Re: Valioarvot


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti kisaaja , Toukokuun 22, 2018 kello: 15:26:30
----------------------------------------------------------------------

Re: Valioarvot

Vastineena juttuun: Re: Valioarvot, jonka kirjoitti: Merkitys menetetty , Toukokuun 22, 2018 kello: 12:38:23:

Merkitys menetetty kirjoitti:

» » Verrataan sitten noita uusia kokoluokkia: Ennen maksi- ja miniluokassa hyvällä tuurilla top10 kisoissa pääsevät koirat repivät sertejä näistä uusista luokista pääsemällä juuri ja juuri aikaan tai sijoittuvat koska ns. kovat nimet ovat toisessa luokassa. Onko ne sertit sitten ihan muka samanarvoisia? Miten niistä nyt yhtäkkiä on uusien kokoluokkien puolesta tullut AVA ja AVA-H arvoisia, vain koska kokoluokka on kansallisesti muuttunut, muttei kansaivälisesti?

» TÄMÄ! Miten näitä luokkia voi edes verrata? Esimerkiksi pikkumini ja mini? Pikkumineissä kisaa hyvällä tuurilla 3-5 kilpailijaa todella useasti ei edes sitä. Näkee jopa sellaisia startteja joissa on vaan yksi kilpailija. Miksi ne ansaitsevat sertit ja valioitua? Samat radat kuin mineillä ja kun vertaa aikoja niin pikkuminit ovat todella harvoin edes lähelläkään kymmenen parhaan joukossa. Pikkumakseissa sentään on useampia kilpailijoita jolloin serteistä joutuu jo kilpailemaan. Vaikka sitäkään ei voi verrata maksiluokan kokoihin. Pikkumineissä riittää että teet nollan ja sitten saat sertin. Reilua? No ei ole.
» Tittelien hakuista hommaa. Valion arvo on menettänyt merkityksensä näiden uusien kokoluokkien myötä kerta kukatahansa voi valioitua pelkällä tuurilla.

» Tähän nähden varjovaliot ovat kyllä tittelinsä ansainneet jos ovat hoitaneet hommat ihan oikealla kilpailulla eikä sillä että tekevät vaan nollan.

Juuri näin! Eräskin pikkuminikisaaja totesi, että vain tällä sääntömuutoksella hän sai tarvittavat sertit saadakseen koirastaan agilityvalion koska ajat eivät yksinkertaisesti riittäneet sinne sertin tuntumaan aikaisemmin.

Okei, ei ole multa pois yhdenkään pikkuminin tai pikkumaksin valioituminen mutta ei pitäisi myöskään olla pois keneltäkään sen pallivikaisen (tai muuten rotutyypiltään ei_näyttelylinjaisen) koiran valioituminen agilityssä, tokossa tai rallytokossa.


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]