Re: O


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Agimet. , Heinäkuun 6, 2016 kello: 20:24:36
----------------------------------------------------------------------

Re: O

Vastineena juttuun: Re: O, jonka kirjoitti: Ostaja , Heinäkuun 4, 2016 kello: 18:23:32:

Terve. ( tästäpä tulikin vähän pitkä juttu mut toivottavasti jaksatte lukea : ) )

Tätä viestiketjua näin sivusta aikansa seuranneena tarvii itsekkin pari kommenttia jättää / pari ihmetyksen aihetta liiton toiminnasta tässä tapauksessa tuoda esille, sen kummemmin esteiden paremmuuteen kommentoimatta. Sillä varmasti molemman valmistajan ( niin meidän kuin Smart:in ) esteitä ostaneet voivat olla varmoja et paljon huonompiakin on tarjolla. . . . ;) Tässä kohtaa lienee enempi kyse eri ominaisuuksien / hankkijan tarpeen kohtaamisesta . .

Mut tosiaan. Hivenen tuossa liiton toiminnassa nyt tulee ihmetystä esiin kun kyseessä käsittääkseni on SUOMEN agilitytliitto .. ( jonka tehtävä kait kaikin puolin tukea / esistää kotimaista agilityä sen kaikilla osa-alueilla )

Eli pohjustukseksi tarvinnee kertoa et Agimetilla ja SAGI:llahan oli 3 vuotinen sopimus vuoden 2015 loppuun ja siitä jatko optio vuoden 2018 loppuun.

Tämä sopimus piti siis sisällään sen et Agimet toimittaa liiton käyttöön jokavuosi arvokisoja varten 1 täyden estesarjan ja 2 ajanottolaitteistoa, toimitettuna ensimmäiselle arvokisapaikkalle ja vuoden viimeisestä huolehdittuna pois, ilman mitään kuluja liitolle. Vastineeksi Agimet sai logon liiton sivuille ja halutessaan myyntipaikan ko. arvokisoihin ( samalla sopimus velvoitti et esteet tule oikeasti läpäistä SAGI:n tekemät tarkastukset ja tarvittaessa meidän tulee tehdä tarvittavat muutokset / korjata havaitut puutteet heti )

Siis molempien puolien pääperiaate se et ko. sopimuksesta suurin hyöty on lajin harastajille pitkäjänteisen / yhteistyössä toteutetun esteiden kehittämisen muodossa. ( mistä tuloksena esim. sähköiset kontaktivalvonnat ja tänä keväänä esitelty turvarimankannatin, turvapussi yms. yms. muuta pientä parannusta läpi vuosien)

No ensinnäkin optio neuvotteluja ei millään meinattu saada käyntiin kun liiton puolella kuulosti olevan kovasti kiirettä.

Kun neuvottelut saatiin liikkeelle kerroimme liiton edustajalle et voimme sopimusta jatkaa muutoin samoilla ehdoilla, mutta toivoisimme et niiden kisojen osalta mihin emme itse tule paikalle, liitto kustantaisi nuo esteiden toimituskulut kisapaikalle. ( siis joitain satoja euroja / kisatapahtuma )

No . .. Vasta heittona tulikin sit liitolta "yhteistyö" ehdotus jossa minimi vuosi maksu Agimetille olisi 7000,- ja mielluummin 30 000,- euroa( siis estesarjan toimituksen lisäksi ).

Joka hivenen tuntuu kohtuuttomalta ajatellen et yrityksemme keskimäätäinen tuotto / vuosi on tuon 7000,- euron tienoilla . . .

No sit itse asiaan . .

Eli kuten arvata saattaa niin jatkoa sopimukselle emme tehneet. Ja liiton taholta perusteluna oli se et LIITON TEHTÄVÄ EI OLE JÄRJESTÄÄ SEUROILLE EDULLISIA ESTEITÄ , siis siten et kustantaa niiden rahtimaksut kisapaikoille, jotta me voimme myydä esteet sit käytettynä halvemmalla hintaa seuroille . .

