Re: Olipa "viime hetken kisat" 14.6.


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti pakkia pakkia , Heinäkuun 18, 2019 kello: 15:09:54
----------------------------------------------------------------------

Re: Olipa "viime hetken kisat" 14.6.

Vastineena juttuun: Re: Olipa ''viime hetken kisat'' 14.6., jonka kirjoitti: Marko Kaminen , Heinäkuun 7, 2019 kello: 22:14:19:

Hei
Eihän tässä ollut siitä kyse, ettei "me tavalliset" arvostettaisi tai kannustettaisi nyt valittuja kisaajia. Se, että ovatko he ne parhaimmisto tai pärjäävin porukka, jää nähtäväksi - kaikki kun on niin pienestä kiinni; esim. kuntoajoitus, hermot ja koiran tilanne kokonaisuudessaan sekä muista riippumattomat syyt. Menestystä toivoo varmasti jokainen, myös he jotka yrittävät sinne vuosia.

Tosiasioista ei saa puhua, ja jos joku uskaltautuu sanomaan ääneen, niin heti on kyse kritiikistä tai moittimisesta. Ei , ei se niin ole - meillä on seurat, liitto ja koira että ohjaaja tasolla homma hieman hakusessa.
Itse esimerkiksi mietin tässä yksi päivä sitä, että talkoolaisia on ilmeisesti liiton hommia tekemään löytynyt. Kiitos vapaaehtoisille, mutta tiedotus on kyllä nyt jäänyt kokonaan paitsioon. Putkeen-lehti on "kivaa, hauskaa jipedijippaa", mutta liittotason tiedotus on heikkoa. Vertaukseksi esimerkiksi sääntöuudistukset, joita pukataan tämän tästä, ja jos et kuulu fb lukijoihin, jää tiedot saamatta. Toki sagin sivuilta löytyy, jos jaksaa tehdä mielettömän klikkauskierroksen asian eteen. Viestintä on heikkoa. Samoin ns. vastuullisten toimijoiden ulostulot on minimaalisia sekä vaisuja.

Enemmän avointa keskustelua, niin kokonaistilanteesta kuin liittotason tilanteestakin toivoisi moni muukin. Ei kaikki ole kritiikkiä. Nyt vaan näyttää olevan niin, että jäsenistö voi yks päivä äänestää jaloillaan, ja meillä onkin Sagi II. Tätä en todellakaan toivo, vaan päät pois piilosta ja nostamaan tätä lajia ylöspäin. Harrastaja määrät ja kisaaja määrät laskee, jos ei jotain tehdä NYT. Kisaaja määrät ovat laskeneet rajusti, ja se tietää sitä, että jengi puuhastelee enemmän omaksi iloksi sekä koiran iloksi eli kisavietti on kadonnut. Nuoret ja lapset ovat minimaalisessa asemassa jäsenistössä. Älä sano jsp...älä, sillä siellä perheen lapset kisasi aikuisten koirilla aikapitkälle. Vähän oli sellaisia lapsia tai nuoria, jotka olivat itse työstämänä koiransa esim. kolmosiin kisanneet. Vanhempien kolmosluokan koiria hyvin pitkälle. Nuorissa se tulevaisuus kuitenkin on, jos tämä laji säilyy.


Marko oletko koskaan pohtinut asiaa toiselta laidalta; toit esille, että missä ne parhaat sitten on, kun ei pisteitä ole. Oletko miettinyt, että kisaamattomuuteen voi olla jokin syy ? Syy voi olla henkilökohtainen, henkilökemiallinen, turtuminen liiton tilanteeseen, puutuneisuus pitkiin kisamatkoihin ja ranking-systeemiin tai ihan joku muu. Kyllä niitä hyviä koiria varmasti on, mutta riittääkö se maailman kärkeen - jää nähtäväksi.

Kyllä tavallinen kisaajakin tarvitsee kannustusta, arvostusta ja kunnioitusta - hehän maksavat myös osuutensa toiminnasta. Eikä harrastaminen tai "tosimielellä" kisaaminen voi olla pelkästään kannustuksesta kiinni. Me tarvitaan myös osaavia, monipuolisia sekä ammattitaitoisia valmentajia sekä valmennussysteemit.----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]