Re: Onko talkoovelvoite oltava säännöissä


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Verottaja , Joulukuun 22, 2017 kello: 14:26:17
----------------------------------------------------------------------

Re: Onko talkoovelvoite oltava säännöissä

Vastineena juttuun: Re: Onko talkoovelvoite oltava säännöissä, jonka kirjoitti: Verottaja , Joulukuun 22, 2017 kello: 14:23:09:

Verottaja kirjoitti:
» talkkari kirjoitti:
» » Kuinka paljon sitä talkoota sitten voi tehdä, että verottaja ei katso sitä tarkemmin ?

» » Jos talkoilee saadakseen alennusta kisamaksusta x monta / vuosi ja valmentaa saadakseen itselleen halvemmat maksut sekä ilmaispaikkoja omille koirille, entä sitten verottajan osalta ? Entä koulutuspäivien halvemmat maksut seuran koulutusohjaajille ? Sekin on etu, rahan arvoinen etu.

» » Miten se, että kouluttajana ( en puhu ammatikseen kouluttavista, vaan koulutusohjaajista) saa monenlaisia rahanarvoisia etuja ?
» » `
» » Entä he, jotka vapaa-ajalla antavat "maksa kouraan" -koulutusta eli velottavat rahat kouraan, mutta entä verottajan kannalta ? Entä ne, jotka vetävät suljettuja, maksullisia harjoituksia ja ottavat siitä rahan itselleen ?

» » Talkoot ei varmaankaan ole sieltä suolenmutkasta, mutta enemmän olisin kiinnostunut näistä näkökulmista kouluttajien etujen osalta eli kuinka paljon voi tehdä ja saada, ettei katsota verottajan silmin rahalliseksi hyödyksi ? Sehän voi periaatteessa olla satoja / vuosi, jota saa fyrkka-etuna.

» » Kenenkään ei ole pakko talkoilla ( luoja kiitos) ja rahalla saa sen, mitä haluaa. Aina ei ole mahdollisuutta antaa aikaa, mutta käyhän se rahakin.

» » Talkoista, vuosien kokemuksella, voi sanoa, että talkoot voivat olla myös seuran surma. Useinkaan uudet ei mahdu mukaan, ja aina napistaan selän takana teki tai oli tekemättä. Hulluhan se on, jos ottaa kasituntia turpaan kisatalkoissa "seurankuninkailta", kun voi kiertää asian maksamalla normi maksut.

» Kaikki etuudet, alennukset, palkiot yms. on yhdistyksen jäsenille verollista tuloa. joista pitäisi maksaa verot ja tehdä ilmoitus verottajalle.

» Talkoiden yhdistykselle maksaminen rahalla on yhdistykselle veronalaista tuloa, josta pitäisi maksaa verot ja tehdä ilmoitus verottajalle.

» Talkoita ei ole pakko tehdä ja talkoiden tekemättömyys ei saa johtaa minkäänlaiseen eriarvollistamiseen muihin jäseniin nähden.

Vähän jatkoa...

Jos yhdistys ei ilmoituksia tee tai maksa veroja, on jäsen velvollinen ilmoittamaan saadut etuisuutensa ja maksamaan verot verottajalle!
----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]