Pääsivu Uutta Etsi Kilpailut Juorut IRC Artikkelit Seurat
Agilityjutut Koirajutut Vieraskirja Säännöt Agi-valiot Kuvagalleria Radat LinkitSuomem Agility-liigan tiedote
16.5.2001

Suomen Agility-Liiga:n lehdistötiedote
Nuorten agilityn SM-kisat


Suomen Agility-Liiga on saanut lajin harrastajilta pyynnön esittää kantansa koskien nuorten agilityn tason ja esilläolon nostamista kansallisella tasolla.

TAUSTAA

Saamamme tiedon mukaan FCI:n agility-komitea on toivonut nuorten agility-kilpailujen tason ja esilläolon nostamista kansallisilla tasoilla. Taustalla on ajatus, että nuorista nousee lajin uudet harrastajat ja mestarit, ja että ilman junioreita laji ukkoutuu ja menettää elinvoimansa. Nuorille agilityn harrastajille on myös kannustavaa, että he joskus pääsevät kilpailemaan vain ikäisiään vastaan.

Vuosi 2000 oli Suomen Kennelliiton nuorisovuosi. Sen merkeissä järjestettiin ensimmäisen kerran nuorten agilityn SM-kisat. Kilpailu sai suuren suosion ja sen toivottiin jatkuvan seuraavinakin vuosina, vaikka nuorisovuosi päättyikin. Nuorten agilityn SM-kilpailu on erittäin hyvä asia lajimme nuorisotyölle ja se tuo positiivista mainosarvoa koko lajille. Samoin se tuo mainosta ja rahaa myös kilpailun järjestävälle seuralle.

Ehdotamme, että Suomen Kennelliitto päättäisi, että nuorten agilityn SM-kilpailusta tehtäisiin vuosittainen tapahtuma agilityn SM-kisojen tapaan, jolloin se olisi vapaasti eri seurojen anottavissa ja järjestettävissä. Uusiin agility-sääntöihin "Agility-kilpailun järjestämisohje" -kohtaan ehdotamme lisättäväksi seuraavan kohdan:

Ehdotus nuorten agilityn sm-kilpailun järjestämisohjeeksi

1.Näillä ohjeilla kilpaillaan vuosittain nuorten agility-kilpailujen suomenmestaruuksista mini-, midi- ja maksi-ryhmissä.

2.Osallistumisoikeus on 10-17 -vuotiailla ohjaajilla, jotka ovat jäseninä jossain Suomen Kennelliiton jäsenyhdistyksessä. Ohjaajat jaetaan iän perusteella kahteen ryhmään, 10-13 -vuotiaisiin ja 14-17 -vuotiaisiin. Ohjaajan todellinen ikä (syntymäpäivä) ratkaisee ryhmiin jaon. Ohjaajan koira voi olla rekisteröity tai rekisteröimätön.

3.Kilpailu muodostuu karsinnasta ja finaalista. Karsinta on virallinen kilpailu, johon kukin koira ilmoitetaan siihen luokkaan, mihin sillä on kilpailuoikeus (luokat 1-3). Kunkin luokan kolme parasta hyväksytyn tuloksen tehnyttä koirakkoa pääsee epäviralliseen finaaliin. Finaaleja on yhteensä kuusi, ja niiden voittajat ovat nuorten agilityn suomenmestareita.

4. Kilpailu anotaan kirjallisesti Suomen Kennelliitolta edellisen vuoden lokakuun loppuun mennessä. Suomen Kennelliiton lisäksi kilpailun voi järjestää mikä tahansa Kennelliiton jäsenyhdistys.

5. Kilpailun tuomarina toimii Suomen Kennelliiton pätevöimä agility-ylituomari. Kilpailun järjestäjä esittää tuomarit, järjestämisajankohdan ja osallistumismaksun, jotka Kennelliitto hyväksyy.

6. Kilpailun järjestäjä huolehtii kaikista kilpailuun ja sen järjestämiseen liittyvistä kustannuksista. Suomen Kennelliitto osallistuu tiedottamiseen mm. Koiramme-lehdessä ja Kennelliiton nettisivuilla.

7. Sekä virallisessa että epävirallisessa kilpailun osassa noudatetaan soveltuvilta osilta kaikkia agility-kilpailujen sääntöjä ja ohjeita.

Suomen Agility-Liiga
Ismo Teivainen
Tiedotusvastaava
050-5616945
ismo.teivainen@pp.inet.fi

_________________________________________________________________


Last modified: Wed Jun 6 21:18:12 EETDST 2001
<-- Takaisin kirjoitusten otsikkosivulle.


<-- Takaisin agility-sivulle.


Pääsivu Uutta Etsi Kilpailut Juorut IRC Artikkelit Seurat
Agilityjutut Koirajutut Vieraskirja Säännöt Agi-valiot Kuvagalleria Radat Linkit