Re: Agilitykisat Jyväskylässä 5.-6.3.2016


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Jep , Maaliskuun 4, 2016 kello: 19:20:18
----------------------------------------------------------------------

Re: Agilitykisat Jyväskylässä 5.-6.3.2016

Vastineena juttuun: Re: Agilitykisat Jyväskylässä 5.-6.3.2016, jonka kirjoitti: Kisaaja , Maaliskuun 4, 2016 kello: 15:36:53:

Kisaaja kirjoitti:
» jesu kirjoitti:
» » Jattilassa viimeksi vuosi sitten kisanneena en kyllä kiinnittänyt huomiota maton kovuuteen. Tosin omalla pikkuseuralla on myös kohtuu kovahko alusta, joten voi olla tottumiskysymys.

» » Tätäkin palstaa lukiessa herää kysymys, että missä kohta voidaan kisata? Säännöllisesti valitetaan jonkun seuran pohjasta, esteistä, kisäjärjestelyistä, you name it. Ollaan vissiin totuttu kohtuu hyvään, kun en jaksa uskoa, että muuallakaan maailmassa kaikki on aina ihan priimaa. Toki täydellisyyteen on hyvä pyrkiä, mutta joku realismi täytyisi myös olla.

» » Mulle ei ainakaan tule mieleen ainuttakaan kisapaikkaa etelä-Suomesta, mistä joku ei olisi jotain valitettavaa keksinyt.

» Olet aivan oikeassa ja pitäisi olla tyytyväinen jos pääsee kisamaan muillakin esteillä kun niillä ainoilla ja oikeilla. Kyllä koiran pitäisi osata mennä puuesteitä siinä missä alumiinirunkoiset menevät. Ja varsinkin jos tähtää sinne "huipulle" mutta sen verran huippujen kanssa (en siis itse ) tekemisessä, etteivät paljoa tillittä vaan opettavat koirat tarpeeksi hyvin ja varmoiksi kaikilla estetyypeillä ;)Tyhjät tynnyrit ne kolisevat eniten edelleenkin.

Joo onhan se hyvä käydä kisaamaan esim. sellaisilla puisilla, erittäin karkeapintaisilla esteillä, millä koiran tassut esimerkiksi aukeaa. Tyhmä koira, kun on oppinut hyvillä esteillä tulemaan 2on2offiin niin kovaa, että liian karkeilla äkkijarruttaessaan rikkoo tassunsa. Pitäs vaan säännöllisesti käydä treenaamassa niilläkin, niin koiralla säilyisi muistikuva kipeistä tassuista ja tulis hiljempaa pysäytykseen.

Hei ihan oikeesti. Jos ja kun halutaan kehittää lajia enemmän huippu-urheiluksi, niin puitteiden on oltava turvallisia. Esim. itse olen niistä tarkka ja kisaan täysin ongelmitta etelä-Suomessa aktiivisesti. Ei ole mitään ongelmia löytää turvallisia kisapaikkoja. Sen sijaan esim. Jattilaan en pohjan takia lähde, koska myös mun koira tuli karsinnoissa kropaltaan kipeäksi.


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]