Re: Valioarvot


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Samanmielinen , Toukokuun 19, 2018 kello: 00:27:56
----------------------------------------------------------------------

Re: Valioarvot

Vastineena juttuun: Re: Valioarvot, jonka kirjoitti: just joo , Toukokuun 18, 2018 kello: 21:39:42:

Justiinsa.

just joo kirjoitti:
» Kysehän ei toki ole luonteesta tai kauneudesta. Kyse on siitä, että koira ei ole rodunomainen ja koirassa voi esimerkiksi olla rakenteellinen vika, ja se ei täytä rodun vaatimuksia. Koira ei ole jalostuskelpoinen yksilö.

» Näkeehän sen esimerkiksi bortsuista ja shelteistä, että jalostus "agisuuntaan" vie kauemmaksi rodun ominaisuuksista, terveydestä ja rotumääritelmästä. Ei ole olemassa agiperiyttäjiä, vaan kyse on ihmisen suorittamasta manipuloinnista jalostuksen suhteen. Esiemrkiksi bortsut ovat kapeita, koikkelehtiva jalkaisia, huonoturkkisia eikä ikinä paimentamiseen soveltuvia huippuaksaajia. Luonnollista on, että he eivät kelpaa jalostukseen, eikä sitä kautta edusta rodun määritelmiä.

» Naurettavaa mielestäni on se, että tuuletetaan ja hingutaan seuran palkintoja sekä kirjataan sivustoille agivalioita, kun todellisuudessa on kyse rodunvastaisesta tyypistä, jolla ei ole mitään jalostusarvoa. Sama on sekarotuisten kanssa.

» Toinen naurettavuus on nämä kasvattajat, jotka kasvattavat vain agipohjaisia koiria agilityperheisiin. Haloo hei, edelleenkään agility osaaminen ei ole kiinni koiran geeneistä vaan ihan muista tekijöistä.

» Koira ei sitä valioarvoa halua, tai perusta siitä eli keskustelun perusteella voisi ilmeisesti tulkita, että halu on enemmän siellä ihmispäässä.

» Kannatan edelleen sitä, että koiralla pitää olla näyttelytulos, ja mielellään vielä viralliset luustokuvatkin. Lonkka, kyynär ja polvi kuvat säännöllisesti !----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]