Tulosten lähetysvinkkejä

Näille kilpailukalenteri sivuille on enemmän kuin toivottavaa, että kilpailun järjestäjät tai lukijat lähettelisivät mahdollisimman monesta kisasta tuloksia. Tietenkin parasta olisi kisajärjestäjien lähettämät viralliset tulokset, mutta myös kaikki kenen vaan keräämät epäviralliset tulokset kelpaavat hyvin virallisten puuttuessa. Tulokset palvelevat kaikkia, joten talkoohenki tässä asiasssa kannattaa!

Yleisön toivomuksesta on nykyisin edellytyksenä järjestäjien kisojen "mainostamisille" näillä sivuilla se, että kisojen järjestäjät muistavat lähettää myös tulokset tänne kisojen jälkeen. Toivottavasti tämä käytäntö sopiii kaikille.

Tällä sivulla on vinkkejä, miten tuloksia kannattaa lähettää. Ne lähetetään pääsääntöisesti sähköpostilla osoitteeseen tra@iki.fi. Parhaiten tulokset tulevat perille jossakin säännöllisessä tekstiformaatissa eri tiedot välilyönneillä tai tabulaattoreilla erotettuna, niin että tulokset on helposti ohjelmallisesti käsiteltävissä taulukoksi. Myös suoraan Exel-fileja voi lähettää. Yleensä tekstinkäsittelyohjelmasta tektimuotoisena talletettu muoto käy hyvin. Myös world- ta wp-dokumentti käy hyvin.
Esimerkki:

MINI-1 TULOKSET, IA =  85 s. RAISIO        5.10 - 96
                     tuomari JARI SUOMINEN

Sij. Ohjaaja      Seura  Rotu  Koira  Aika  A-vir. R-vir. Tulos
----------------
 1. Marja-Te Rusi    TuSKK KÄÄSNA Edi   73,70 -11,30  0  0,00 KUMA
 2. Rarja Rantalaine  TuSKK SHELAM Sinna  79,11 -0,89  0  0,00 KUMA   SERT
 3. Kirsi Niittymäki  TSAU  COCSPA Hilda  67,32 -12,68  5  5,00 KUMA   SERT
 4. Sarita Ståhl    RauKS COCSPA Tonya  82,10 -2,90  5  5,00 KUMA
 5. Pirja Kantonen   TamSK BORTER Windy  83,03 -1,97 10  10,00 ER. HYVÄ
 6. Maria Åbonde    ÅbsHK NORWTE Dacke  87,32  2,32 15  17,32 HYVÄ
 7. Tarja Virtanen   TSAU  CAVSPA Kasu   82,84 -2,16 20  20,00 HYVÄ
 8. Harry Tolvanen   RauKS WECOPE Rogi  ***,** **,** **  **,** HYL.
 9. Maria Åbonde    ÅbsHK BICFRI Sanny  ***,** **,** **  **,** HYL.
10. Anne-Mar Laine   TKY  PJRTER Pimu  ***,** **,** **  **,** HYL.
------------------------------

Jos kirjoitat tuloksia pelkästään tänne WWW-sivuille lähetettäväksi, seuraava formaatti on silloin kaikista yksinkertaisin:

MAXI II
Ihanneaika: 64 sek

----------
1. Sonja PITCOL Susanna Vasenius LÄGI 65.75 0
2. Atte WHIPPE Rinna Pirhonen YlöKK 62.88 5 Sert
3. Emmi BOKSER Kirsi Suomalainen KKK 63.82 5
4. Kessu DALMAT Joni Schultz TamSK 68.21 5
5. Daco BELPAT Mika Kilpeläinen PiePKY 55.50 10
6. Bobby EURASI Tomas Berglund KKK 76.57 0
7. Berbe PITCOL Anu Siira JanKK 72.29 20
8. Konsta SAKPAI Pirjo Ojala TamSK 83.55 15
----------
Loput parit hylättiin.
Startteja: 14 paria

Tuossa on siis eri tietojen järjestys:
sijoitus, koirannimi, rotu, ohjaaja, seura, aika ja ratavirheet eritiedot erotettuna tabulaattorilla tai sitten yhdellä tai useammalla välilyönnillä. Jos jossakin nimessä esiintyy välilyönti (esim. koiran nimi "Ida D" tai "Tarmo T"), voit korvata sen alaviivalla (siis _). Aikavirhettä ja tulosta ei tarvitse laittaa (säästyy vähemmällä kirjoittamisella), koska oma ohjelmani laskee ne noista tiedoista ja tekee automaattiseti HTML-taulokon tuloksista WWW-sivulle. Tosin ei haittaa vaikka aikavirhe tai tulos olisikin mukana, ne vain jätetään tällöin huomioimatta. Ihanneaikatieto on tällöin tietenkin välttämätön aikavirheen laskemiseksi. Kaikkia tuloksia ei tietenkään tarvitse laittaa, jos niitä on paljon (jätä tietenkin silloin tuo 'Loput parit hylättiin' -kohta pois. Voit mainita vaikka kolme parasta, kuman saaneet, kymmenen parasta, tai miten sen itse päätät. Luokanvaihdosta tai sertifikaatista voi ilmoittaa lisäämällä viimeiseksi kentäksi Sert, sertif. tms.

