Re: Valioarvot


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti ei koskaan valio , Toukokuun 22, 2018 kello: 11:38:13
----------------------------------------------------------------------

Re: Valioarvot

Vastineena juttuun: Valioarvot, jonka kirjoitti: champpiööni , Toukokuun 15, 2018 kello: 14:47:30:

champpiööni kirjoitti:
» Valionarvot anotaan Suomen Kennelliitolta kulloinkin voimassa olevan valionarvosäännön mukaisesti. Koiralle voidaan myöntää agility- tai hyppyvalionarvo agility- ja hyppysertifikaattien perusteella. Valionarvon myöntämisen edellytyksenä on lisäksi, että koira on palkittu näyttelyssä vähintään arvosanalla ”hyvä” vähintään 15 kuukauden ikäisenä.

» Valionarvon myöntämisessä noudatetaan Suomen Kennelliiton valionarvosääntöä, eikä valioarvoa siten voida myöntää sekarotuiselle koiralle.

»
» Miksi jotkut kisaajat esittävät koiransa kuitenkin valiona, vaikka koira ei syystä taikka toisesta koskaan tule täyttämään näyttelyvaatimusta eli tulosta hyvä ?

» Onko kyseessä heikon itsetunnon omaava kisaaja vai halu nostaa omaa "profiilia", vaikka koira ei ole valioarvon arvoinen ?

» Mielestäni valion arvoa ei saa käyttää, kun sitä ei ole Kennelliiton toimesta edes myönnetty.


Tulee lähinnä tästä tekstistä mieleen joku internet -trollaus. Miten se on sulta pois jos joku haluaa varjovaliona koiraansa esittää? Ymmärrän että mihinkään kisakirjaan ei tule kirjoittaa FI AVA/ -H merkintöjä, koska se on jo häämäävää. Näkeehän ne sertit sieltä kirjan lopusta että montako on saatu ja keneltä tuomarilta ja koska (verraten tuohon tekstiin että kisoissa helpompi muka merkitä kirjaan)... Onko sinulla itselläsi/muilla jotain hampaankolossa, kun noin jyrkästi olette vastaan? Ehkä nämä ihmiset itse ymmärtävät jos ovat vastuullisia, että varjovaliokoiria ei käytetä jalostukseen.

Verrataan sitten noita uusia kokoluokkia: Ennen maksi- ja miniluokassa hyvällä tuurilla top10 kisoissa pääsevät koirat repivät sertejä näistä uusista luokista pääsemällä juuri ja juuri aikaan tai sijoittuvat koska ns. kovat nimet ovat toisessa luokassa. Onko ne sertit sitten ihan muka samanarvoisia? Miten niistä nyt yhtäkkiä on uusien kokoluokkien puolesta tullut AVA ja AVA-H arvoisia, vain koska kokoluokka on kansallisesti muuttunut, muttei kansaivälisesti?


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]