Re: Valioarvot


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Luonnetestit poistuu , Toukokuun 18, 2018 kello: 14:31:11
----------------------------------------------------------------------

Re: Valioarvot

Vastineena juttuun: Re: Valioarvot, jonka kirjoitti: kisaaja , Toukokuun 18, 2018 kello: 13:10:56:

kisaaja kirjoitti:
» Höpö kirjoitti:
» » Aamen kirjoitti:
» » » kisaaja kirjoitti:
» » » » Ja mun mielestä on ihan pöljää, että valionarvoon vaaditaan näyttelytulos. Mitä sillä väliä onko koira rodunomainen näyttelykehässä jos se ja ohjaaja ovat agilityssä hyviä?

» » » » Tai tosi hyvää tyyppiä oleva ja rodunomainen mutta urokselta puuttuu toinen palli? Eipä saa vahvistettua valioksi. Ja tästä syystä musta on ihan ok puhua koirasta valiona vaikkei sitä ole kennelliitto vahvistanut.

» » » » Ja juu, mulla ei ole oma lehmä ojassa. Omat koirat on ihan niissä kehissäkin pärjänneitä ;)

» » » Juuri näin!!

» » Ei todellakaan saa käyttää valioarvoa, jos ei täytä valioarvon kriteereitä. Eihän pallivikainenkaan saa muotovalioarvoa, vaikka olis kuin hieno muuten.
» » Se, että on tietyt vaatimukset on perusteltua ja agivalio ei voi olla ilman minimivaatimusta näyttelystä. Näin se vaan menee. Sekös harmittaa? :)

» No kun ei harmita mutta kyllähän se melko pöljää on, että agilityvalion arvoon tarvitaan näyttelytulos. Sillä ulkonäöllä (tai pallivialla) kun ei ole mitään tekemistä agilityn kanssa.

En tiedä menikö vielä läpi kennelliitossa, mutta ajavat ainakin asiaa ettei lunnetesti saa olla enään rajoittava tekijä valioitumisessa näyttelypuolella. Eli roduilla jolla on ollut vaatimuksena hyväksytty luonnetesti ennen suomen muotovalioarvon myöntämistä poistetaan tämä vaatimus.
Niin eikö myös näyttelytulosvaatimuksen voisi poistaa harrastuslajien valioitumisen tieltä? Jos ei luonteella ole mitään väliä näyttelypuolella niin vielä vähempi on kauneudella agilityn puolella...----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]