Re: Maalialueen erikoisjärjestelyt?


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti ??? , Maaliskuun 1, 2017 kello: 22:46:17
----------------------------------------------------------------------

Re: Maalialueen erikoisjärjestelyt?

Vastineena juttuun: Re: Maalialueen erikoisjärjestelyt?, jonka kirjoitti: # , Maaliskuun 1, 2017 kello: 22:35:13:

# kirjoitti:
» kukkali kirjoitti:
» » jesuppa kirjoitti:
» » » kukkali kirjoitti:
» » » » # kirjoitti:
» » » » » kukkali kirjoitti:
» » » » » » jesuppa kirjoitti:
» » » » » » » Eulaalia kirjoitti:
» » » » » » » » aina sitä jaksetaan kirjoitti:
» » » » » » » » » ...valittaa muiden tekemisistä.Joo olen huomannut nämä erikoisjärjestelyt kisoissa, mutta eipä ole tullut kertaakaan mieleen, että se olisi itseltäni jotenkin pois? Harvapa varmaan oikeasti haluaisi ongelmia oman koiran kanssa maaliintuloon ja siten tälläiset järjestelyt. Tuskin kisaaja tästä tilanteesta itsekään nauttii ja uskonpa,
» » » » » » » » » että on myös asialle yrittänyt jotain tehdä. Kaikki ei vaan aina ole niin yksiselitteistä ja helppoa. Kun omistaa kerran haastavan koira, osaa asettua paremmin toisen asemaan. Kannattaa keskittyä kisoissa vain niihin asioihin, joihin voi vaikuttaa...

» » » » » » » »
» » » » » » » » Juuri näin! Itse en ollut kisaamassa, mutta vuosien varrella on aina välillä kisoissa ollut joku kuumaKalle. So what! Itse soisin muille kisaajille radan ulkopuolisia järjestelyjä enemmänkin kuin kyseessä on tehty, koska niillä ei ole mitään merkitystä omaan suoritukseeni ja jos ko. järjestelyt turvaavat minun koirani, sitä suuremmalla syyllä kannatan järjestelyjen puolesta.

» » » » » » » » Ihmetyttää tuollainen kateus ja ketjusta sai myös käsityksen, et itse asialla ei niin väliä, kunhan joku bortsun omistaja saataisiin niitattua. Ihme pahansuopia....

» » » » » » »
» » » » » » » Mulle on ihan sama minkä rotuisesta koirasta on kyse. Säännöt kieltävät aggressiivisen koiran kanssa kisaamisen. Mikäli tällaisia järjestelyjä aletaan harrastamaan, niin kohta saa ihan oikeasti olla joka kisoissa silmät selässään.

» » » » » » » Itsekin tiedän kaksi koiraa, jotka eivät kisaa maaliintulo-ongelmien takia. Joko tällaiset järjestelyt hyväksytään julkisesti ja joka kisoihin tehdään oikeasti kunnon karsinat tai sitten se on kiellettyä. Kaikilta! Mulle ko. kisaaja on ihan vieras, enkä ole koskaan ennen hänestä kuullutkaan. Aika selvää nyt kai on, ettei noin käyttäytyvän koiran kanssa voi mitään arvokisapaikkaa hakea.

» » » » » » Nämähän olivat arvokisojen KARSINNAT. Jos oikeisiin arvokisoihin pääsee niin niissä on järjestelyt sitä luokkaa, että kuumakallejen kanssa voi hyvinkin osallistua ilman mitään vaaraa.

» » » » » Tää oli kyllä paras vitsi hetkeen! Mä olen kisannut aika monissa kansainvälisissä arvokisoissa ja harvassa on kyllä ne skabat, missä maalialue olisi ollut aggrelle koiralle sopiva. Ulkomailla koirat on todella paljon suomalaisia ystävällisempiä, joten ei tarvi rakentaa mitään barrikaadeja.

» » » » Kummallista. Ne MM-, PM- ja EO-kisat joissa itse olen ollut kisaamassa oli kyllä hyvinkin "kuumakalle ystävällisiä". Kuten myös monet kisat joita olen ollut katselemassa. =).

» » » Eikö EO:n joukkuekisa ole melkoisen hektinen? Kolmissa viime MM-kisoissa on ainakin ollut todella matalareunaiset karsinat, joiden yli hyppii välillä niin ihmiset kuin koiratkin.

» » Tässä linkki EO-joukkue finaaliradasta https://www.youtube.com/watch?v=DQGj2GcIvj0
» » Kentällä 4 rataa. Jokaisesta kulmasta alkoi ja loppui rata. Edellinen koira lopetti ihan eri kulmaan mistä seuraava aloitti.
» » MM-kisoissa juu välillä aika matalat aidat, mutta sellainen mielikuva jäänyt, että maali on ollut kaukana lähdöstä, saanut tulla rauhassa maaliin.

» Juu koirat lähtee ja tulee maaliin eri kulmista ja siihen se sitten jääkin. Se on varmaan pienin vaara, että koira hyökkää sen seuraavaksi radalle lähtevän päälle, selvästi suurempi vaara on, että se lähtee maalialueen lähellä kulkevien koirien päälle ja sitähän juuri Vantaan karsinnoissa yritettiin estää laittamalla aita kiinni.

» Viime kesän PM-kisoissa lähdön ja maalin takana oli suoraan yleinen kulkuväylä ja kaikki jätti esimerkiksi palkkansa vasta sinne kulkuväylän taakse, eli koirat juoksi irti sen kulkevia ihmisiä täynnä olevan väylän yli. En nyt löytänyt äkkiseltään kuvaa, mutta ihan sama homma oli esim. Saksan EO:ssa: radalta tultiin suoraan kulkuväylälle, näkyy esim. tässä kuvassa: https://koirakuvat.kuvat.fi/kuvat/eo2015/20150724_1MG_4989.jpg Tuo on lähdön puolelta kun tuossa on tuo numerotaulu, mutta teltan toisella puolella punapaitaisten kavereiden tykönä on maali ja koirat juoksi suoraan tohon yleiselle kulkuväylälle, mikä näkyy oikeassa reunassa ja kaikki jätti palkkansa tuon reunasa näkyvän rakennuksen seinustalle. Ihan sama juttu myös esim. Ranskassa, koirat tuli suoraan väkijoukkoon. Sisäkisoissa alueet on järjestetty ja rajattu paremmin (MM-kisat, ATT:n PM:t), mutta noissa lähivuosien ulkokisoissa koirat on kyllä järjestään tulleet suoraan väkijoukkoon, ei puhettakaan mistään rauhallisista palkkausalueista jne.

Eiköhän se nyt ole yksi piip hailee millaiset järjestelyt arvokisoissa on ollut tai kyläkisoissa. Olennaista on, että koira joka ei ole hallinnassa ei kuulu kisapaikoille. Yllätyksiä voi aina tulla mutta nyt on jo tietoisesti tuotu vihainen koira kisoihin.


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]