Re: Vuoden 2016 tulosvaatimukset SM-kilpailuihin ja maajoukkuekarsintoihin


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Kisaaja , Elokuun 23, 2015 kello: 01:17:51
----------------------------------------------------------------------

Re: Vuoden 2016 tulosvaatimukset SM-kilpailuihin ja maajoukkuekarsintoihin

Vastineena juttuun: Re: Vuoden 2016 tulosvaatimukset SM-kilpailuihin ja maajoukkuekarsintoihin, jonka kirjoitti: Ville L , Elokuun 22, 2015 kello: 13:01:19:

Ville L kirjoitti:
» Kisaaja kirjoitti:
» »
» » Eikö nykyinen malli ole tasapuolinen?

» Nykyinen systeemi on kyllä tasapuolinen. Kaikilla on aivan samat mahdollisuudet osallistua kisoihin ja tehdä hyviä tuloksia. Viime vuonna jopa voitin mediluokan karsinnoissa, joten siinä mielessä en aja omaa etua tässä. Nykyinen systeemi on kaikkea muuta kuin ongelmaton. Agilityn luonteen vuoksi sattumalla on iso merkitys yksittäisen kilpailun lopputuloksessa.

Onneksi olkoon se oli hieno ja ansaittu voitto.


» » Kaikki jotka joukkueeseen haluavat niin kisaavat toisiaan vastaan samalla radalla. Ei tuon tasapuolisempaan voi saada. Kaikki tulee samana viikonloppuna joka hyvissä ajon kaikkien tiedossa ja paikka vielä vuosittain vaihtuu niin joskus on edes lyhempi kisamatka. Ok jos loukkaa koira tassun tai jotain sellaista niin ei voi päästä karsintaan mutta sama oli karsinta malli mikä tahansa niin noin voi käydä myös päivä ennen mm kisoja.

» Eikö sellainen systeemi, missä kaikki juoksisivat kaikki radat olisi tasapuolisempi?

Joo niinhän olisi mutta ne jotka kisaisivat kaikki ne radat eivät olisi kuitenkaan en ne kaikki jotka voisi menestyä niissä kisoissa kun osallistujia rajoitettaisiin niin paljon.

» » Ainoastaan tuo mistä ville l kirjoitti että lauantai karsii raakasti kisaajia pois voisi vähän muuttaa niin kuin aikaisemmin kirjoittelin.
» » Eli nopeimmat 5vp tekijät jatkoon.
» » Niin kuin aikeisemminkin kirjoitin niin tuo karsintakisa formaatti ei oikein ole tasapuolinen kun toiset voivat kiertää kaikki kisat ja hakea paikka ja toiset eivät.
» » Ja kyllä karsintoihin pitää olla osallistujia noin per 100 säkäluokka tai menee ihan liian piirin kisaamiseksi.
» » Karkaa liian kauaksi tavallisesta harrastajasta jotka kuitenkin rahoittavat maajoukkueen.

» Missään säkäluokassa ei ole 100-150 realistista maajoukkuekoiraa. Kaikki lisenssin maksaneet ovat mukana maajoukkueen rahoittamisesta. Lisenssejä on kohta agissa 15000, joten tuo ekstra 150 osallistujaa karsinnoissa on siltikin vain yksi prosentti harrastajista. Eli joka tapauksessa kyseessä on pienen piirin tapahtuma.


Ei varmaan missä lajissa ole suomen kärki noin laaja mutta näkisin niin että osallistujia pitäisi olla ympäri Suomen ja vielä niin että lähes joka seurasta olisi
osallistumista ettei käy niin että joku edes tuntee jonkun joka on ollut karsinnoissa. Omasta seurasta olen huomannut ettei tavis harrastajat ole kiinnostuneet karsinnoista jollei niissä edes joku tuttu ole mukana jota jännittää.


» » Ja tuo karsintojen talous pitää muistaa että ketkä sen kisan rahoittavat ne tavalliset harrastajat jotka tietävät etteivät tule joukkueeseen pääsemään vaikka mitä tapahtuisi.

» Miksi sen pitäisi olla näin? Onko maajoukkuekarsintoihin osallistuja "tavallinen harrastaja"?

Pidän ainakin itseäni tavallisena harrastajana vaikka olen ollut karsinnoissa ilman mainittavaa menestystä. Panostan lajiin sen verran aikaa ja rahaa minkä katson järkeväksi.En ole hakeutumassa huipulle hinnalla millä hyvänsä vaan kilpailen niillä koirilla mitkä hankin. En ole hakemassa tästä työtä tai lisätoimeentuloa vaan harrastan kun on mukava laji ja joskus saan onnistumisen tunteita. Miksi siis kilpailisin jos en pääsisi kilpailemaan parempiani vastaan vaan tyytyisin siihen mikä nyt on? Maakunta taso on nähty ja siellä pystyn joskus onnistumaan ja voittamaan.


