Re: Agilityn tulevaisuus


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Ihmettelijä , Marraskuun 11, 2016 kello: 14:42:22
----------------------------------------------------------------------

Re: Agilityn tulevaisuus

Vastineena juttuun: Re: Agilityn tulevaisuus, jonka kirjoitti: Ihmettelijälle , Marraskuun 11, 2016 kello: 07:27:09:

Ihmettelijälle kirjoitti:
» Ihmettelijä kirjoitti:
» » Nyt täytyy kyllä ihmetellä, että mihin suuntaan agilitykilpailujen tulevaisuus menee. Kenen ehdoilla agilitykilpailuja järjestetään?

» » Minusta agilityssä on ollut hienointa se, että kaikki kilpailijat kilpailevat samassa sarjassa ja samoilla säännöillä. Nyt parakilpailijat ovat saaneet omia ihanneaikoja. Milloin tasoituksen saavat nuoret, vanhukset, lihavat jne. jne.

» » Onko tämä kaikista muista ok? Esimerkkitulokset löytyvät linkistä:

»
» Hyvä Ihmettelijä. Asiaa tuntematon kommenttisi osoittaa sen ettet ole nähnyt radalla parakisaajaa jonka tulosta nyt niin syvästi arvostelet. Jos näkisit hänen videonsa tai livesuorituksia niin en uskoisi että voit olla edelleen samaa mieltä. Päinvastoin: luulisin sinunkin kohottavan lakkia suoritukselle!

» En vertailisi kisaajia keskenään vain sillä perusteella ketkä ovat parastatuksen "saaneet" koska heitä on kovin monenlaisia. Itsekin tunnistan listoilta nimiä jotka rynnistävät kevyesti nollavoittoihin useinkin aivan normikisoissa ja mietin että kuinka nopealiikkuinen ihminen voi vammastaan huolimatta olla. Tämä on kuitenkin täysin eri asia kuin vertaamasi henkilön liikkuminen.

» Juuri tänään minua harmittaa että agilitystä tuli urheilua mikäli se tuo tällaisen kateuden pintaan.

Myönnän, että viestini saattoi antaa väärän kuvan tarkoitusperistäni. Itselleni kirjallisen tehtävän tekeminen ei ole koskaan ollut helppoa. Minä en kritisoi yhtään para-agilitya enkä ketään parakisaajaa. Nostan myös hattua aloitusviestin linkin takaa löytyvän kisan voittajan taistelutahdolle. Tässä viestissä ei kuitenkaan ollut kyse yksittäisestä urheilijasta, eikä missään nimessä parakisaamisen vähättelystä. Kysymyksessä ei ole myöskään kateuden kavala tauti. Anteeksi, jos olen loukannut ketään tällä aloituksellani. Ajatukseni on kuitenkin edelleen sama: Minusta agilitykilpailua ei yksinkertaisesti kuuluisi voittaa aikatasoituksella.

Paraurheilussa luokitellaan urheilijoita, jotta he voisivat kilpailla toisia parakisaajia vastaan "tasapuolisesti". Hiihdossa ja uinnissa on esimerkiksi useita luokkia. Hiihdossa on parakisaajia kisannut myös vammattomien kisoissa, mutta silloin he kisaavat aivan samoilla säännöillä kuin vammattomat. Miksi agilityssä parakisaaja saa tasoitusta vammattomaan kisaajaan nähden? Se on se kysymys, johon yritin saada vastausta aloituksellani. Viestin lopussa on linkki paraurheilun luokitteluun.

Mikäli agility olisi urheilua, niin parakisaajat eivät saisi aikatasoitusta yleisessä sarjassa kisatessaan. Nyt agilitystä yritetään niin kovasti tehdä urheilua, että Agilityliitossa on mennyt puurot ja vellit sekaisin. Toivon, että jokin instanssi puuttuisi tähän epäkohtaan. Mikäli mikään instanssi ei tähän reagoi, niin pitää kysellä omalta seuralta, josko tämä asia vietäisiin kevätkokouksen päätettäväksi.

Ja vielä lopuksi tarkennus, että minusta on upeaa, että agilityssä on vain yksi luokka. Siihen luokkaan mahtuu aivan kaikki ihmiset: lapset, aikuiset, nuoret, vanhat, miehet, naiset, vammattomat ja vammaisurheilijat. Minusta on myös hyvä, että madelletaan osallistumiskynnystä, mutta voiton ansaitsee se, joka tekee nopeimman nollan.


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]