Re: Ylökin palkinnot


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti 💩 , Syyskuun 23, 2016 kello: 01:57:20
----------------------------------------------------------------------

Re: Ylökin palkinnot

Vastineena juttuun: Re: Ylökin palkinnot, jonka kirjoitti: Mielenkiintoista , Syyskuun 22, 2016 kello: 08:30:40:

Mielenkiintoista kirjoitti:
» ex-vkt kirjoitti:
» » Kisat ei ole kalliita, ne on ihmeen halpoja suhteessa järjestäjien koko ajan kasvaneisiin kuluihin. Koittakaa joskus järjestää kisat, niin huomaatte asian. Ei näillä enää valitettavasti juuri voitolle jää eli vähän pelottaa, mitä se pidemmällä aika välillä tarkoittaa seurojen taloudelle ja toimimisedellytyksille.

» No aika kaksi piippuinen juttu. Nuo "tulot" ovat verottomia tuloja joilla maksetaan verollista hallia (Oy:tä). Samoiten seurojen jäsenmaksut ja treenimaksut ovat verotonta tuloa jolla maksetaan sitä hallia. Vääristyykö kilpailu kun yrittäjät maksavat sen 24 % joka asiasta mitä hallilla tapahtuu esim jos yrittäjä järjestää möllikisat niin joka lähdöstä - 24 % muut kikut (kiinteet kulut)? Sinänsä ihan laillista toimintaa mutta kun kaikki on ns verolle pantava. Ja varmasti seurat tulevat olemaan tiukoilla varsinkin täällä pääkaupunki seudulla kun kilpailu on kovaa kisaajista ja korkeat hinnat karkoittaa osan pois.

Mitenkähän halliyrittäjät liittyy mitenkään seurojen järjestämien virallisten kisojen maksuihin? Kilpailu ei vääristy mihinkään, kun kaupallinen yritys ei voi olla virallisen kilpailun järjestäjänä, kuten jokunen kuukausi sitten muuan epävirallisen rahacupin osakilpailuun liittyneessä jupakassa todettiin. Yrittäjä maksaa veronsa jotta voi sitten niillä tienaamillaan rahoillaan ostaa vaikka matkan Ibizalle, seura on sidottu seuran sääntöihin ja niissä määrättyyn yleishyödylliseen tarkoitukseen.

Johan aiemmin ketjussa todettiin, että kisojen kulut menevät usein kilpailupaikan vuokraamiseen ja siitä vuokrahinnasta maksaa ihan yhtälailla seura verot. Poikkeus saattaa toki olla, jos seura on omistajana halliyrityksessä, mutta kirjanpidosta ei pääse mihinkään silti. Yhtälailla halliyritys maksaa yhteisöveron tuotoistaan riippumatta kuka sen omistaa. Pää_kaupunki_seudulla varmaan kisaajat maksavat kuitenkin siitä mistä haluavat, eli jos ei paremmat kisapuitteet kiinnosta niin tarjonnan ja kysynnän lait toimii ihan niinkuin missä tahansa muussakin kaupanteossa. Ei tarvita mitään kartellia korottamaan kisojen hintoja, jotta seurat pysyvät omillaan. Seurat voisivat toisaalta avoimemmin viestiä kuluistaan, jos haluavat että kisaajat ymmärtävät mistä kilpailun hinta koostuu.

Valtaosa seurojen omistamien hallien rahoituksesta tulee kyllä ihan muualta kuin kisoista, joten siltä osin kilpailumaksuista valittaminen on kyllä aika saivartelua.


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]