Re: Onko totta?


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Laura M , Huhtikuun 20, 2017 kello: 12:57:36
----------------------------------------------------------------------

Re: Onko totta?

Vastineena juttuun: Re: Onko totta?, jonka kirjoitti: On Väliä , Huhtikuun 19, 2017 kello: 22:54:45:

On Väliä kirjoitti:
» Ei tosiaan voi verrata ihmisten urheiluun. Jo sen takia, että koirat ei päätä urheillavaan ihmiset päättävät koirien puolesta. Koirat ei päätä mitä korkeuksia ne hyppää, vaan ihmiset. 160 cm keskikokoinen 40v. mies ei ole miesten koripalloliigassa, koska tietää rajoituksensa, mutta pienen maksin omistava ohjaaja kilpailuvietissään kisaa sen pikkumaksinsa kanssa, mahdollisesti jopa koirasta huolimatta. Koska tahtoo. Koska agilityn harrastaminen tai kisaaminen ei ole mitenkään koiran päätettävissä (ellei ole tosi itsenäinen koira joka oikeasti päättää tehdäänkö vai ei ja on älykkyys ihmisen tasolla), niin silloin on ihmisten sääntöjen puitteissa tehtävä sellaiset säännöt, jotka ovat koirille turvalliset ja terveelliset. Joten toivotaan että päätös etenkin minimaksi-luokasta tehdään.

» Jos kaikki vastuu sälytetään ohjaajalle, niin koirille tehdään aika paljon hallaa helposti. Koiraurheilun olisi oltava koiralle turvallista, koska koira ei siitä päätä, eikä päätä olla harrastamatta sitä. Myöskin tuomareiden olisi oltava hereillä.

Minun mutu on, että aika moni nykyään makseissa kisaava bc ja kelpie tulee jatkossa kuulumaan pikkumakseihin (rajasta riippuen mutta ainakin alle 50 cm). Tämä on ihan hyvä näiden koirien kannalta, mutta jos ajatellaan että pikkumakseilla haluttaisiin myös kannustaa/mahdollistaa vähän heikomman hyppytekniikan omaavien koirien kisaaminen niin ollaan ihan samassa ongelmassa kuin nykyäänkin. bct ja kelpiet vaan voittavat kahdessa eri luokassa. Lapinkoirista, snautsereista yms. koirista yritetään edelleenkin jalostaa medejä.

Viimeaikoina on ollut lisäksi puhetta mittaamisesta ja rajatapauskoirista. Uusien sääntöjen puitteissa näitä rajatapauskoiria tulee mahdollisesti tuplasti lisää. rajoja nyt 2 -> uudessa max 4.

Kolmantena huomioonotettavana asiana pidän sitä että KV säännöt pysyvät näillänäkymin aikanakin seuraava sääntösyklin vielä 3 säkäluokassa. Kuinka meidän kansalliset säännöt suhteutuvat KV sääntöihin ja pitääkö pikkumaksin kisata kuitenkin siellä "oikeiden" maksien luokassa, jos on yhtään aikomusta kansainvälisiin arvokisoihin?

Katsoitteko läpi sääntöuudistuksen? Siellä on äänestettävänä myös uusien esteiden tuomista kansallisiin sääntöihin. Jo nyt on ollut puhetta onko okseri turvallinen este. Ehdotuksena että otettaisiin mukaan myös 3 rimainen este.


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]