Re: Agilityn tulevaisuus


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Kaikki muu , Marraskuun 12, 2016 kello: 22:05:14
----------------------------------------------------------------------

Re: Agilityn tulevaisuus

Vastineena juttuun: Re: Agilityn tulevaisuus, jonka kirjoitti: Toppi , Marraskuun 12, 2016 kello: 17:55:26:

Toppi kirjoitti:

» Kun lukee tätäkin kokonaista viestiketjua, luulen että jatkossa moni parakisaaja jää pois tai ei edes uskaltaudu hakeutumaan parakisaajaksi. Ikävä kyllä.

Se olisi todella ikävää. Sitä en halua ja tuskin kukaan muukaan.

» Vertailut eri lajeihin on ihan turhaan. Tämä ei ole hevostelua, ei kolopalloa eikä mitään muuta kuin harrastuspohjaista leikkimieli kisaamista koiran kanssa. Jokaisessa lajissa on omat säännöt ja niillä mennään.

Jokaisessa lajissa on sääntönsä ja niillä mennään. Vertailu havainnollistaa kuinka vaikeaa on oikean kertoimen määrittely. Ei mitään muuta.


» Mielenkiintoista tässä on myös se, kolmelta eri palstalta tämän lisäksi lukeneena vilkasta keskustelua että kovin moni luulee tietävänsä...mutta ei tiedä. Muut kisaajat kuin ei saa tietoon parapäätöstä, sen näkee vkt + tuomari. Ei siitä sen enempää huudella.

Varmasti ei ole mitään syytä huudella.

» Lisäksi vielä se, että moni luulee tietävänsä parapäätöksen perustuvan maksetun lääkärin lausuntoon. Ei ne päätöstä siellä hallituksessa ainakaan kaikkien osalta tee. Osa joutuu tekemään liitteeksi laajan selvityksen, videoita, todistuksia ja lausuntoja lääkäriltä yms. Ei niitä iltakouluna päätetä. Joidenkin kohdalla on käytetty vielä lisäksi ulkopuolisen lääkärin ( sagin toimesta) arvioitavana asia.

Lääkärit toimivat aina valan velvoittamana. He varmasti tietävät miten työnsä tekevät ja mistä lausuvat. Kysymys ei ole kenenkään epärehellisyydestä tai sen epäilystä. Silti tehtävä on mahdoton. Jos kysytään kerrointa kahdelta lääkäriltä vastaus on varmasti erilainen. Uskonkin, että lääkäri on antanut lausunnon sairaudesta tai vammasta ja ei ole antanut mitään kerrointa ohjaamiselle.

» Mutta itse toivoisin, että ne jotka tätä harrastusta urheilulajiksi aktiivisesti ajoivat lukisivat tämän ketjun ja joku toimittajakin vielä voisi tehdä agi-paragi jutun, kuinka tässä lajissa nyt urheilullisesti toimitaan.

Positiivinen diskriminointi on sallittua. Se ei kuitenkaan poista kertoimen määrittelyn vaikeutta ja sitä, että asioilla on aina puolensa. Perusteluiden tulee kuitenkin olla rehelliset. Minä kyllä hyväksyn korjauskertoimen käytön, mutta en hyväksy väitettä, että luvun perusteet olisivat selvät. On aivan toinen asia, jos todetaan, että niiden ei edes tarvitse olla selvät.


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]