Ni ne ihmetykset
1.
No Mitä lukee liiton tiedotteessa? :
"Yhteistyösopimukseen kuuluu, että SAGI tilaa Smart-99:ltä 1–2 estesarjaa SM-kisoja ja maajoukkuekarsintoja varten. Maajoukkuekarsintojen jälkeen yksi estesarja myydään tarjousten perusteella ensisijaisesti jollekin SAGIn jäsenseuralle"

Miten nyt onkin liiton etu ostaa täydet sarjat Smart:lta ja sit myydä niitä jäsen seuroille, jos liiton etu ei ollut kustantaa meidän esteiden rahtikuluja . . ( joka olisi ollut huomattavasti edullisempi vaihtoehto kuin kokonaisten sarjojen osto . .

2.
Sit tosiaan toinen ote liiton tiedotteesta:
"Estesarja on tarkistettu, ja se täyttää Suomen ja FCI:n sääntövaatimukset "

Kieltämättä en ole läheltä näitä sarjoja nähnyt, mutta ainakin vielä viimevuoden estetarkastuksissa ( SM-kisojen alla ) ko. valmistajan esteistä hylättiin kohtuu määrä esteitä sääntöjen vastaisena, samalla Agimetin esteet jo toista vuotta peräkkäin ja kahden eri tarkastajan toteuttamana läpäisi tarkastukset ilman huomautuksia jonka vuoksi yhden estesarjan sijaan Agimet toimitti SM-kisajärjestäjälle käytännössä 2 täyttä estesarjaa ja kaikki kontaktiesteet . .

Et tällaista . .

Lieneekö nykyisen yhteistyö sopimuksen tekemisen kanssa mitään merkitystä sillä et tosiaan sekä edellinen, että nykyinen SMART esteiden Suomen jälleenmyyjä löytyy SAGI:n toimihenkilöiden listoilta . . .. . ?

Sinällään se et sopimusta ei nyt jatkettu oli osaltamme jopa hyvä juttu. ( ja myös kotimaan harrastajien ) Eli nyt meillä on mahdollisuus tukea suoraan kotimaan harrastajia arvokisareissuille maailmalle ja samalla olemme näin voineet lupautua itse paikanpälle tuonne naapurimaiden suurtapahtumiin, sen sijaan et kiinnittäiseimme reilut 10 000 euroa esteisiin useaksi kuukaudeksi ja sit myisimme ne pois 0 katteella . . . Saatikka, että maksaisimme SAGI:n "ulkopuolisten asiantuntijoiden " palkkioita . . ;)

Tänä vuonna menemmekin Hulahopp kisaan Ruotsin puolelle heti Agirodun jälkeen ja ensivuoden Ruotsin mestaruuskisajärjestäjän kanssa on jo tehty sopimus esteiden toimituksesta / vierailusta ko. kisassa. ( ja nämä tahot ilmoittavat jo heti yhtesityötä ehdottaessaan korvaavansa meidän niin matkakulut kuin majoitukset ko. tapahtuman ajaksi )

Siis tämä vain ihmettelyä ja avointa keskustelun avausta omalla nimellä . .

Tosiaan hieno yhteistyö kotimaan seurojen kanssa / asiakkaiden / kisajärjestäjien kanssa jatkuu puolestamme kuten ennekin ja nyt hemmekin uudelle älykeinulle halukasta koekäyttäjää ja samalla valmistaudumme Agirotu tapahtumaan jonne nyt toimitamme estesarjan käyttöön . .

Joten ei muutakuin suuri kiitos edelleen kaikille kaikesta saamastamme palautteesta, joilla saamme tuotteitamme kehitettyä yhä paremmaksi ja jo nyt kiitos Agirotu järjestäjälle hyvästä yhteistyöstä . .. ;)

Ihmetellen ja hymyillen
Jari S. / Agimet----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]