Pääsivu Uutta Etsi Kilpailut Juorut IRC Artikkelit Seurat
Agilityjutut Koirajutut Vieraskirja Säännöt Agi-valiot Kuvagalleria Radat Linkit

Tuoreimmat agilityjuorut ja -huhut / lukijoiden ajatuksia / Ilmoituksia


Tälle sivulle kerätään uusimmat agilityjuorut ja huhut, mitä kentällä liikkuu. Lähteenä näille juoruille voi siis olla periaatteessa melkein mitä tahansa. Tietojen oikeellisuudesta ei siis ole mitään takeita, vaikka ne useimmiten paikkansa pitävätkin. Juorut ovat aikajärjestyksessä aina uusin ensimmäisenä. Jos kuulet joitakin mielenkiintoisia juoruja, anna ihmeessä toistenkin kuulla niistä ja lähetä ne minulle. Tämä sivu toimii myös yleisönosastona. Jos haluat tuoda ajatuksesi esiin muiden luettavaksi, voit lähettää kirjoituksesi julkaistavaksi tänne. Kerro myös, saako nimesi julkaista kirjoituksessa tai haluatko nimimerkin. Lisäksi palstaa voi käyttää ilmoitusluontoisissa asioissa, esimerkiksi kursseista (Jos ilmoituksia tulee paljon, niille tehdään oma palstansa)._________________________________________________________________
12.5.2011

Vapaana kelpien uros pentu 1/2 vuotias kelpien uros pentu, fawnin värinen ja todella energinen , omapäinen sekä suoraviivainen, etsii onnettomien sattumien vuoksi kotia. Turo on rokotettu ja aloitettu hiukan jälkeä ja agia, naksutinta ja kosketusalustaa myös otettu minkä taitaakin jo hyvin. Agissa kokeiltu putkea ja takakiertoa hypylle , paikalla oloa ym.pientä. Tässä olisi sutjakka uros agiin tai tokoon sekä pk puolelle. Säkä tällä hetkellä n.46-47 ja kasvaa vielä joten luulen tästä tulevan n.50cm säkäkorkeudeltaan. Vanhemmat terveitä.Jos kiinnostuit ota ihmeessä yhteyttä. Ritva 0401890031 tai rituka61(at=@)gmail.com

_________________________________________________________________
8.5.2011

Kroatianpaimenkoirapentueen odotetaan syntyvän kesäkuun alussa viikolla 22 Emä: *FI AVA FI MVA JV-07 V-07 V-08 V-09 Tuus Paniikkipilleri "Pimpo"* lonkat: A, kyynärät: 0/0, polvet 0/0, silmät: terveet säkä: n. 47 cm, paino: n. 15 kg, hännätön (ns. luonnontöpö), väri täysmusta ilman merkkejä, pystyt korvat, saksipurenta kasvattaja: Tarja Uuskivi & Tommi Raita-aho

Taistelutahtoinen, vietikäs, 4-vuotias Puubintytär Pimpo kisaa agilitya maksi3:ssa josta sillä on 4 voittoa, useita palkintopallisijoja, agilityvalionarvo, 2 kpl hyppysertejä ja vaadittavat tulokset vuoden 2011 SM-kisoihin ja MM-karsintoihin. Pimpotin* *asuu lapsiperheessä joten se on tottunut lapsiin. Kokemusta Pimpolla on myös kissojen, koirien, hevosten, kanojen ja lampaiden kanssa elämisestä. Luonteeltaan Pimpo on suht avoin, ihmisiä kohtaan hieman valikoiva mutta kuitenkin ystävällinen. Kotioloissa Pimpo on rauhallinen ja kuuliainen, töitä tehdessään innokas, sähäkkä ja helposti motivoitavissa.

