Pääsivu Uutta Etsi Kilpailut Juorut IRC Artikkelit Seurat
Agilityjutut Koirajutut Vieraskirja Säännöt Agi-valiot Kuvagalleria Radat LinkitTapani Turunen
30.5.2003

Tiedotettavia asioita kesän kynnyksellä


SM kilpailuiden ja maajoukkuekarsintojenkin järjestelyt ovat pikku hiljaa kääntymässä vaikeuksien kautta voitoksi.

Suomen tämän vuoden maajoukkueen johtajaksi on nimetty Kati Wala. Omasta puolestani toivotan Katille menestystä vaativassa tehtävässä.

SKL:n koe- ja kilpailutoimikunta hyväksyi agilitya koskien kaksi ohjetta kokouksessaan 15.5.2003. Nämä ohjeet koskevat kilpailijan oikeutta edustaa Suomea maajoukkeessa sekä ulkomailla tehtyjen kilpailusuoritusten käsittelyä.

Edustusoikeusasian kirjaamisen tavoitteena on huolehtia omalta osaltamme yksilöiden oikeuksista siten, että ei syntyisi tilannetta missä kilpailijan edustusoikeus torjutaan eri perustein eri maissa. Toisaalta kun tässä yhteydessä puhutaan nimenomaisesti oikeuksista, niin on hyvä muistaa myös, että kolikon toinen puoli on velvollisuus (ainakin moraalinen). Eli kilpailijan tulee myös olla käytettävissä edustustehtävään tulleessaan valituksi. Kesän aikana moni meistä matkustelee ja yhä useammin myös kilpailee ulkomailla. Näiden suoritusten huomioiminen mm. luokkanousuihin oikeuttavina on nyt ohjeistettu.

Terveisin
Tapani

Ja sitten ne ohjetekstit

Edustusoikeuden perusteet Suomen agilityedustusjoukkueissa

SKL-FKK:n koe- ja kilpailutoimikunta vahvistaa seuraavat periaatteet kilpailijan edustusoikeuden perusteista agilityn osalta Suomessa.

Mikäli kilpailija on Suomen kansalainen ja asuu ja elää vakituisesti Suomessa, niin kilpailijalla on oikeus kilpailla Suomen edustusjoukkueen jäsenyydestä sekä valittaessa edustaa Suomea agilityn arvokilpailuissa kulloistenkin ohjeiden mukaan.

Mikäli kilpailija ei ole Suomen kansalainen, mutta asuu ja elää vakituisesti Suomessa kilpailijalla on oikeus kilpailla Suomen edustusjoukkueen jäsenyydestä sekä valittaessa edustaa Suomea agilityn arvokilpailuissa kulloistenkin ohjeiden mukaan.

Mikäli kilpailijalla on kaksoiskansalaisuus noudattaa kilpailijan oikeus tavoitella edustusjoukkuepaikkaa pysyvän asumis- ja elämispaikan mukaista tilannetta.

Kilpailijan on pitäydyttävä valitsemansa maan edustamisessa mikäli olosuhteissa ei tapahdu pysyviä muutoksia kuten pysyvä muutto toiseen maahan.

***********************************************************************************

Suomen ulkopuolella tehdyt agilityn koetulokset

Yhä useampi kilpailija osallistuu agilitykokeisiin Suomen ulkopuolella. Tämän ohjeen tarkoituksena on määritellä tällaisten koetulosten käsittely ja vaikutus.

SKL-FKK:n hyväksymät agilitysäännöt määrittelevät yksityiskohtaisesti miten koiran koetulokset vaikuttavat koiran kilpailuluokan muuttumiseen.

Ulkomailla tapahtuvat koetulokset hyväksytään koiran kilpailuluokan muutosperusteiksi seuraavin edellytyksin:

  • Kokeesta on kyseisen kokeen tuomarin vahvistama merkintä koiran suomalaisessa kilpailukirjassa tai muu luotettava selvitys tuloksista
  • Luokkanousun varmentaa suomalaiseen kilpailukirjaan aina suomalainen tuomari esitettyjen koetulosten perusteella
Ulkomailla tapahtuvat koetulokset voidaan myös hyväksyä Suomessa pidettävien edustusjoukkueen karsintakokeiden tai SM-kisojen kulloinkin voimassaolevien kriteereiden mukaisiksi tuloksiksi. Hyväksynnän tekee hakemuksesta SKL-FKK:n koe- ja kilpailutoimikunta tai sen erikseen tehtävään nimeämä.

_________________________________________________________________


Last modified: Wed Mar 12 00:16:53 EET 2003
<-- Takaisin kirjoitusten otsikkosivulle.


<-- Takaisin agility-sivulle.


Pääsivu Uutta Etsi Kilpailut Juorut IRC Artikkelit Seurat
Agilityjutut Koirajutut Vieraskirja Säännöt Agi-valiot Kuvagalleria Radat Linkit