Re: Ajatuksia rankingistä


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti suhteellista , Elokuun 24, 2016 kello: 11:26:12
----------------------------------------------------------------------

Re: Ajatuksia rankingistä

Vastineena juttuun: Re: Ajatuksia rankingistä, jonka kirjoitti: Laura M , Elokuun 24, 2016 kello: 11:13:25:

Laura M kirjoitti:
» Eiköhän nyt vähän aikaa katsella miltä ranking alkaa näyttää ja ensi kevään tienoilla nähdään millaisia pisteitä karsintoihin vaaditaan. Tällä hetkellä siellä on suurimmalla osalla vain pisteitä kesäkuun kisoista ja nyt ollaan jo elokuun lopussa. Eli toivoisin että talven aikana ranking olisi vähän enemmän ajantasalla. Muistakaas kisajärjestäjät toimittaa tulokset nopsaan liitolle!

» Tuskimpa noista hitaista nollasaajista on rankingin kannalta mitään haittaa. Tuomari asettaa radalleen ihanneajan ja jos saat nollatuloksen luultavasti saat pisteitä (alle 10 s nopeimmasta), mutta pistemäärä jää monesti aika pieneksi joten ei niillä jämäpisteillä sinne rankingin kärkeen edetä. Toisaalta taas kisaajan puolesta on mukavaa kun saa edes muutaman pisteen ja voi tarkastella omaa sijoitustaan rankingissa vaikka se olisikin jossain 200 tienoilla. Kyllähän se innostaa kisaamaan kun on pisteille mahdollisuus ja vaikka sitten sinne 150 joukkoon. Joillekin nämäkin jutut ovat tärkeitä seurattavia kun tavoitteet eivät ole siellä SM voitossa tai maajoukkuepaikassa. Kisajärjestäjien etu taas on että mahdollisimman moni tulee kisaamaan.

» Luultavasti karsintoihin tulee pääsemään rankingista huonommallakin sijalla kuin 86 mukaan. Suurella varmuudella usea tämän vuoden maajoukkelaisista yltää rankingin 86 parhaan joukkoon, joten jokainen näistä antaa aina yhden paikan alemmalle rankingilaiselle.

» Kun on rankingin kanssa yksi vuosi eletty niin ollaan paljon viisaampia ja voidaan tehdä todellisuuden pohjalta muutoksia rankingiin. Nyt kaikki esitetyt jutut voivat todellakin toteutua, mutta mikä on se todennäköisyys että joku kerää 15 x 20 pistettä hyppyradoilta ja sitten vielä voittaa molemmat hypärit karsinnoissa ja valitaan maajoukkueeseen?

» Tämä ranking on nyt uuden alku ja varmasti parin kolmen vuoden päästä mennään vähän eri säännöillä, jotka varmaan paremmat ja kehittyneemmät kuin nykyiset! Jostain on kuitenkin aloitettava.

Varmaan joku pääseekin karsintoihin jopa entistä helpommalla, noin yksittäisen koirakon näkökulmasta. Kuitenkin fakta on, että kun mukaan otetaan hiukan entistä vähemmän koirakoita / säkäluokka, niin kokonaisuutena mukaan pääsy ei helpotu, ellei sitten kokonaistaso tulosten perusteella ole viime vuotista huonompi. Tähän saakka se on kai paremminkin noussut vuosi vuodelta.

Periaatteessa kai kaikki rankingit, joissa pisteet lasketaan vain onnistuneiden suoritusten perusteella suosivat varmuutta, mutta onko tuo sitten lajin kehitykselle jotenkin haitaksi?----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]