Isä: *Rex* *"Rex"* lonkat: A, kyynärät 0/0, säkä n. 52 cm, väri musta, pystyt korvat, saksipurenta kasvattaja: Milan Cindri~

Kroatialaisessa pikkukylässä asustava 7-vuotias Rex toimii 78-vuotiaan paimenen apuna lammastilalla poikansa ja kolmannen kroaattiuroksen kanssa. Rex on esitetty näyttelyssä kerran arvosanalla "excellent". Luonteeltaan Rex on avoin ja ystävällinen, ulkomuodoltaan vankka ja raamikas tosimies.

Pimpo käväisi Rexinsä luona lemmenlomalla Kroatiassa ja tiineys on varmistunut ultrassa. Mikäli kaikki natsaa saletisti pentuset ovat valmiita maailmalle heinäkuun loppupuolella. Hakusessa tuleville pimpottimille on harrastavat, koirakokemusta omaavat kodit. Odotamme pentueeseen syntyväksi myös töpöhäntäisiä pentuja. Mikäli rotu ja/tai pentu kiinnostaa, ota yhteyttä Tommi Raita-aho, tra@iki.fi, puh.050 462 3208 tai Tarja Uuskivi, tarja.uuskivi (at=@) gmail.com, puh. 050 535 5526.

Lisätietoa, kuvia jne. kotisivuilta osoitteesta: http://www.finagility.com/tuus/

_________________________________________________________________
14.1.2010

Olemme perustaneet yrityksen, joka keskittyy suunnittelemaan ja valmistamaan rotuaiheisia koriste-ja käyttöesineitä metallista. Käykää kurkkimassa osoitteessa www.straydogs.fi

Mauri Helle , Vesa Heikkinen
Stray Dogs ay
info@straydogs.fi

_________________________________________________________________
30.4.2007

TOKOKOULUTUSTA HELSINGISSÄ
Koirakoulu Visio järjestää uudentyyppisiä kilpailutottelevaisuuskursseja Helsingissä:

- Ensimmäiseen kokeeseen tähtääville aloitteleville koirakoille Tavoitteena tottelevaisuuskoe
- Tavoitteellisesti tottelevaisuudessa kilpailemisen jo aloittaneille koirakoille Tavoitteena tottelevaisuusvalio

Koirakoulu Vision koulutukset perustuvat erinomaiseen koiran lajityypillisen käyttäytymisen tuntemukseen ja käyttäytymistieteelliseen osaamiseen. Kurssin ajan kurssilaisilla on käytössään Koirakoulu Vision verkkopohjainen opiskeluympäristö, missä koulutussuunnitelman etenemisestä ja ongelmakohdista voi keskustella muiden kurssilaisten ja kouluttajien kanssa saaden näin tukea kotona suoritettaville harjoituksille. Kurssiin kuuluvista harjoitustottelevaisuuskokeista saa kirjallisen palautteen ja suorituksen videoituna DVD:lle.

Harjoitukset järjestetään Koneen kentällä Helsingin Munkkiniemessä.

Tavoitteena tottelevaisuuskoe

Kurssin tavoitteena on valmentaa koirakot ensimmäiseen tottelevaisuuskokeeseen. Kurssilla tehdään yksilöllinen koulutussuunnitelma jokaiselle koirakolle, jonka perusteella edetään ja ratkotaan kunkin koirakon ongelmakohtia henkilökohtaisen valmennuksen avulla ja viimeistellään suoritukset pikkutarkasti. Kurssi päättyy harjoitustottelevaisuuskokeeseen, joka videoidaan.

Tavoitteena tottelevaisuusvalio

Kurssin tavoitteena on viimeistellä tottelevaisuuskoeliikkeet valmiiksi ja harjoitella koemaista tilannetta hallituissa olosuhteissa. Kurssi alkaa ja päättyy epävirallisella harjoitustottelevaisuuskokeella, jotka videoidaan. Suorituksista saa myös kirjallisen palautteen, joka ohjaa kurssin yksilöllistä koulutussuunnitelmaa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: www.koirakouluvisio.com

HARJOITUSTOTTELEVAISUUSKOE - CUP-KILPAILU

Kurssikokonaisuuteen kuuluu kaksi epävirallista hyväntekeväisyystottelevaisuuskoetta, jotka ovat avoimia kaikille. Kokeissa on mahdollisuus kilpailla CUP-voitosta! Tuemme YES Ystävät ry:n kautta Yliopistollisen eläinsairaalan toimintaa lahjoittamalla kokeiden tuoton käytettäväksi Yliopistollisen eläinsairaalan kipu- ja kuntoutusklinikan toiminnan tukemiseen ja kehittämiseen.

