Re: Agilitypaneeli


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Harrastaja , Maaliskuun 10, 2016 kello: 19:47:08
----------------------------------------------------------------------

Re: Agilitypaneeli

Vastineena juttuun: Re: Agilitypaneeli, jonka kirjoitti: Loogisuus? , Maaliskuun 10, 2016 kello: 00:57:01:

Loogisuus? kirjoitti:
» Minäkään en oikein jaksa uskoa tuohon kerta viikossa treenimäärän kannattavuuteen. Jos treenataan kerran viikossa 15min ja siihen koira lämmittelee juoksemalla pallo suussa ympäri kenttää, lopputulos ei voi olla kovin hyvä fyysisen kunnon näkökulmasta ajateltuna.

» Nyt kun urheilustatukseen liittyvät asiat ovat kovasti esillä, on hieman ristiriitaista samaan aikaan esittää, että laji on todella vaativa urheilulaji ja sitten kuitenkin huipulle pääsee kerta viikkoon treenillä pari vuotiaalla koiralla? Missään muussa lajissa ei ole näin ja nämä "faktat" valitettavasti vievät kovasti uskottavuutta pois. Enkä tarkoita, että sitä rataa pitäisi käydä juoksemassa monta kertaa viikossa, vaan tarkoitan nimenomaan monelta kantilta suunniteltua eteenpäin vievää monipuolista harjoittelua esteillä ja ilman.

» Ja nyt kun oli juttua näistä ratojen pituuksista, niin nostaisin esiin myös treenileirit/-viikonloput. Jos koira treenaa normaalisti kerran viikossa ja siihen ohjeistetaan, niin miksi ihmeessä teetetään treenileirejä, jossa treenataan noin kerran kuussa 4-8 kertaa kahden päivän aikana? Sen lisäksi, että tuollaisen määrän teettäminen koirakolle on muutenkin järjetöntä, se on myös todella vaarallista, kun yhtäkkiä treeniin tottumaton kroppa heitetään tuollaiseen rääkkiin, joka vielä valitettavan usein tuntuu olevan ratatreenipainoitteista (tai sitten väliin juostaan täysillä muutamia juoksukontakteja)..

Nyt osui ja upposi ainakin minusta. Vaikea uskoa, että 15 minsan viikko treeneillä ollaan kaksi vuotiaalla maajoukkueessa ?? Tai sitten on se ihme koira ja kyllä olis mm mitalli taskussa jos näin olisi. Ihmettelen itsekin noita leirejä jossa todella saattaa olla kahdet ratareenit (1-35 estettä) ja muut sälää päälle koiralle. Per päivä per koirakko. Osa jättääkin loput tekemättä kun koira sippaa :( Sinänsä viisas ratkaisu mutta sitten maksat tyhjästä kun et voi kokopäivää puuhastella. Että sillee.


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]