Re: Maalialueen erikoisjärjestelyt?


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Liioitteluako? , Maaliskuun 21, 2017 kello: 12:24:13
----------------------------------------------------------------------

Re: Maalialueen erikoisjärjestelyt?

Vastineena juttuun: Re: Maalialueen erikoisjärjestelyt?, jonka kirjoitti: jesuppa , Maaliskuun 21, 2017 kello: 07:36:17:

jesuppa kirjoitti:
» Heidi Mustonen /Karmiwan kirjoitti:
» » Kovasti paljon mielipahaa ja itkua aiheuttavat nämä spekuloinnit nimimerkkien takaa, etenkin kun yksikään kirjoittajista ei ole asiasta selvillä.
» » Kerron teille nyt hyvät "nimimerkkien viisaat", että asiat ei ole yhtään niinkuin täällä kirjoitellaan. Haasteita toki on ja niiden parissa pakerretaan kovin. Kipakat kirjoituksenne täällä eivät toki auta asiaa yhtään. Mutta jatkakaa ihmeessä supattelua ja olkaa viisaampia. Toivottavasti ette kohtaa harrastuksissanne vastaavia haasteita.


» Edelleen mielipiteeni on se, ettei hallintaongelmainen koira kuulu kisoihin, tekeepä se kuinka upeita ja nopeita ratoja. Noinkin suuri ongelma tulee olla ratkottuna ennen kisauran jatkoa. Mielestäni ratkaisu ei ole se, että maalialueelle tehdään ihmismuureja. Miettisin asiaa myös muiden näkökulmasta. Mitä jos koira joskus luikahtaakin vartiosta läpi ja hyökkää jonkun koiran kimppuun? Fyysisten vammojen lisäksi herkemmän koiran agit voi olla pilalla pitkän aikaa.

En tiedä kuinka ko. koiran asiat oikeasti ovat jos ongelmia ei ole niin kuin täällä on niitä esitetty. Kisaan jonkun verran samoissa kisoissa tämän koiran kanssa ja mielestäni sen käyttäytyminen viimeisen esteen jälkeen ei ole sääntöjen mukaista. Viime lauantain kisan perusteella uskallan sanoa, että sulkemalla koiran pääsyn pois radalta, ei ongelma ole ratkaistu vaan sitä on siirretty. Kun koira ei pääse radan lopussa radalta pois "tuulettamaan", niin se ratkaisee tilanteen juoksemalla radan vierustaa. Ainakin minun silmissäni koira oli aggressiivisen oloinen eikä se ollut ohjaajansa hallussa. Tulkitsinko tilanteen aivan väärin?

Onko reilun pelin mukaista, että kanssakisaajat joutuvat olemaan varuillaan ja toisen kisaajan käyttäytyminen häiritsee esim. seuraavina vuorossa olevien keskittymistä?
Oikeastiko haasteeseen saadaan ratkaisu sillä, että koiran kanssa kisataan viikonloppu peräjälkeen? Maalaisjärjellä ajateltuna ja sivusta seurattuna tuntuu siltä, että tilanne ei ole ainakaan parantunut eikä ko.koiralla ole kovinkaan hyvä olo itselläänkään. Toivon, että olen todellakin väärässä, kun väitän, että on vain ajankysymys milloin noista tilanteista tulee muutakin ikävää kuin ohjaajalle paha mieli.----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]