Re: Agilityn tulevaisuus


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti juuri näin , Marraskuun 18, 2016 kello: 19:53:42
----------------------------------------------------------------------

Re: Agilityn tulevaisuus

Vastineena juttuun: Re: Agilityn tulevaisuus, jonka kirjoitti: Aino Kinnunen , Marraskuun 14, 2016 kello: 00:52:22:

Aino Kinnunen kirjoitti:
» Surullista luettavaa tämä ketju. Ymmärrän että tuntematon aiheuttaa kysymyksiä, mutta näiden kysymysten asettelu on kyllä osalla porukasta ihan pielessä.

» Nostan erittäin suuresti hattua jokaiselle parakisaajalle, -harrastajalle ja agilityliitolle joka mahdollistaa eri keinoin sen, että niin ns. terveet ja erilaisista vammoista tai sairauksista kärsivät voivat kisata samoja ratoja, samoissa kisoissa, haastaa toisiaan ja oikeasti olla yhtä kisaajapoppoota. Minusta suunta siihen että parakisaajat suljettaisiin erillisiin kisoihin olisi todella väärä ja huolestuttava.

» Jos tulee ilmi että parastatuksia yhtäkkiä myönnetään väärin perustein tai jos näyttää että pitkässä juoksussa jonkun saama aikatasoitus onkin jotenkin kohtuuton niin eiköhän asiaa voida uudelleen arvioida. Yhden kisan perusteella tällainen spekulaatio on aika naurettavaa. Minusta vaikuttaa että agilityliitto on harkinnut tarkkaan perusteet aikatasoituksille ja jos tosiaan 2 kisaajaa on tuon saaneet niin minusta tässä ei ole mitään syytä tällaiseen käsittämättömään älämölöön.

» Se on vaan yksi serti, sertejä jää jakamatta joka viikonloppu. Se, että serti menee ns. nenän alta vähän niinkuin kuuluu agilityyn, häviäminen kun kuuluu lajiin myös.

» Luulen että paraharrastajista moni kamppailee sen kanssa miten heihin ylipäätään suhtaudutaan. Kehtaako käyttää ylimääräisen rataantutustumisajan ja mitäköhän kanssakisaajat miettii jos avustaja onkin mukana. He eivät ole aina tervetulleita seuroihin tai koulutuksiin. Tämänsävyinen keskustelu ei auta ketään. Syyt siihen miksi ihminen on parakisaaja eivät ole valintakysymyksiä, ja myönnetyt avut kisasuoritukseen eivät ole yksittäisen kisaajan valintakysymyksiä. Parakisaajia on ihan turha syyllistää, alentaa tai heidän suorituksiaan tai koiriaan ruotia.

» Jos agilityn tulevaisuuden suurin uhka on se, että joskus saattaa hävitä kaikkien muiden kisaajien lisäksi vieläpä parakisaajalle, niin aika hyvin on meillä asiat.

» Minusta agilityyn kuuluu solidaarisuus. Vaikeita kohtia tuskaillaan rataantutustumisessa yhdessä miettimättä antaako spekulaatio muille paremman mahdollisuuden onnistua ja muille kisaajille toivotaan aidosti onnistumisia. Voittajia onnitellaan ja hylkyjä tehneitä tsempataan. Silti voidaan olla tavoitteellisia ja yrittää rutistaa itsestä se paras mahdollinen suoritus irti. Mitä paremmin muilla kisaajilla menee, sen paremmalta sitten se voitto tai hyvä sijoitus tuntuu. Sillä, että poistettaisiin paraohjaajien kompensaatiot, poljettaisiin kisaajaryhmää joka on jo valmiiksi heikoilla. Oikeaa urheiluhenkeä on niellä tappio, onnitella ja yrittää seuraavalla kerralla kovempaa.

Hieno kirjoitus Aino!----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]