Kokeet järjestetään Koneen kentällä Helsingin Munkkiniemessä.

Harjoitustottelevaisuuskoe 17.5. klo 12.00
Harjoitustottelevaisuuskoe 11.8. klo 12.00

Tuomarit: Reija Puolakka & Marita Packalén

Katso lisätiedot kokeista: www.koirakouluvisio.com

TERVETULOA MUKAAN!

Keväisin terveisin

Koirakoulu Visio
www.koirakouluvisio.com
asiakaspalvelu@koirakouluvisio.com p. 045 639 1396
Y-1641520-0

_________________________________________________________________
9.4.2007

HAUSKAA KOIRAN KANSSA

Haluatko tehdä koirasi kanssa jotakin todella hauskaa? Sellaista, joka saa koirasi tanssimaan ilosta, lentämään esteiden yli ja juoksemaan niin nopeasti kuin se osaa? Etkä sinä katso tätä riemua sivusta, vaan pingot perässä minkä pystyt. Agility on kaikenikäisille ja kokoisille ihmisille ja koirille sopiva vauhdikas koiraharrastus, jossa koira suorittaa esteradan ohjaajan avustuksella. Agilityssa sekä koira että ohjaaja saavat liikkua ja samalla käyttää aivojaan.

Agility lähdöstä maaliin kertoo kaiken tarvittavan koiran käsittelystä, käskysanoista, ruumiinkielestä, koiran motivoinnista ja palkitsemisesta sekä yhteistyöstä koiran kanssa. Kirjassa käydään läpi kaikki agilityn esteet ja neuvotaan, kuinka koira oppii ne parhaiten. Kirjassa on myös käytännöllisiä esimerkkejä radoista ja esteiden yhdistelmistä, joilla voi harjoitella.

Agilityn suosio on viime aikoina voimakkaasti kasvanut. Ympäri Suomen on syntynyt paikallisia agility-yhdistyksiä jo lähes 120 kappaletta. Agilitykurssit ovat niin suosittuja, että niihin saa jonottaa.

Inger Jalakas: Agility lähdöstä maaliin
ISBN 978-952-5613-35-3. Suomentanut Terhi Kemppinen. Nelivärikuvitus, 168 s. Ovh 34 euroa.

Lisätietoja: Nina Karjalainen, 050 520 2175
Mika Siimes, 050 3398 250 www.nemokustannus.fi Seuraavan URHEILUKOIRAHIEROJA-erikoiskoulutuksen alkamisajankohta on 14.-15.4.2007 Satakunnassa.

Koulutus tapahtuu monimuoto-opintoina aikuskoulutusperiaatteella, lähiopetusjaksot viikonloppuina (LA-SU) joten koulutus on mahdollista suorittaa työn ohessa. Koulutuksen kokonaiskesto on n. 6 kk.

Koulutus antaa valmiudet kaikenlaisten koirien hoitoon (myös pennut ja vanhukset) mutta painottuu harrastavien koirien lihashuoltoon, valmennukseen, kulutukseen nähden oikeanlaiseen ruokintaan/ lisäravinnetarpeisiin sekä vammautumisten ennaltaehkäisyyn ja niiden ensiapuun.

Haku on käynnissä, oppilaspaikkoja rajoitettu määrä. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Tarkista tarvittaessa paikkatilanne.

Lisätietoja koulutuksesta puhelimitse MA-Pe klo 9-11 P.(02) 8669959 sekä suoraan oppilaitoksen nettisivuilta; www.seto.fi

Koulutuksen järjestää Suomen Eläinterapiaopisto

_________________________________________________________________
11.11.2006

Järjestän Ongelmaklinikoita joka lauantai BAT hallissa Vantaalla klo 21.oo>..

