Re: Agilityn tulevaisuus


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti analysaattoriko , Marraskuun 19, 2016 kello: 14:13:01
----------------------------------------------------------------------

Re: Agilityn tulevaisuus

Vastineena juttuun: Re: Agilityn tulevaisuus, jonka kirjoitti: Analyysi , Marraskuun 16, 2016 kello: 16:41:59:

Analyysi kirjoitti:
» Jos pidetään tärkeänä, että kilpailijoita yritetään kohdella tasapuolisesti, niin onko olemassa joitakin kilpailijoita, joiden tuloksia ei voi lainkaan arvioida?
Mitä tällä tarkoitat tai haet ? Niin, elämä ei ole reilua ja tasapuolista, mutta miksi ei voisi erityisryhmällä - tässä tapauksessa paragi - olla tasoittavia tai helpottavia keinoja käytössä ? Kohdellaanko kisaajia muuten tasapuolisesti, jos sieltä karsitaan paragi pois ? Onko esim. kellottajan rooli tasapuolinen, kun viivalle astuukin "vihollinen" tai onko lähtölistat "manipuloitu" vai mennäänkö ilmoittautumisjärjestyksessä ?

» Jos kaikkien tuloksia pitää pystyä arvioimaan, niin mikä olisi se tapa, miten sen voisi tehdä loukkaamatta jotain henkilökohtaisesti?
Tässä ei ole kyse kenenkään loukkaamisesta tulosten suhteen vaan enemmänkin siitä asenteesta, joita ns. terveet tuovat esille paragi menestyjien suhteen. Miksi ketään pitäisi loukata ? Ei kai se ole lajin imagolle sopivaa vai edes tervettä ? Onko sinusta yhden henkilön yksittäinen menestyminen oikea tapa kaivaa katkeranterävätmorat esille ?

» Tässä lajissa on todella vaikea tehdä mitään arvioita suorituksista, pistelaskusta tai koirasta ilman, että joku siitä loukkaantuu.
Ei pidä paikkansa, täysin olettamus. Ensinnäkin kello, koira ja kuski on kolme kovaa koota. Niillä mennään, vaikka ulkopuolisen mahdollisuus vaikuttaa esimerkiksi kisatuloksiin on huomattava. Tai nostetaanko esille erilaiset arvokisa-karsinnat eli ollaanko niissä tasapuolisia tai topteam valinnat ? Pitäisikö loukkaantua jos ei pääsekään ? Ei vaan avoin keskustelu ja reilut säännöt. Jos meillä on paragi säännöt ja PAWC niin meillä on ja piste.

» Tässä lajissa on erilaisia ryhmiä. Jotkut ovat lapsia, toiset ovat vanhuksia, kolmannet ovat "huippuja", neljännet naisia, viidennet miehiä, kuudennet parakisaajia jne.
» Kaikki nämä ryhmät poikkeavat toisista kilpailijoista tavalla tai toisella. Voidaanko näistä eroista keskustella jotenkin järkevästi ja analyyttisesti ilman tunteenpurkauksia? Tällä hetkellä en siihen usko. Jos siihen ei pystytä, niin se tekee kipeätä tavalla tai toisella.
Unohdit mainita ns. mielistelijät ja vaikuttajat, jotka tekee kaikkensa päästäkseen piireihin. Mutta: Miksi analyyttisesti ? Miksi näet sen tarpeellisena ? Miksi ei saisi ilmaista tunteita ja ajatuksia vapaasti ? Pohjautuuko analyyttinen keskustelu mielestäsi täysin tunteettomaan keskusteluun, mahdollisesti jopa monologiin. Dialogissa on aina voimaa. Ei tämä keskustelu tee kipeää kenellekään, osa vaan on kateellisia ja elävät sen luonteen piirteensä kanssa. Jos ei ole kade paragilityn harrastajalle, niin sitten shelttikuskille tai bortsukuskille tai nythän on muotia kadehtia esp.vk. kuskeja. Eli aina löytyy syy kritisoida, mutta tapa millä kritiikin esittää onkin toinen ongelma. Kritiikkiin ei tarvitse aina olla parannuskeinoa tai ehdotusta, vaan kritiikki voi myös avata keskustelua. Silloin se tuo esille sen faktan, että ollaanko kehittämässä aidosti vai vähemmän aidosti.

» Kertokaa sitten, kun on tullut aika tehdä analyysiä. Silloin selvitetään mikä toimii ja mikä ei toimi sekä miksi on näin! Jos joku ei toimi, sitä voi yrittää korjata.
Ei ole analyysin aika, sillä analyysi ei johda mihinkään. Sinäkö sen analyysin ajattelit duunata ? Sinäkö teet johtopäätökset ja korjaa viat ? Toit hieman ristiriitaisesti kuvan tilanteesta, että aivan kuin et sallisi tunteita ja keskustelua vaan kylmää, viiltävää analyysia. Toisaalta asiaa voidaan pohtia myös kasvatuspsykan kannalta;" mitä kehityskriisejä jäi selvittämättä ja elämättä", ettei kykene edes harrastamaan ilman sairaalloista toisten kadentimista tai haukkumista ? Tätä soppaa voi laajentaa ihan niin paljon kuin haluaa. Kyse on kuitenkin Suomen tasolla pelkästä harrastelusta.

Minusta on hienoa, että jokainen on voinut kertoa ajatuksensa. Jollekin se on voinut olla kokemus paragilityn harrastajana, jollekin keino päästää kateus ulos ja katkeruuttakin ripaus. Se nyt ainakin on tullut selväksi, ettei paragilityyn mitään tasoituksia haluta vaikka ei sitä osatakaan perustella tai korvaavaa keinoa esittää.

Miksi keskustelu pitäisi tukahduttaa ? Ainoa fakta tässä on se, että monikaan täällä keskusteleva ei ole koskaan edes nähnyt paragilityn päätöstä omassa kädessään konkreettisesti. Saati lukenut. Moni esittää tietojaan ja luulojaan faktana, mutta todellisuudessa ei ole tietoa, mitä kenenkin päätös sisältää tai on sisältämättä. Saati, että tietäisivät millä perusteilla ja todistuksilla päätöstä on haettu tai ketkä sen päätöksen ovat "siunanneet" . Eli turha nutista, kun ei ole faktaa.----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]