Pääsivu Uutta Etsi Kilpailut Juorut IRC Artikkelit Seurat
Agilityjutut Koirajutut Vieraskirja Säännöt Agi-valiot Kuvagalleria Radat LinkitTapani Turunen
10.3.2003

Agilityn SM-kokeiden ja karsintojen tilenne vuoden 2003 osalta


Agilityn SM-kokeiden ja karsintojen järjestäminen on osoittautunut vuoden 2003 osalta melkoisen hankalaksi. Miksi tilanne on tällainen edellyttää asiallista ja konkreettista pohdintaa, missä huomioidaan asioiden eri puolet. Tämä suunnittelu ja pohdinta on tehtävä jo kuluvan kevään aikana, jotta ensi vuoden tilanne on parempi. On myös todettava, että tätä pohdintaa esimerkiksi viime vuoden agilitytyöryhmä on jo tehnyt, mutta eri syistä asioita ei saatu vielä toteutumaan vuoden 2003 aikana (oma osansa tästä lankeaa myös allekirjoittaneen syyksi).

Tilanne kaikessa lyhykäisyydessään on seuraava.

SKL:n koe- ja kilpailutoimikunta joutui toteamaan kokouksessaan 25.2, että yhtään hakemusta SM-kokeiden järjestämiseksi vuonna 2003 ei ole tullut. Koe- ja kilpailutoimikunta päätti, että karsintakokeiden järjestämisen valmistelu siirrettiin allekirjoittaneen ja Ritva Herralan tehtäväksi ja agilityn SM-kokeita ei vuonna 2003 järjestetä, mikäli 30.4 mennessä ei toimiteta Kennelpiirin puoltamaa koehakemusta SKL:oon.

Kennelpiirin puolto on tässä yhteydessä erityisen tärkeä asia, koska määräysten mukaan 1.8-31.12 välisenä aikana pidettävien SM-kokeiden hakemukset tulee olla toimitettu 31.12 kennelpiirille.

Karsintojen ja SM-kokeiden eriyttäminen tekee SM-kokeiden järjestämisen taloudellisesti ja järjestämisenkin osalta kevyemmäksi. Järvenpääläisten ilmoitus hakea SM-kisojen järjestämistä on asia, jota varmasti kaikki tervehdimme ilolla ja toivottavasti asian käsittely johtaa Uudenmaan kennelpiirissä puollolla varustettuun hakemukseen.

Karsintojen järjestämisen osalta tilanne on vähintäänkin hankala. Aikataulullisesti karsintakilpailut on pidettävä viimeistään 19.-20.7, jotta edustusjoukkue ehditään ilmoittaa MM-kilpailuihin. Ainakin vielä on lähdetty siitä, että karsintakilpailut tulee järjestää mattoalustalla, jotta maatamme edustaisi mahdollisimman iskukykyinen joukkue. Mattokilpailuihin soveltuvat hallit ovat sangen kalliita. Tällä hetkellä työskentelemme Ritvan kanssa sellaisen ratkaisun aikaansaamiseksi, että karsinnat järjestettäisiin Myyrmäkihallissa mahdollisimman kevyinä (mahdollisesti yksipäiväisinä). Valitettavasti Myymäkihallissa ei enää ole hallin puolesta käytettävissä sopivaa mattoa, vaan alusta on tuotava muualta. Karsintakilpailut tulevat järjestettäviksi talkoina ja esitänkin tässä yhteydessä haasteen lähialueiden harrastajille tulla tekemään karsintakilpailut. Järjestelyitä varten tarvitaan ainakin:

  • ryhmä, joka kuljettaa ja asentaa matot
  • ryhmä, joka toimii radalla
  • tuloslaskenta ja
  • esteet ja niiden kuljetus
Ilmoittautumisia voi lähettää allekirjoittaneen sähköpostiin (tapani.turunen@kolumbus.fi).

Taloudellisesti karsintakilpailuiden järjestäminen erillisinä hallikilpailuina tulee merkitsemään edustusjoukkueen jäsentemme matkakulujen omavastuuosuuden nousua. Tämä on asia, jonka osalta kaikki ideat edustuskilpailijoidemme tukemiseksi ovat tervetulleita ja ilman muuta myös käytännön toimenpiteet ja ehdotukset. Uskon, että tämä asia on yhdessä ratkaistavissa jos ryhdymme toimenpiteisiin nyt eikä havahduta asiaan vasta karsintojen jälkeen elokuussa.

Lopuksi haluan vielä todeta, että minusta ei ole ollenkaan yhteisöllemme kunniaksi sellaiset epäasialliset henkilöihin tai järjestöihin kohdistuvat syyttelyt ja mielenilmaisut, joita tämänkin asian yhteydessä on esiintynyt. Vaikeista tilanteista pitää luonnollisesti oppia, mutta parempi tapa lienee se, että katsotaan miten niistä selvitään mahdollisimman hyvin ja mitä pitää jatkoa ajatellen tehdä toisin.

Muiden ajankohtaisten asioiden osalta pyrin kirjoittamaan kuulumisista vielä kuluvan kuukauden aikana; tällaisia ovat ainakin SKL:n lajiliittotyöryhmän ja FCI:n agilitykomitean asiat.

Terveisin
Tapani

_________________________________________________________________


Last modified: Wed Mar 12 00:16:53 EET 2003
<-- Takaisin kirjoitusten otsikkosivulle.


<-- Takaisin agility-sivulle.


Pääsivu Uutta Etsi Kilpailut Juorut IRC Artikkelit Seurat
Agilityjutut Koirajutut Vieraskirja Säännöt Agi-valiot Kuvagalleria Radat Linkit