Pääsivu Uutta Etsi Kilpailut Juorut IRC Artikkelit Seurat
Agilityjutut Koirajutut Vieraskirja Säännöt Agi-valiot Kuvagalleria Radat LinkitAri Honkanen
1.11.2005

KUTSU TYÖKOKOUKSEEN


Agilityliiton valmistelut ovat menneet eteenpäin. Liiton perustaminen on meidän kaikkien harrastajien yhteinen projekti. Kuten kaikki tietävät projektien eteneminen vaatii aina työtä. Työn parhaan laadun takaa se, että työhön osallistuu riittävä määrä asiansa osaavia alan ammattilaisia. Agilitytoiminnan parhaita ammattilaisia olette Te arvoisat lajin harrastajat. Te muodostatte sen osaamisresurssin, minkä päälle menestyksekäs toiminta lajiliitossa on mahdollista perustaa. Työtä on varmasti riittämiin, mutta Teillä kaikilla on myös mahdollisuus vaikuttaa niihin asioihin, tapoihin ja menetelmiin, joita päätetään toteuttaa ja noudattaa. Varsinkin aloitusvaiheessa luodaan menettelytapoja, jotka saattavat olla voimassa vuosikymmeniä, joten hyvien toimintamallien löytäminen on meidän kaikkien vastuulla ja niistä hyödymme me kaikki.

Agilitytoimikunta kutsuu yhdistysten valtuuttamat edustajat agilityliiton toimintaa valmistelevaan työseminaariin. Kukin yhdistys saa lähettää useita henkilöitä harkintansa mukaan. Jokaiselle halukkaalle yhdistykselle varataan vähintään yksi paikka, mutta lopullisesti osallistujamäärän ylärajan ratkaisee käytettävissä oleva tila. Tila pyritään valitsemaan niin, että mitään rajoitusta ei tarvitsisi asettaa.

Tässä kokouksessa ei siis tehdä mitään valintoja, siellä ei äänestetä jäseniä mihinkään - tehdään vaan puhdasta raakaa työtä. Tavoite on saada tulevalle lajiliitolle valmiiksi lentävä lähtö, joka perustuu jäsenistönsä työn pohjalle

Ilmoittautumisvaiheessa on suositeltavaa, että henkilöt kertovat kiinnostusalueistaan ja myös mahdollisesta perehtyneisyydestään johonkin osa-alueeseen. Erityisesti järjestäjiä kiinnostaa, jos jollakin harrastajalla on ammatillista osaamista joltakin toiminta-alueelta. Tietojen kertominen ei ole pakollista, mutta erittäin toivottavaa.

Ajankohta ja paikka
Lauantai 3.12.2005 n. kello 10:00-16:00. Kokous järjestetään Espoossa, Hotelli Kuninkaantiellä.

Työskentelytapa
Kokouksessa kootaan eri aiheita käsittelevät työryhmät. Työryhmän tehtävänä on käsitellä saamaansa aihetta ja koota aiheeseen liittyvät tärkeimmät tehtävät, jotka tulevan liiton tulee ottaa käsittelyyn. Tarkoitus on selvittää ja koota työlista, josta käy ilmi MITÄ tulisi tehdä ja MIKSI tulisi ottaa käsittelyyn tai toteuttaa jokin aihepiiriin liittyvä tehtävä. Ryhmän tulisi esittää myös suositus toteutusjärjestyksestä.

Työryhmien tehtävänä ei vielä ole esittää mitään lopullisiaratkaisumalleja esille tuleviin asiakysymyksiin vaan tehdä peruskartoitus. Varsinainen toteutusvaihe tullaan käynnistämään vasta, kun lajiliitto on perustettu ja päätäntävaltaiset lajiliiton toimielimet on perustamiskokouksen jälkeen valittu.

Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen tehdään Suomen Kennelliittoon Ritva Herralalle 16.11.2005 mennessä. Osoite: Kamreerintie 8, 02770 ESPOO tai sähköpostilla ritva.herrala@kennelliitto.fi Muistakaa ilmoittaa sähköpostiosoitteenne ilmoittautuessa myöhempää lisäinformaation jakamista varten.

Kustannukset
Tilaisuus järjestetään omakustannusperiaatteella, kustannusten ollessa noin 20-30 euroa/osallistuja. Maksun suorittamisesta ilmoitetaan osallistujille myöhemmin.

Kokouksessa tullaan käsittelemään mm. seuraavia asiakokonaisuuksia:

 • Yleisinfo agilityliiton nykyisestä tilanteesta
 • Perusinformaatiota vuoden 2008 MM-kisojen järjestämisestä
 • Yleisinfo päivän työryhmätyöskentelyn aiheista
 • Jakautuminen työryhmiin ja niiden järjestäytyminen
Työryhmien aihekokonaisuuksia
 • Kilpailutoiminta ja sen järjestäminen
 • Kilpailusääntöjen ja järjestelyohjeiden kehittämismenettely
 • Koulutustoiminta ja sen järjestäminen
 • Nuorisotoiminta ja sen järjestäminen
 • Tuomaritoiminta ja sen järjestäminen
 • Tiedotustoiminta ja sen järjestäminen
 • Sponsoritoiminnan hyödyntäminen lajin eduksi
 • Agilityn tarvikkeet ja tuotteet sekä niiden myynti ja markkinointi
 • Hallintorutiinit ja niiden järjestäminen (jäsenasiat, laskutus-, kirjanpito- ym..)
 • Tietotekniikan hyödyntäminen toiminnassa
 • Seurojen ja liiton välinen työnjako, seurojen velvoitteet ja oikeudet
 • Lisenssijärjestelmä, harrastajan oikeudet ja velvollisuudet
 • Suhteiden hoitaminen kuntiin ja valtionhallintoon
 • Agility ja tekniikka (kalusto, rakennukset ja rakenteet ym..)
 • Talous

  Tarvikkeet

  Olisi toivottavaa, että kokoukseen osallistujat ottaisivat mukaansa agility-sääntökirjan. Jos osallistujilla on käytettävissään kannettavia tietokoneita, niiden hyödyntäminen myös kokouspaikalla olisi suositeltavaa.

  Tervetulotoivotuksin

  Agilitytoimikunta ja asiantuntijatyöryhmä

 • _________________________________________________________________


  Last modified: Sat Nov 5 21:32:55 EET 2005
  <-- Takaisin kirjoitusten otsikkosivulle.


  <-- Takaisin agility-sivulle.


  Pääsivu Uutta Etsi Kilpailut Juorut IRC Artikkelit Seurat
  Agilityjutut Koirajutut Vieraskirja Säännöt Agi-valiot Kuvagalleria Radat Linkit