Jos sinulla on ongelmia koirasi ohjauksessa tai hallinnassa, tai mikä hyvänsä ongelma joka aiheuttaa että et pääse eteenpäin agilityssä ota yhteyttä niin korjataan ongelmasi kuntoon. Voitte myös kerätä ryhmän ja treenata agilityä minun valvonnassani.
Yhteyden otot Koiraneuvola Pevi peetsa@kolumbus.fi tai 0400 596228 * http://www.koiraneuvola.fi

_________________________________________________________________
29.5.2005

Helsingissä 1.9.2005 aloittaa koiratoimintakeskus.
Haemme koirien tapakasvatuskouluttajia, pentukouluttajia, ongelmakouluttajia, agilityohjaajia ja muita koiraosaajia vetämään koulutuskursseja sisähallitiloihimme. Kouluttajien kahden viikon mittainen koulutuskurssi on elo-syyskuussa. Koulutuskurssin kustannuksiin osallistuu työvoimatoimisto. Koulutusohjaajakurssille voivat hakea sekä työttömät että työssä olevat. Otamme kokopäivätoimiseen työsuhteeseen muutamia kouluttajia ja tarjoamme työtä myös osa-aikaisille kouluttajille. Koiratoimintakeskukseen töihin pääsyn edellytyksenä on kurssin hyväksyttävä suorittaminen. Mikäli olet kiinnostunut lähetä vapaamuotoinen CV osoitteeseen asko.viljanen@elisanet.fi

_________________________________________________________________
6.5.2005

Koirakoulu Pieni koiruus järjestää koulutusta ja kursseja pk-seudulla

sivut http://www.pienikoiruus.com

Arkitottelevaisuus pennut 21.-22.5. klo 15-17:30 Vantaalla, Tikkurilassa, hinta 45 eur/koira.
Sopii kaikille alle vuoden ikäisille koirille. Teemana kurssilla mm. kontakti, käskyt, motivaatio, palkitseminen, sosiaalistaminen, toisten koirien kohtaaminen, luoksetulo, luoksepäästävyys, vetämättä hihnassa ym. TÄYNNÄ

Arkitottelevaisuus varttuneemmille koirille 21.-22.5. klo 18-20:30 Vantaalla, Tikkurilassa, hinta 45 eur/koira.
Sopii kaikille yli vuoden ikäisille ja/tai jo jotain osaaville koirille. Teemana kurssilla mm. kontakti, motivaatio, vetämättä hihnassa, paikalla olo, seuraaminen, toisten koirien kohtaaminen, luoksetulo, luoksepäästävyys ym.

Arkitottelevaisuus pennut 11.6-12.6. klo 15-17:30 Espoon Puolarmaarissa, hinta 45 eur/koira.
Sopii kaikille alle vuoden ikäisille koirille. Teemana kurssilla mm. kontakti, käskyt, motivaatio, palkitseminen, sosiaalistaminen, toisten koirien kohtaaminen, luoksetulo, luoksepäästävyys, vetämättä hihnassa ym.

Arkitottelevaisuus varttuneemmille koirille 11.6-12.6. klo 18-20:30
Espoon Puolarmaarissa, hinta 45 eur/koira. Sopii kaikille yli vuoden ikäisille ja/tai jo jotain osaaville koirille. Teemana kurssilla mm. kontakti, motivaatio, vetämättä hihnassa, paikalla olo, seuraaminen, toisten koirien kohtaaminen, luoksetulo, luoksepäästävyys ym.

