Re: Maalialueen erikoisjärjestelyt?


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Ei pelkästään maalialueen ongelma , Maaliskuun 21, 2017 kello: 14:01:06
----------------------------------------------------------------------

Re: Maalialueen erikoisjärjestelyt?

Vastineena juttuun: Re: Maalialueen erikoisjärjestelyt?, jonka kirjoitti: Lunatra , Maaliskuun 21, 2017 kello: 11:09:56:

Samaa mieltä - ja lähinnä niinpäin että kaikki sesset (ei edes bortsut) ei varsinkaan kiihtyneenä kestä toisia koiria iholla. Ahtaissa kisapaikoissa koirat on irti, saa juosta radalta suoraan yleisön/koirien sekaan hakemaan palkkaa, ulkoilee irti ja jää tuijottamaan ym.

Ja kenen vika se on kun se irrallaan oleva koira juoksee hakemaan leluansa törmäten toiseen koiraan joka siinä ärähtää säikähtäessään tms ja pahimmassa tapauksessa käy kiinni tuohon mukavaan sesseen joka vaan oli menossa hakemaan palkkaansa?
Näin voi käydä vaikka se toinen olisikin kisoissa kivasti käyttäytyvä koira joka ei vaan kestä ihan iholle tuloa kisapaikalla.

Yleensä aina sitä ärähtävää koiraa paheksutaan vaikka syy olisikin muualla...

Lunatra kirjoitti:
» Koirien aggressiiviseen käytökseen kisapaikoilla pitäisi kiinnittää enemmän huomiota ilman, että lähdetään teilaamaan yksittäistä henkilöä. Viime vuonna oman koirani kanssa kävi kaksi läheltä piti tilannetta:

» Toisella kertaa myönnän olleeni itse huolimaton ja kävelleeni liian varomattomasti vieraan koiran ohi epiksissä. Ensimmäisellä kerralla kolmosluokan kisassa maaliin tullut koira tuli aggressiivisesti härkkimään lähdön edessä rauhallisesti vuoroaan odottavia koiria. Vaikka tällä kertaa aggressiivinen koira ei käynytkään fyysisesti kiinni, niin tilanne ei ollut minusta eikä koirastanikaan kovin kiva. Näiden kahden tapauksen jälkeen koirani on selkeästi muuttunut paljon varautuneemmaksi vieraita koiria kohtaan ja aiemmin teräshermokoira esittelee itsekin hampaita herkemmin. Itsekin olen nykyään todella varovainen kisoissa ja odotan vaan milloinka saamme seuraavan koiran niskaamme...

» Koirien kanssa aina välillä sattuu vahinkoja eikä niille aina mahda mitään. Jokainen kuitenkin voi omalta osaltaan vaikuttaa paljon turvallisuuteen: seurataan mitä oma koira tekee hihnan päässä kisapaikalla, pidetään koira kytkettynä, lähtö- ja maalialue jätetään vuoroaan odottaville ja suorittavalle koiralle, maaliin tullessa koira kytketään heti ja poistutaan alueelta heti, ei jätetä palkkoja maalin läheisyyteen ja ennen kaikkea opetettaisiin koiralle perushallinta (varma paikallaanolo, varma pysäytyskäsky ja varma luoksetulo). Ja jos koira ei ole varmasti hallinnassa, niin jäädään kotiin harjoittelemaan siihen asti kunnes on.

» Ja itse henkilökohtaisesti sallin mieluummin kaikki ihmismuurit ja maalialueen muokkaukset kuin otan enää yhtään koiraa omani niskaan.----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]