Re: Agilitypaneeli


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Harrastaja , Huhtikuun 1, 2016 kello: 22:47:49
----------------------------------------------------------------------

Re: Agilitypaneeli

Vastineena juttuun: Re: Agilitypaneeli, jonka kirjoitti: Arto , Huhtikuun 1, 2016 kello: 20:01:59:

Arto kirjoitti:
» Harrastaja kirjoitti:
» » On ihme että ennen tuli menestystä kirjoitti:
» » » Ennen muinoin, silloin kun Suomi vielä menestyi isoissa kisoissa, harjoiteltiin ja kilpailtiin paljon vähemmän.

» » » Treenattiin ohjauskuvioita lyhyillä sarjoilla - max seitsemän estettä.
» » » Kilpailtiin harvoin, koska kisoja ei ollut niin paljoa tarjolla.
» » » Ei ollut henkisiä valmentajia, fyssareita, halleja.

» » » Harkat oli kerran tai kaksi viikossa ja omatoimisesti saatettiin käydä jonain iltana. Kisoja ennen ja jälkeen pidettiin lepopäivä. Talvella pidettiin osittain pakosta taukoa tai jos jossain oli kilpailut niin niihin osallistuttiin harkkaamatta.

» » » Nykyään näyttää trendi olevan se, että harjoitellaan 35 - 40 esteen rataa. Sitä hinkataan pahimmillaan pari kertaa kokonaan ja otetaan vielä kuvioita jostain kohtaa radasta. Estesuorituksia saattaa tulla hyvinkin lähemmäksi 100 pitkissä treeneissä. Sitten viikon toiset treenit lyhyemmillä sarjoilla ja estesuorituksia 50.
» » » Kisapäivänä vetäistään kolme rataa ja lämppärit siihen päälle. Kisat 60 estesuoritusta plus lämppärit.

» » » Tuossa viikon aikana vetäiset reilusti 200 kisamaista estesuoritusta, niin ei ihme jos fyssarille on asiaa. Tämä meno jatkuu koko vuoden. Ei ihme ettei enää sanota, että koira on parhaimmillaan seitsemän vuotiaana kuten ennen. Nykyään koira on parhaimmillaan kolme-neljä vuotiaana ja siitä se alamäki sitten alkaa.

» » » Mutta minkäs teet? Olemme tehneet tästä lajista sellaisen kuin haluamme - vai olemmeko?

» » Hyvä kirjoitus :) Itse olen jättänyt nämä maksulliset treenit juuri tuosta syystä pois eli 35-44 (huom 44) ratojen takia. Satunaisia irtovuoroja ostan mutta jätän kokonaan pois jaksojen ostot. Koirani ovat terveitä ja kyllä jaksaisivat jos antaisin tehdä viikosta toiseen tätä. Mutta haluan niiden olevan iskussa koko eliniän. Eli ei kiitos em puuhastelulle. Olisi kiva tietää kuinka tuolla isossa maailmassa treenataan kun tulosta syntyy. Onko siellä teholeirejä, psyykkareita ym vai riittääkö omat rahkeet ilman oheissälää ?

» Huh. No ei ihme, että agilitypaneelissakin kyseltiin onko agility enää hauskaa. Minne on kadonnut innostus koirien kouluttamiseen, jota paneelissakin kyseltiin? Urheilustatuksen hankkimisen huumassa näyttää koirat unohtuneen. Kennelliittoko siitä kantaa (vielä) huolta? Eikö iloa tuota juuri se kun saa oman koiran onnistumaan? Omalla ainakin, kunnes huomasin, että paikat ei olisi kestänyt nykysäännöillä. Hauskuus loppui siihen. Terveenä pysynyt ja iloa tuottanut itselle ja muille.

Niinpä valitettavasti se koira "unohtuu" vaikka sen ympärillä pompitaan ja naksutellaan kellon ympäri. Esim yhden päivän teholeiri = väh kahdet ratatreenit, hyppytekniikkaa + klinikka jossa sitten kontakti/keppiä mitä nyt tarvitsee. Ja sitten seuraavan päivänä iloisena kolme kisastarttia. Ja ihmetellään kun koira ei oikein kulje tai jäätyi radalle kun tuomari tuli liian lähelle. Tälläiset päivitykset fb /blogeissa ihan normaalia nykyjään :( Hauskaa kai joidenkin mielestä ?


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]