Re: Maailmalla vs. meillä


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti missä , Lokakuun 31, 2017 kello: 15:41:57
----------------------------------------------------------------------

Re: Maailmalla vs. meillä

Vastineena juttuun: Re: Maailmalla vs. meillä, jonka kirjoitti: Kursseja käynyt , Lokakuun 31, 2017 kello: 10:46:08:

Kursseja käynyt kirjoitti:
» +3 sek kirjoitti:
» » Kursseja käynyt kirjoitti:
» » » jesuppa kirjoitti:
» » » » Unohda äänikäskyt kirjoitti:
» » » » » Juoksarit ja suuntakäskyt kirjoitti:
» » » » » » Kuinka huiput kirjoitti:

» » » » » » » En ole ehtinyt katsoa mutta kuinka moni mm kisoissa pärjännyt käytti suuntakäskyjä ? Juoksareita oli mutta paljonko niistä rapisi virheitä ? Olisi ihan kiva jos joku asiaan perehtyi kun on nyt ne in jutut.

» » » » » » Noin yleiskuvana voidaan todeta, että MM-kisoissa juoksarit olivat kautta linjan enemmistönä kaikissa kokoluokissa. Pääsääntöisesti toimivuus oli selvästi HYVIN OPETETUT JUOKSARIT >>> HYVIN OPETETUT PYSÄRIT > SO-SO JUOKSARIT > HUONOT JUOKSARIT > HUONOT PYSÄRIT

» » » » » » Puhtaita pysäytyksiä ei näkynyt kuin muutamia ja pysäreiksi opetettuja, jotka nyt olivat lentäviä sitten enemmän.

» » » » » » Suuntakäskyjä oli käytössä jonkin verran. Enemmän huoimoita kiinnitti useilla ohjaajilla "Out" (takaakierto sanallisella käskyllä, jolloin ohjaaja pystyi olemaan selkeästi kauempana esteestä kuin voimakkaasti kroppaohjauksesta riippuvaiset kanssakilpailijat) ja varsinkin saksalaisten "Hand" (koira tulee ohjaajaa kohti eikä suorita edessä olevaa estettä ennen kuin on tullut ohjaajan luokse, esim. minien joukkuefinaalissa kaksi saksalaiskoiraa kääntyi jo siivekkeen reunan ohitettuaan oikealle suorituspuolelle sanallisen käskyn voimalla).

» » » » » Äänikäskyt ovat viimeisin asia, joita kisakumppanisi sinusta seuraa ja äänikäskyllä voit korkeintaan pelastaa suorituksesi, mutta et tule tällä pelastuksella huipputasolla menestymään!

» » » » » Menestymiseen vaaditaan ohjaajan oikeaa ja riittävää liikettä tarvittavilla eväisteillä, joihin hupputasolla todellakaan äämi ei kuulu!

» » » »
» » » » Höpö höpö! Kyllä tämän vuoden MM-kisoissa in-käsky oli tarpeellinen useammalla radalla. Kun se on koiralle opetettu, niin ohjaaja pystyy tietyn tyyppisissä kohdissa liikkumaan paljon rohkeammin. Samoin itsenäiset takaakierrot, ei niitä siivekkeitä tarvi ohjaajan käydä lähietäisyydeltä ihmettelemistä.

» » » » Suurin ero maailmalla on siinä, että koirilla on taitoja, jolloin ohjaajat voivat liikkua rohkeasti. Meillä on vuosikaudet koulutettu ainoastaan ohjaajia ja sitä, että varpaat osoittavat oikeaan suuntaan. Taidot suomalaisilla koirilla ovat paljon heppoisemmat kuin mitä muualla.

» » » Kaikenlaisilla kursseilla käyneenä niissä keskitytään ohjaajan tekemiseen enemmän kun koiran taitoihin. Ääneen tätä ei kovasti voi ihmetellä ja harvoin saa kunnollista opastusta siihen menopelin itsenäiseen suoritus varmuuteen. Paitsi juokse kovempaa ja ohjaa. Toki totuus on, että kun se koira jotenkin tekee esteet niin juoksemalla pääsee sinne kolmosiinkin. Ja harva ohjaaja viitsii paneutua kunnolla esteosaamiseen kun em tavalla pääsee eteenpäin. Sitten taas käydään siellä sun täällä yssäreillä jotta saadaan apua kun korjataan laimilyötyä pohjtyötä. Ja useun sielläkin tulee vastaan ohjaaja liikkuminen ja varpaiden suunnat.

» » Kannattaa käydä paremmilla kursseilla. Sellaisilla, joissa vaaditaan omaa ajattelua. Suomestakin löytyy virkistäviä poikkeuksia.

» » Varo selittelijöitä, ne yleensä tyrkyttää jotain japanialaisia, saksalaisia tai muita halpoja kopioita. Niiden kanssa yleensä oppii ainoastaan apinoimaan, huonosti.

» No osa syynä miksi olen käynyt kursseilla on se, että tiedän missä mennään lajin kanssa. Jotenkin tuntuu, että samaa asiaa tarjotaan vain verhottuna johonkin uuteen ihmeelliseen maata mullistavaan oivalluksen. Joo enään en käy kursseilla / ota yssäreitä. Halvemmallakin pääsee rataa juoksemaan. Olisi kiva löytää se virkistävä poikkeus ilman turhaa lässyn lässyä. En vaan jaksa näitä koulutuksia missä puhutaan äidistä en nyt vaan ole vielä yhtään koiraa synnyttänyt.

Missä kursseilla oikein olet käynyt :D


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]