» » Siellä on max 50 kisaajaa per säkäluokka joilla on jotain mahdollisuuksia joukkueeseen ja muut ovat siellä hakemassa kokemusta tai kokeilemassa omaa tasoaan.

» Juuri tuon takia minusta karsinnat pitäisi rajata vain niille, joilla on oikeasti mahdollista päästä maajoukkueeseen. Silloin kaikki saisivat tehdä enemmän ratoja, jolloin pienennetään sattuman osuutta tuloksissa.

Huonoa tuuria voi olla MM kilpailussakin. Ei sattuma osuudeksi paljon voi laskea.
Tapahtuu mikä tapahtuu. Voittaja tarvii aina tuuria.
Sm-kilpailuisahan se vasta sattumaalla on osansa kun on vain kaksi rataa. Rata profiili vaikuttaa hyvin paljon menestyjiin.

» » Ja tuo että pääsee kisaamaan huippuja vastaan ja sieltä onnistumisia saatuaan itseluottamus kasvaa ja seuraavana vuonna voi olla jo toinen tilanne. Paineessa ne timantit hiotaan.

» Paineessa ne timantit hiotaan, mutta onko osallistuminen karsintoihin kovinkaan paineistavaa, mikäli tiedät koirasi olevan Suomen kärkeä joko noin 5 sekuntia tai jopa yli 5 sekuntia hitaampi. Minusta ei kyllä timanttia tullut cockeri Tyynen kanssa kisatessa. Ei tarvinnut ottaa paineita hyvistä sijoituksista, riitti oma suoritus ja sitten odoteltiin kuinka moni teki virheitä ja tuliko yliaikaa alle 5 sekuntia, että voitti kaikki vitoset.


Ei välttämättä tuollaisessa tilanteessa mutta olet varmaan niistä tilanteista jotain oppinut kun olet päässyt karsintoihin? Saanut ehkä kokemusta päässyt kokemaan kilpailut paikan päällä? Toiset harrastajat ei ole koskaan käyneet edes katsomassa karsintoja ja sitten kun sinne pääsisi niin pitäisi tehdä huippusuoritus. Jaa mitenköhän se sitten onnistuu?
Olla sitten samalla viivalla niiden kanssa jotka siellä ovat vuosia kilpailleet?

» » » Toimiva ja tasapuolinen ranking taitaa olla ainut tasapuolinen ratkaisu.

» Täysin tasapuolista rankingia ei varmastikaan ole, mutta kohtuullisen hyväksi ne voidaan varmasti hioa.

» Ja loppuun vielä vähän yleistä asiaa:
» Suomessa on hyvin vahva muutosvastarinta. Sitten on vielä se pelon ilmapiiri - mitä, jos homma menee pieleen. Kaikessa tekemisessä parhaansa tekemisen pitää riittää. Jälkeenpäin pitää arvioida omaa tekemistä ja joskus joutuu sitten reilusti myöntämään, että kiville meni. Usein kuitenkin näistä kokeiluista tulee hyviä uusia käytäntöjä.

» Monesti tasapuolisuus tarkoittaa sitä, että mahdollisimman moni pääsee itse tapahtumaan mukaan. Tasapuolinen kilpailu- ja valintasysteemi on aina monen asian kompromissi. Ei nykyinenkään karsintakriteerisysteemi ole tasapuolinen, koska esim. voitto on helpompi saada Itä- tai Pohjois-Suomessa kuin Liedossa tai Ojangossa.

» Toivoisin uusia ja rohkeita heittoja kaikilta harrastajilta. SAGIn kilpailutoimikunnassa on varmasti samat asiat mietinnössä ja joskus joku heitto täälläkin saattaa sytyttää idean siellä.

Niin tai sitten ei kuitenkaan myönnetä että niin pahoin kiville meni vaan jätetään jotain ettei kaikki heti huomaa pyllylle meni.
Ok tuo oli jo vähän työelämän puolelta.
Tuo voiton arvostaminen eri puolella Suomea on vähän vaikea asia mutta se ehkä onkin kritiikiin aihe kun sagi ei uskaltanut vaatia sitä toista voittonollaa joka oikeasti olisi voinut vaikuttaá karsintojen osallistuja määrään siksi koska se olisi karsinut pääkaupunkiseudun osallistujia.
Väitän että ensi vuonna on se sama koirakkoa 140 per säkäluokka kisaamassa karsinnoissa.

Olemme yhtä varmaan yhtä mieltä siitä että kriteerejä pitää karsintoihin kiristää.
Mielestäni kuitenkin niin ettei niistä tule ihan pienen piirin kilpailuja jotka ovat niin kaukaisia asioita tavis harrastajalle ettei ne ketään kiinnosta.

Tässä on varmaan suurimpana ajatus erona se että sinä olet jo siellä huipulla ja minä en edes tiedä että riittääkö minulla rahkeet sinne mutta miten voisin koskaan saada tietää jos en pääsisi edes kokeilemaan?


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]