Myös seuraava formaatti (jokin ohjelma antaa ulos tällaisessa muodossa tuloksensa tekstimuodossa) käy, missä eri kentät on eroteltuna pilkulla ja kentät on "hipsuissa" (ainakin MM-kisojen -96 tulokset, sekä ATT:n tulokset ovat tulleet näin):


"1","0.00","71.27","Schriek H.","Such a Symphonie of the...","Shetland Sheepdog","Hollande","1","0.00","25.99","4","0.00","45.28"
"2","0.00","72.34","Jorgensen Tina-Maria","Rambye's Midnight News","Shetland Sheepdog","Danemark","2","0.00","26.52","6","0.00","45.82"
"3","0.00","74.84","Ruegg Brigitte","Black Sweet Balou Crespo","Caniche","Suisse","4","0.00","28.48","8","0.00","46.36"
jne.

Helpottaa minun työtäni, jos kerrot mitä tietoja missäkin kentässä on (ei tarvitse arvailla ja leikkiä salapoliisia).

Jos käytät Excel-nimistä ohjelmaa ja haluat minimoida lähetettävää dataa (et halua lähettää mahdollisesti suurta Exel-tiedostoa) , niin tulokset kannattaa tallettaa tekstimuodossa kentät tabulaatoreilla eroteltuna. Tästä formaatista saan lähes automaattisesti tulokset esille WWW-sivuille. Toki ne voi lähettää myös binaarisessa Excel-muodossa, jos se on noin helpompaa.

Tulokset on helpointa lähettää sähköpostissa MIME-liitteenä (attachment). Toki ne voi, jos ovat tekstimuodossa, lukea viestiin puhtaana tekstinäkin. Scandinaaavisten merkistöllä ei ole väliä onko se uusinta latin-1 merkistöä (sopii suoraan WWW-sivuille, Windowsissakin käytettävä merkistö) tai Quoted-Printable-muodossa tai IBM-DOS merkistössä tai vanhalla 7-bittisillä scandinaavisilla merkeillä, koska saan ne kuitenkin automaattisesti muutettua oikeaan muotoon. Mutta jos scandinaaviset kirjaimet on korvattu pilkuttomilla kirjaimilla, tästä ei voi millään automaattisesti saada oikeita muotoja (minkä kirjainten päällä kuului olla pilkut, minkä ei).

Yleensä kyllä tuloksissa se muoto ei ole ollut ongelma, kunhan ne on jotenkin sähköisessä muodossa ollut, niin ne on myös sivuille saatu (nykyään, kun omat systeemini paranevat kokoajan). Jos kuitenkin epäilet kovasti, onko tarjoamasi tulokset käypiä sivuille, kannattaa lähettää sähköpostia ja kysyä.

Toivottavasti näistä ohjeista on ollut apua ja entistä useampi innostuu tuloksia lähettämään! Voit kysyä tarvittaessa, jos on epäselvää, mutta lue kuitenkin ensin seuraava kohta usein kysytyt kysymykset (FAQ):


_________________________________________________________________

Usein kysytyt kysymykset tulosten lähettämisestä ja vastaukset (FAQ)

Kys: En ole kisojen järjestäjä, vaan kerään tulokset kisapaikalta. Voinko silti lähettää tulokset?

Vas:Voit lähettää ilman muuta itse keräämäsi tulokset epävirallisina. Jos saat (esimerkiksi sähköisessä muodossa) viralliset tulokset järjestäjiltä, täytyy niiden julkaisuun WWW-sivulla olla tulosten kerääjän (eli siis tässä tapauksesa järjestäjien) lupa. Tietenkin on aina kohteliasta mainita järjestäjille, että tuloksia halutaan julkaista Suomalaisilla Agility WWW-sivulla.


Kys: Minulla on tulokset jossakin tekstinkäsittelyohjelmasn omassa formaatissa (MS World, Frame Maker, WP), enkä saa niitä nyt talletettua/muutettua tekstimuotoon. Voinko silti lähettää tiedoston? Entä jos tiedosto on Excel-formaatissa (.XLS-loppuinen tiedosto)?

Vas: Kaikki edelläolevat tiedostoformaatit käyvät hyvin.


Kys: En pysty nyt lähettämään sähköpostia, voinko silti millään lähettää tuloksia

Vas: Jos sähköposti ei mitenkään onnistu, niin tuloksia voi myös levykkeelläkin lähettää, mutta tällöin tietenkin postissa tulee enemmän viivettä (päivä - pari). Osoite tällöin, mihin tuloslevykkeen voi lähettää on:

T. Raita-aho
Haukipolku 1
37550 Lempäälä
Älä kuitenkaan lähetä tuloksia pelkästään paperilla sen toivosa että ne siitä saataisiin WWW-sivuille, sillä minulla ei ole käytössä tekstiscanneria, ja aika ei riitä mitenkään tuloksia paperilta käsin koneelle kirjaamaan.
Last modified: Fri May 3 21:31:51 EEST 2002
<-- Takaisin kisa-sivulle.

<-- Takaisin agility-sivulle.


Pääsivu Uutta Etsi Kilpailut Juorut IRC Artikkelit Seurat
Agilityjutut Koirajutut Vieraskirja Säännöt Agi-valiot Kuvagalleria Radat Linkit