Kesäkivaa koiran kanssa –kurssi Helsinki, Pukinmäki Sisältää kolme koulutuskertaa 8.6. 15.6. ja 22.6. klo 18-19:30, hinta 30 eur/koira.
Sopii kaikille 9kk täyttäneille koirille ja leikkimielisille ohjaajille. Kurssilla opetellaan temppuja, parannetaan kontaktia, leikitään, urheillaan ja pidetään hauskaa yhdessä. Tämä on hauska elämys koirille! Kurssille mahtuu 15 koiraa. Arkitottelevaisuuden alkeet pennuille 9.-10.7. klo 15-17:30 Vantaalla, Tikkurilassa, hinta 45 eur/koira.
Sopii kaikille alle vuoden ikäisille koirille. Teemana kurssilla mm. kontakti, käskyt, motivaatio, palkitseminen, sosiaalistaminen, toisten koirien kohtaaminen, luoksetulo, luoksepäästävyys, vetämättä hihnassa ym.

Max ryhmäkoko 10 koiraa/ryhmä. Paikalla 2 kouluttajaa. Tiedustelut ja ilmoittautumiset joko sähköpostilla tai puhelimitse. Mia 044 5830776, tai Susanna 050 4031232, sähköpostilla info@pienikoiruus.com

_________________________________________________________________
24.11.2004

Taitaa olla ainoa paikka suomessa, mistä saa KUNNOLLISIA koirahäkkejä esim. autoon. www.koirahakki.com

_________________________________________________________________
7.10.2004

Agilitykenkiä

_________________________________________________________________
26.9.2004

_________________________________________________________________
8.10.2003

Uuteen suomenkieliseen agilitysähköpostilistaan liittyminen

Huomasin, että vanha finagility sähköpostilista yahoogroupsista oli poistettu. Kuitenkin ajattelin, että joskus haluaa keskustella agilitysta hieman "suljetummin" (vain listalle rekisteröityneet käyttäjät saavat lukea/kirjoittaa viestejä) kuin WWW-pohjaisella juttupalstalla. Siis mielestäni yahoogroupsissa on paikka yhdelle avoimelle suomenkieliselle agilitylistallekin ja sellaisen perustin. Listan nimi on agility-finland ja avoin kaikelle agilityyn liittyvälle keskustelulle. Vain listalla olijat saavat osallistua keskusteluun/pääsevät lukemaan viestejä, mutta listalle liittyminen on vapaa kaikille. Jos olet rekisteröity yahoogroupsin käyttäjä, pääset liittymään listalle osoitteeesta: http://groups.yahoo.com/group/agility-finland/
ja sieltä klikkaa "Join this group". Samasta osoitteesta löytyy listan meiliarkisto ja muut WWW-pohjaiset palvelut.
Jos taas et ole yahoogroupsin rekisteröity käyttäjä, voit liittyä agility-listalle yksinkertaisesti lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: agility-finland-subscribe@yahoogroups.com

Emailin sisällöllä ei ole väliä. Tällöin et kuitenkaan pääse hyödyntämään listan WWW-palveluja (kuten meiliarkisto, "äänestykset", tiedostot, kalenteri, meilin tilapäinen keskytys jne.), joten on suositeltavaa rekisteröityä yahoogroupsiin. Rekisteröityminen käy yksinkertaisesti osoitteessa:
http://groups.yahoo.com/ ja valitse sieltä: "Click here to register". Listan kautta tulevia viruksia ei tarvitse pelätä, sillä listalla on tiedostoliitteet kielletty (poistetaan automaattisesti). Jos haluaa jakaa listalaisille joitakin liitetiedostoja (kuten esimerkiksi ratapiirroksia jne.) pitää käyttää listan kotisivulta löytyvää "files" systeemiä.

Listalle liittyminen on SPAMmerien vuoksi moderoitu, joten jos haluat listalle liittyä, muista kirjoittaa jotakin itsestäsi, mistä selviää että et ole SPAMmeri ;-) Tyhjiä tai muuten epämääräisiä liittymispyyntöjä ei toteuteta.

Nyt vain kaikki liittymään agility-finland listalle ja mielenkiintoinen keskustelu käyntiin!

terv.
- TRa

_________________________________________________________________
20.1.2001

Seurat huomio!

