Re: Putkenpainojen käsikahvat putkea vasten


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti 💩 , Joulukuun 16, 2016 kello: 18:55:27
----------------------------------------------------------------------

Re: Putkenpainojen käsikahvat putkea vasten

Vastineena juttuun: Re: Putkenpainojen käsikahvat putkea vasten, jonka kirjoitti: TRa , Joulukuun 16, 2016 kello: 14:41:36:

TRa kirjoitti:
» 💩 kirjoitti:
» » TRa kirjoitti:
» » » 💩 kirjoitti:
» » » » jesuppa kirjoitti:
» » » » » Ainakin meidän painoissa liukueste ja kahvat ovat eri puolilla. Eli jos liukueste on putkea vasten (pysyy paremmin paikoillaan), niin kahva luonnoisesti jää ulkopuolelle. En nyt järin suurena turvallisuusriskinä osaa pitää. Kaikki toki on aina mahdollista, mutta paljon suurempiakin turvallisuusriskejä on kuin putkenpainojen käsilenkit.

» » » » Huomattavasti suurempi loukkaantumisriski syntyy todennäköisesti a) putkista ja b) putkenpainoista itsestään.

» » » Niin, kun koira putoaa vaikka puomilta alla olevan putken päälleja katkaise jalkansa kun jalka meni jumiin sinne lenkkiin. Ei ollut yhtään turvallisuusriski, ei... tai koiran vikahan se oli kun ei pysynyt siellä puomilla, haista sinä kuule ihan ittees läjä, jos se tajunnta ja asioiden ymmärrys siitä vähän laajenisi!

» » » --
» » » - TRa

» » Melkolailla yhtä todennäköistä kuin että koira putoaa sen putken päälle ylipäätään ja taittaa niskansa/selkänsä tai muuten loukkaa itsensä putoamisreitin ollessa blokattu. Kielsinkö jossain vaiheessa, että jotain voisi sattua niiden vuoksi? En mielestäni, vaan totesin vain että lajissa on monia muitankin paikkoja jotka ovat vähintäänkin yhtä riskialttiita elleivät jopa monin verroin pahempia.

» » En ymmärrä miksi pitää haistatella tuolla tavalla vastineena täysin asialliseen kommenttiin?

» Itsepähän olet nimimerkkisi valinnut... yleensä ketään ei ahdista yhtään haistella itseään ;) Sävystäsi kuvastuuu asiassa se paatos, mikä voi vain syntyä kun on aiheesta täydellisen tietämätön...
» Kun nyt koiria putoilee puomilta harva se päivä, niin onko ihan pakko tehdä sinne alle vielä sen putken lisäksi lisäriskejä? Tarviihan se huonoa tuuria, että juuri putken päälle osuu, mutta ei se todennäköisyys nyt niin pieni ole. Kokemusta on, eikä se niin kiva ole pitää monta kuukautta koiraa lasta jalassa, eikä se hoitokaan kovin ilmaista ole. Sitten kun vielä olisi ollut siellä alla putkissa jotain lisähärpäkkeitä vahinkoa tekemässä, niin en nyt täysin mahdottomana olisi pitänyt että olisi voinut se jalka irrota ihan irti poikki, jos sinne "kahvaan" olisi osunut. Hyvä siinä sontaläjien sun muiden kommentoida, mutta kun eihän se nyt niin todennäköistä ole, ainahan kaikkea voi sattua, haista kuule vaan.. ja kaikki vaan sen vuoksi, että joku ei viitsi laittaa niitä kantokahvoja piiloon... hoh hoijaa...

» Sen vuoksi tämä on erityisen tärkeää, että kukaan ihan fiksusti ajatteleva ei oikein voi ajatella, että tämä olisi koiran koulutuskysymys, kuten ne, että koirat eivät osaa esim. rengasta ja hyppivät päin sitä. Eivät osaa okseria ja hyppii sinne sekaan jne. Lukastuminen puomilla voi sattua ihan kenelle vain! Mutta ainakaan mun koirat ei hypi rengasta päin (mitä pidetään yhtenä vaarallisempana esteenä), ei koluattele itseään pussiin (sekin kun on monen mielestä nykyisin vaarallisin este, ne osaa mulla pussin niin hyvin, etä osaavat suoristaa vaikka ajautuisi vinoon lähestymiseenkin), eikä ne edes siivekeitä tai muuria päin juokse (ainakaan pahemmin) tai hyppää okserin sekaan. Mutta tuota korkealta putomista jonkun päälle, mitä joku vaan ei viitsi tehdä turvallisemmaksi, edelleen pelkään kuin ruttoa. Kun en ole vieläkään keksinyt varmaa keinoa miten sitä voi koulutuksellisesti parantaa, paitsi opettaa kontaktiesteitä varmemmaksi, mutta siltikin siellä voi aina lukastiua ja tipahtaa humattavasti todennäköisemmin kuin vaikka nyt esimerkiksi juosta epähuomiossa päin muuria, rengasta tms.

» --
» - TRa

Tuohan on juuri se ylimielinen asenne, joka johtaa niihin yllättäviin koiran loukkaantumisiin. "Kyllä se minun Mustini on niin hyvin koulutettu, että sehän ei putoa okserin päälle vaikka hyppäisi 20 km/h vastatuuleen, yöllä, sumussa, vesisateessa ja kun ulkona on -30C pakkasta." Koulutus varmasti vähentää loukkaantumisriskiä, mutta on naïvia ajatella, että se poistuisi kokonaan.

Yhtälailla se koira voi liukastua juuri ennen sitä renkaalle ponnistamista tai okserille ponnistamista tai putkeen/pussiin sisäänmenoa. Vahinkoja voi sattua ihan kenelle tahansa koulutusmäärästä riippumatta, joten argumentaatiosi, että vahinkoon perustuva tapaturma yhdellä esteellä olisi todennäköisempi on melko perusteeton. Se kahvojen piilottelu ei maagisesti poista sitä pumilta putoamisesta aiheutuvaa loukkaantumista. Huomattavasti todennäköisempää on, että huomionsa muualle kiinnittänyt ohjaaja itse kompastuu niihin painoihin. Mutta jos se kerta on noin iso ja tunteita herättävä asia, niin miksi ei samantien kielletä kahvoja putkien painoista kokonaan? Tai putkia? Tai puomia? Kielletään samalla nurmikentillä, hiekkakentillä ja tekonurmihalleissa kisaaminen kun niissä on kaikissa riski liukastua juostessa.

Urheilussa on riskejä... ei ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta kun taas joku saa pesäpallomailasta naamaan kun alakoulussa pelataan, mutta silti vaan ei ole noitakaan lajeja kiellettu liikuntatunneilta.

Voitte ihan rauhassa kuvitella että olen tietämätön ja haistatella, jos se päiväänne piristää, sehän kertoo vain teidän älykkyydestänne - tai sen puutteesta - mutta voin 10 vuoden kokemuksella kyllä ihan todeta, että tämän lajin parissa on monessakin turvallisuusasiassa tehty pienistä täysin merkityksettömistä riskeistä jokaisen kisaajan painajaisia ja lajin keskeisiä kauhukuvia. Vähän pitäisi olla perspektiiviä ja suhteellisuudentajua.


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]