Pääsivu Uutta Etsi Kilpailut Juorut IRC Artikkelit Seurat
Agilityjutut Koirajutut Vieraskirja Säännöt Agi-valiot Kuvagalleria Radat LinkitSuomem Agility-liigan tiedote
16.5.2001

Suomen agility-liiga:n lehdistötiedote
Jack russelin terriereiden kilpailutulosten käsittely


Suomen Agility-Liiga on saanut lajin harrastajilta pyynnön esittää kantansa koskien SKL:ssa käsiteltyä Jack russelin terrierien kilpailutulosten soveltamisohjetta. SAL:n hallitus on toimittanut SKL:lle seuraavanlaisen kannanoton.

VIITTAUS:

KOE- JA KILPAILUTOIMIKUNNAN PÄÄTÖS KOSKIEN JACK RUSSELLINTERRIEREIDEN X-ROTUISINA SAAVUTTAMIA KILPAILUTULOKSIA

Suomen Kennelliiton koe- ja kilpailutoimikunta on päättänyt esittää Kennelliiton hallitukselle seuraavaa:

"Jack russellinterrierit ovat Suomessa kilpailleet tokossa ja agilityssä x-rotuisina eli monirotuisina. Jack Russel Terrierit ry:n puheenjohtaja anoo, että jack russellinterriereiden x-rotuisina saavutetut koetulokset hyväksyttäisiin virallisina ja kirjattaisiin jälkikäteen SKL-FKK:n rekistereihin.

Esittelijän päätösehdotus:

Koe- ja kilpailutoimikunta esittää SKL-FKK:n hallitukselle, ettei jack russellinterriereiden x-rotuisina saavutettuja koetuloksia tule hyväksyä virallisina tuloksina jälkikäteen, koska ne on käyty epävirallisesti, eikä koirien saavuttamia tuloksia ole koekohtaisesti edes kirjattu virallisiin koepöytäkirjoihin, joten tulokset ovat kaikilta osin epävirallisia.

Päätös:

Hyväksyttiin esittelijän päätösehdotus."

Lisäksi koe- ja kilpailutoimikunta on antanut ohjeen kilpaileville jack russellinterriereille ja tuomareille:

"1. Koira jatkaa kilpailemista x-rotuisena siinä luokassa johon nyt on osallistumisoikeus , harmaa kirja, tuloksia ei tallenneta SKL-FKK:n tulosrekisteriin

2. Koira ilmoitetaan kilpailuun rotukoirana, keltainen kilpailukirja, aloittavat luokasta 1, tulokset tallennetaan SKL-FKK:n tulosrekisteriin.

Edelliseen SKL:n ohjeeseen viitaten on Suomen Agility-Liiga (SAL) toimittanut SKL:lle seuraavansisältöisen SAL:n kannanoton:

Suomen Agility-liigan hallitus oudoksuu tehtyä päätöstä ja toivoo sen kumoamista seuraavista syistä:

1. Koe- ja kilpailutoimikunnan tulkinta siitä, että x-rotuiset koirat kilpailisivat virallisissa kilpailuissa epävirallisesti, on Suomen Kennelliiton omien päätösten vastainen tulkinta. Kennelliiton valtuusto on antanut kokouksessaan 21.11.1998 x-rotuisille oikeuden kilpailla, ja siten ne kilpailevat virallisesti tietyin poikkeuksin (piirinmestaruus, suomenmestaruus, valionarvot, kv-kisat, edustuspaikat). Näissä poikkeustapauksissa x-rotuiset eivät osallistu ko. kilpailuihin. Se, että x-rotuisten tuloksia ei arkistoida Kennelliitossa, ei tee x-rotuisten kilpailemisesta epävirallista.

2. Suomen Kennelliitto on aikaisemmin hyväksynyt, että x-rotuisena kilpailemisen aloittanut koira, joka myöhemmin on rekisteröity rotukoiraksi, on saanut jatkaa toko-uraansa rotukoirana siitä luokasta, mihin se x-rotuisena pääsi. Ennakkotapaus on siis olemassa.

3. X-rotuisilta koirilta on vaadittu tunnistusmerkintä koko sen ajan, kun ne ovat saaneet osallistua toko- ja agilitykilpailuihin. Siten koiran tulokset on helppo siirtää harmaakantisesta x-rotuisen kilpailukirjasta keltaiseen agilitykilpailukirjaan ja vihreään tottelevaisuuskokeen kilpailukirjaan.

4. Ei voi olla oikein, että tuhansia markkoja koiransa kilpailuttamiseen uhrannut koiranohjaaja joutuu aloittamaan alusta. Ei ole myöskään reilua aloittelijoita kohtaan, että jo rutinoitunut kilpailijapari tulee kilpailemaan heitä vastaan. Erikoiselta tuntuu myös se, että sama koira voisi kilpailla harmaakantisella x-rotuisen kilpailukirjalla 3-luokassa ja keltakantisella rotukoiran kilpailukirjalla 1-luokassa.

5. Koe- ja kilpailutoimikunta on antanut kentälle toimintaohjeet, vaikka esitystä ei ole vielä hyväksytty Kennelliiton hallituksessa. Tämä sotii voimakkaasti yleistä oikeustajua vastaan.

Suomen Agility-Liiga
Ismo Teivainen
Tiedotusvastaava
050-5616945
ismo.teivainen@pp.inet.fi

_________________________________________________________________


Last modified: Wed Jun 6 21:00:12 EETDST 2001
<-- Takaisin kirjoitusten otsikkosivulle.


<-- Takaisin agility-sivulle.


Pääsivu Uutta Etsi Kilpailut Juorut IRC Artikkelit Seurat
Agilityjutut Koirajutut Vieraskirja Säännöt Agi-valiot Kuvagalleria Radat Linkit