Re: Maailmalla vs. meillä


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Pihatonttu , Lokakuun 17, 2017 kello: 14:51:28
----------------------------------------------------------------------

Re: Maailmalla vs. meillä

Vastineena juttuun: Re: Maailmalla vs. meillä, jonka kirjoitti: Sivusta seuraaja , Lokakuun 17, 2017 kello: 08:22:24:

Sivusta seuraaja kirjoitti:
» Tonttumies kirjoitti:
» » T kirjoitti:
» » »
» » » Kohta 1. Toivoisin myös, että Suomessa laji kehittyisi rataprofiilien osalta vauhdikkaimmiksi: estevälit 6 - 9m (mineillä 6 - 7 m, medit 6 - 8 m) ja etenemät 5,5 m/s - 6 m/s nopeimpien koirakoiden osalta. Tuomarit voisivat miettiä ratojansa siten, että pääsääntöisesti radalla ei ole yhtään kohtaa, jossa käännytään yli 180 astetta, tarkoittaisi ei "niistokohtia". Takaakierrot pitäisi jatkua siivekkeen suuntaisesti esim. ohjataan saksalaisilla logiisilla linjoilla koirille. Lisäksi puomit olisi suunniteltava siten, että ne on suoritettavissa juoksareilla. Tämä ei tarkoita, että mennään aina suoraan. Jos puomia ennen on "ohjattavaa", niin jatko puomin jälkeen tulisi olla tehtävissä tai päinvastoin. MM-kisojen rataprofiilit ovat yksi hyvä esimerkki vauhdikkaista ja haastavista radoista.

» » » Kohta 2. Kisoissa mielestäni olisi sallittava treenaaminen, kunhan treenaaminen tehdään kisanomaisesti muita kisaajia kunnioittaen. SM ja karsinnoista treenaamisen voisi kieltää.

» » » Hienoa, että Suomeen on pyydetty ulkomaalaisia tuomareita ja toivottavasti jatketaan ulkomaalaisten tuomareiden pyytämistä. Muutamat suomalaiset tuomarit tekee myös vauhdikkaita ratoja ja sallivat treenamisen, hieno juttu.

» »
» » Hyviä ehdotuksia! Todellakin soisin että laji kehittyisi yo. suuntaan. Suomeen ei tule kansainvälistä menestystä jos laji ei uudistu. Tietenkin jos haluamme vain puuhastella agilitya, kuten puuhastelemme muutakin urheilua, niin sopiihan se. Kaikkea kivaa kaikille, ilman isompaa kansainvälistä menestystä.

» Tuskin noilla ihan asia korjaantuu suuntana kyllä oikein. Kaikenlainen epäolennainen puuhastelu kylläkin on lisääntynyt koira maailmassa. Siis jos haluaa menestyä. Kaikenlaista valmistelevaa kurssia on tarjolla ennen varsinaista alkeiskurssia. Mitäs joskus vaikka ensin veisi sen pennun metsään juoksemaan vapaana. Mitkään pallolla keikkumiset eivät korvaa luonnollista liikkumista vapaana haastavassa maastosta.

Kyllä maailmaan mielipiteitä mahtuu. Usein vaan vähiten asioista mitään ymmärtävät ovat kaikkein äänekkäimpiä, valitettavasti.

Suuntakäskyt ja juoksukontaktit ovat myös varmaankin ihan turhia?

P.s. Koiramaailma on yhdyssana.


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]