Re: Ajatuksia rankingistä


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti nollanolla , Elokuun 23, 2016 kello: 23:37:31
----------------------------------------------------------------------

Re: Ajatuksia rankingistä

Vastineena juttuun: Re: Ajatuksia rankingistä, jonka kirjoitti: joo , Elokuun 22, 2016 kello: 10:02:33:

joo kirjoitti:
»
» Miksi startti määrää pitäisi rajoittaa?
» Ettei rasiteta koiraa? Miksei sitten puhuta liiasta lenkityksestä? Mites koirajuoksu harraste kisassa matka on 3 km joka vastaa n.20 agirataa.
» Olen sitten varmaan suuri syntinen kun harrastan agia ja käyn vielä koirien kanssa juoksemassa.
» Kyllä ns normaalin ihmisen kisaamista rajoittaa esim muu elämä tai raha.

» Taitaa olla aika pieni osa sellaisia jotka kisaavat lähelle 100 starttia vuodessa yhdellä koiralla. Koiran huolto on todennäkoisesti parempaa kuin niillä jotka kisaavat vähemmän.

Tuntuu että osa tänne kirjoittavista ei välttämättä ole sisäistänyt koko rankingin toimintamallia. Siinähän saa pisteitä 15 parhaasta nollatuloksesta (jos tulos mahtuu 10 s. sisään luokan nopeimmasta nollatuloksesta)tarkastelujakson aikana. Kommenteissa on oltu huolissaan siitä miten nyt kisamäärät kasvavat mahdottomiksi. Rankingissa omat maksimipisteensä saa kasaan 15 nollatuloksella, eli hyvän nollaprosentin omaavan ei tarvitse siihen päästäkseen satoja kisoja kisata. Toki pisteitään voi siitä parantaa pyrkimällä parempiin nollatuloksiin, mutta tulostason parantamisen kai pitäisi olla jokaisen huippukisaajan tavoite ilman rankingiakin.

Kukaan ei tässä vaiheessa tiedä, mihin esim. EO-karsintakisojen tai maajoukkuekarsintojen "nollaraja" asettuu, se määrittyy sen mukaan miten pisteitä kertyy kärkikoirakoille. Tilastojen perusteella voisi aavistella, että karsintoja varten 86 säkäluokan parhaan joukkoon pääsy vaatii enemmän nollatuoksia kuin tämän vuoden kriteerit, muuten kisaajien tason täytyy laskea viime vuodesta, nythän kriteerit täyttäviä kertyi noin 50 enemmän / säkäluokka. Eri kisojen tason huomioiminen jotenkin tasa-arvoistavasti rankingpisteissä saattaa käytännössä olla vaikeaa. Ongelmaksi voi tässä mallissa kyllä ainakin jonkin verran muodostua se, että enimmäkseen muualla kuin Hki-Turku-Tre -akselilla (ja siellä usein maajoukkuekoirakoita jne vastaan) kisaavat tuntuvat hyötyvän pisteiden jaossa. Sijoitusten lisäksi hyöty saattaa kertautua myös nopein nolla /vitostulos -vaikutuksessa pisteisiin. Vaikutus on tietysti sen vähäisempi, mitä tasaisemmaksi vuoden kisojen keskinäinen taso muodostuu. Nähtäväksi siis jää, miten paljon rankingin pisteytys vaikuttaa siihen, millainen joukko (ja mistä päin maata) EO-karsinta ja maajoukkuekarsintakisoihin pääsee mukaan.


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]