Nyt kun sähköisestä ajanotosta on paljon puhuttu, niin tarjoan mahdollisutta kauttani vuokrata Alge-Timing:n ajanottolaitteistoa. Kyseinen laitteistohan oli käytössä MM kisoissakin, jotenka toimivuutta on testattu. Laitteista on mahdollista koota eri kokoisia paketteja, jotenka mikäli kiinnostusta/tarvetta on niin ottakaa yhteyttä. Heittäkää mua sähköisellä postilla, mutta toki puhelimenkin päästä kiinni saa.

-Harri

E-mail: harri.huittinen@sonera.com
GSM: 040-7566373

_________________________________________________________________
28.2.2000

TIEDOKSI "UUSIEN" ROTUJEN HARRASTAJILLE

Kennelliitosta tuli kirje, joka kertoi että FCI on jättänyt vahvistamatta espanjanvesikoirani Justuksen voittamat kolme CACIAGia. Syynä tähän on se, että Justuksen isän isä on rotuun otettu koira, jonka vanhemmat eivät ole tunnettuja. FCI:n sääntöjen mukaan siis koiralla täytyy olla kolme sukupolvea rekisteröityjä vanhempia, jotta se voisi saada CACIAGin. Sama sääntö koskee epäilemättä CACIOBia ja CACIBia (ja muita vastaavia, jos sellaisia on). Justuksen CACIAGit siirtyvät vara-CACIAGin saaneille, eli vihdoin sillekin on keksitty jotakin käyttöä...

Kennelliitosta on tarkistettu, että käytännössä tämä ei agilityn osalta vaikuta kuin KANS AVA -arvon saamiseen, joka nyt siis jäi haaveeksi. KV-kisoihin saamme edelleen osallistua ja jos satumme voittamaan, otamme vastaan CACIAGin, jonka FCI taas aikanaan jättää vahvistamatta ja siirtää seuraavalle. Kansalliset valionarvot lienevät edelleen saavutettavissamme.

Kirjoitan tämän jutun siksi, että Suomessa on varmasti muitakin vastaavia agilityä harrastavia koiria (rekkarinumeron perässä U-kirjain), joiden ohjaajien on varmasti mukavampi tietää asiasta etukäteen kuin jälkikäteen. Vaikkei noilla kirjainyhdistelmillä mitään todellista merkitystä olekaan, niin oli tämä silti hieman ikävä yllätys.

Tane Hakasalo

_________________________________________________________________
28.1.1998

Word-lomakepohjat kilpailuun ilmottautumiseen, tuomarin kutsumiseksi ja kilpailun anomiseksi

Nyt täältä löytyy Word-lomakepohjat kilpailuun ilmottaumiseen, kilpailun anomiseksi ja tuomarin kutsumiseksi. Nämä lomakkeet ovat .dot -muotoisia eli tarkoitettu asiakirjamalleiksi. .bin -määrite tiedostoissa on niiden imuroinnin helpottamiseksi (binaarimuotoa).

Kiitos kaikista Word-lomakkeista Tapani Turuselle.

Jos haluat kisoihinilmottautumislomakkeen pdf-muodossa, löydät sen Kennelliiton sivuilta, tästä linkistä.

_________________________________________________________________
18.9.1997

Agilitya IRC:ssä

Kavavalla #agility IRC:ssä mihin aikaan tahansa jutustelua agilitistien kesken. Kaikki mukaan jutustelemaan!!Kommentteja, kritiikkiä, ehdotuksia, agility-linkkejä, agilityjuoruja, omia ajatuksia tai agility-aiheista materiaalia tekijälle osoitteeseen: tra@iki.fi Mainitse viestissäsi 'Agilitysivut'

Last modified: Thu May 12 14:48:23 EEST 2011
<-- Takaisin agility-sivulle.


Pääsivu Uutta Etsi Kilpailut Juorut IRC Artikkelit Seurat
Agilityjutut Koirajutut Vieraskirja Säännöt Agi-valiot Kuvagalleria Radat Linkit